CroVortex - Igre, filmovi, mobiteli, šifre, recenzije i prodaja
 Zašto se ne učlanite besplatno?
Webshop PC Game Shop

Izbornik
· Home
· Recenzije: pc igre
· Recenzije: filmovi
· Šifre za igre
· Vicevi
· Forum
· Linkovi
· Net Bela
· Članovi
· Marketing
· wap.crovortex.com
· Pomoć

Webshop
· Kontaktirajte nas
· Pregled košarice
· Igre za PC i konzole
  - Igre do 69,99 kn
  - Rasprodaja
  - Igre po narudžbi
· DVD Filmovi
· Blu-Ray Filmovi
· Partner program
· EVE Online trial

Webshop newsletter

Načini plaćanja
· Kreditne kartice:

· Gotovina i ostalo

Druge opcije
· Kontakt
· Popis članova

Razno
·
· Video igre - povijest
· Optičke iluzije
· Obdukcija
· Top 10
· Preporučite nas
· Impressum

Članovi

Ukoliko ste već učlanjeni, ulogirati se možete ovdje.

Nemate Account? Možete ga napraviti besplatno. Kao član imate neke prednosti, poput slanja privatnih poruka, konfiguraciju i slanje komentara i članaka sa vlastitim imenom, promjena boje slova...

Tko je online
Trenutno je online:
Posjetitelja: 78
Članova: 5

Vi niste član. Možete se učlaniti besplatno na ovom linku.

Pretraživanje

Forum
· Sigovi!
· [S] Šta ima?
· Kaladont
· najveca laz
· Ili/ili
· 1000
· World of Warcraft
· Vaši najdraži stripovi
· gta 4
· Voltz vs. MarkedOne - U pjesmi

Moderira : Interghost , Ozy , LunaR

CroVortex : Index - Hardware - Što kupiti

7 stranica ( 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 )
  Autor  Što kupiti
 Aransun   Napisano 12.09.2006 14:26   

Rust Dragon
Član od:
17.09.2005

Poruka: 7660

Koja grafa, koja igra? Ako je grafa novija (npr. do 1g stara), onda je ram u pitanju, a preporuka je OCZ i Corsair. Nisu tolko skupe, a najbolje su...

Offline  PM  Profil    Izmjeni  Citiraj     Abuse

kotor_fan   Napisano 12.09.2006 15:37   

Behemont
Član od:
21.02.2006

Poruka: 2227

Graficka je 9600 xt, 128 mb.
Virtual memory je 768 iako ja imam 256 ddr
Problem je sa ramima, a sto se tice igre naveo sam da je u pitanju HOM&M 5.
Stavio sam si SP2, reinstaliro windowse prije toga, instaliro drivere, stavio ati control cluster, bla bla bla i rami nece da rade, tj na nekim igrama rade na nekim ne.
Sta cu im ja sad, uzimam druge.

Peace is a lie, there is only passion; Through passion, I gain strenght; Through strenght, I gain power; Through power, I gain victory; Through victory, my chains are broken

Aransun   Napisano 12.09.2006 19:29   

Rust Dragon
Član od:
17.09.2005

I bolje ti je...

Ozy   Napisano 12.09.2006 21:08   

Rust Dragon
Član od:
23.09.2003

Poruka: 5110
Lokacija: na jedrilici u Karipskom moru s 2 tajlanšanke i 2 ukrajinke....

Kotor_Fan neznam stvarno šta ti reći;fino uz to šta si instalirao taj SP2 i nove drivere za grafu i sve,još si promjeni te rame i gotovo,vidiš valjda i sam da ti oni seru kad rade zajedno...

Athlon64 X2 3600+ Brisbane @2700Mhz + KATANA 2; Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4; Mushkin XP2 Redline 8000; V5600 FireGL inc.; Seagate 250GB NCQ x 2; Philips 190P7ES; Logitech Deluxe & Logitech MX518

kotor_fan   Napisano 12.09.2006 23:03   

Behemont
Član od:
21.02.2006

Poruka: 2227

Jep, skuzio sam cim sam stavio SP2 i onda probo...
A cuj, ovako cu nabavit vise nego sto sam mislio

Peace is a lie, there is only passion; Through passion, I gain strenght; Through strenght, I gain power; Through power, I gain victory; Through victory, my chains are broken

ineedmoney   Napisano 15.10.2006 18:38   

Rust Dragon
Član od:
05.09.2004

Poruka: 5794

Evo novo pitanje:

Koji hard diske preporučujete da je razmjerno jeftin a da sluzi srvsi, recimo neki od cca 80-ak giga?

Evo drugo pitanje:

Koji externi hard preporučujete da je razmjerno jeftin a da sluzi svrsi, recimo neki od cca 80-ak giga?

gray_fox   Napisano 15.10.2006 18:43   

Titan
Član od:
04.08.2006

Poruka: 1311
Lokacija: došes u hrvatsku ides desno pa ljevo 100 metara pa se vratis pa probaj ponovno

bolje ako si interesiran za igre kupi od 140-tak gb
 Offline  PM  Profil  www    Izmjeni  Citiraj     Abuse

CroMaks   Napisano 15.10.2006 18:48   

Genie
Član od:
01.10.2006

Poruka: 203
 pitaj ljude u ducanu

KAZO   Napisano 15.10.2006 18:58   

Minotaur
Član od:
10.03.2006

Poruka: 121

ja bi kupio novi kompjuter

WAR CRAFT 3 FROZEN THRONE, BEST GAME ON THE WORLD

gray_fox   Napisano 15.10.2006 19:18   

Titan
Član od:
04.08.2006

Lokacija: došes u hrvatsku ides desno pa ljevo 100 metara pa se vratis pa probaj ponovno

ja si nebi kupio novi pc al samo zelim povecat ghz jel su mi 1.8 a ostalo sve vrhunsko

ineedmoney   Napisano 15.10.2006 20:57   

Rust Dragon
Član od:
05.09.2004

@gray_fox: reko sam 80 giga, nisam reko igre i inisam reko da me zanimaju tvoje želje
@Kazo:Baš me briga, to je tvoj problem
@CroMaks: Pitao sam ovdje jer ne želim da mi u ducanu kazu da kupm nesto najskuplje, osim toga ko da zivis u svijetu 5 godina pa vjerujes prodavacima... koji glup savjet.

odite svi vi u dupe sa svojim spamovima, stoga cu ponovit moji post.

Evo novo pitanje:

Koji hard diske preporučujete da je razmjerno jeftin a da sluzi srvsi, recimo neki od cca 80-ak giga?

Evo drugo pitanje:

Koji externi hard preporučujete da je razmjerno jeftin a da sluzi svrsi, recimo neki od cca 80-ak giga?

Yaxyo   Napisano 15.10.2006 21:25   

Rust Dragon
Član od:
15.05.2004

Poruka: 4130

ineedmoney, ja sam isto sada u kupovini diska, raspolažem sa ušteđevinom od 350kn te sam gledao malo i ne isplati mi se kupiti novi disk. Ne želim kupiti nista ispod 150gb jer mi je malo, a gledao sam i računao malo te za 350kn bih mogao kupiti jedan novi hard od 80gb, ili sa garancijom od 160gb. Normalno da sam se odlucio za drugu opciju te sad čekam da mi se jave.
A što preporučujem. Pa ja bih uzeo, tj. uzimam Baricu ili Hitachija . Ma uglavnom, samo nemoj Maxtora .

Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer novo doba revolucije stiže… || CroLyrics
 Offline  PM  Profil   Email  www    Izmjeni  Citiraj     Abuse

gray_fox   Napisano 15.10.2006 21:32   

Titan
Član od:
04.08.2006

od ti

ineedmoney   Napisano 15.10.2006 22:17   

Rust Dragon
Član od:
05.09.2004

Yaxyo:
ineedmoney, ja sam isto sada u kupovini diska, raspolažem sa ušteđevinom od 350kn te sam gledao malo i ne isplati mi se kupiti novi disk. Ne želim kupiti nista ispod 150gb jer mi je malo, a gledao sam i računao malo te za 350kn bih mogao kupiti jedan novi hard od 80gb, ili sa garancijom od 160gb. Normalno da sam se odlucio za drugu opciju te sad čekam da mi se jave.
A što preporučujem. Pa ja bih uzeo, tj. uzimam Baricu ili Hitachija . Ma uglavnom, samo nemoj Maxtora .

ja bi radje odabro 1. opciju jer džaba mi garancija ak izgubim sve podatke.hvala bas malo gledam sad te hardove, al sam totalni šonjo za to neznam šta trebam gledat samo znam da je količina giga količina podataka koji stanu . jedva čekam da se ozy javi...on to ima u malom prstu

EDIT: evo za sad sam naso: Seagate, 80GB Barracuda 7200.9, SERIAL ATA, 7200rpm, 2MB, NCQ- 340 kuna, 60 mjeseci garancija.
i ovo:
Seagate, 120GB Barracuda 7200.9, Ultra ATA / 100, 7200rpm, 8, 5 ms, 8 MB - 446 kuna garancija 60 mjeseci.

uglavnom samo ti seagateovi i maxtori su jeftiniji. jel taj seagate neko smeće il šta?

to sve sam našo u diskontu 24

Yaxyo   Napisano 15.10.2006 22:55   

Rust Dragon
Član od:
15.05.2004

Ovo što sam rekao "Barica" tako ti zapravo zovemo Barracudu tj. Seagatea. Znači Baricu rula .
Maxtora nemoj uzimati radije, on suxa.
Seagate ti je dosta brz i sve no glasniji od jednog Hitachija koji se stiša AAMom. Uglavnom, sa Seagateom ne mozes popusiti.
Što se tiće rabljenog gle, vidiš odmah dali disk radi ili ne. Kada kupujes od nekoga sa PCE foruma od koga vidis da ima pojma o cemu prica, i još se uživo nađeš sa njime jako teško da će ti podvaliti neispravan disk. Ako i crkne nakon godinu dana, opet imaš garanciju koja je 3 godine . Netko tko ima garanciju normalno da bi prvo zamjenio disk pa ga prodavao, jer bi tako dobio i više love kada bi rekao da je star par dana.
I da, zajebi diskont i kupi u Linksu ako si iz ZG, a čini mi se da jesi.

Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer novo doba revolucije stiže… || CroLyrics

ineedmoney   Napisano 15.10.2006 23:53   

Rust Dragon
Član od:
05.09.2004

Yaxyo:
Ovo što sam rekao "Barica" tako ti zapravo zovemo Barracudu tj. Seagatea. Znači Baricu rula .
Maxtora nemoj uzimati radije, on suxa.
Seagate ti je dosta brz i sve no glasniji od jednog Hitachija koji se stiša AAMom. Uglavnom, sa Seagateom ne mozes popusiti.
Što se tiće rabljenog gle, vidiš odmah dali disk radi ili ne. Kada kupujes od nekoga sa PCE foruma od koga vidis da ima pojma o cemu prica, i još se uživo nađeš sa njime jako teško da će ti podvaliti neispravan disk. Ako i crkne nakon godinu dana, opet imaš garanciju koja je 3 godine . Netko tko ima garanciju normalno da bi prvo zamjenio disk pa ga prodavao, jer bi tako dobio i više love kada bi rekao da je star par dana.
I da, zajebi diskont i kupi u Linksu ako si iz ZG, a čini mi se da jesi.

e, hvala. zasto links preporucujes? ja sam dosta toga vec kupio iz diskonta jer je dvije ulice udaljen od mene .

Ozy   Napisano 16.10.2006 01:48   

Rust Dragon
Član od:
23.09.2003

Looool,koje slike,prelol...!

Nego YouneedMoney 'vako...mogu ti reć isto što i Yax odnosno potvrditi.

Dakle marke - Seagate (Seatata ilitiga morski tata ),onda Hitachi...Samsung i Wd mogu isto proć,iako značajno slabiji nego ova prva dva,a Maxtor nemoj,ako su ti podaci mili...

Nadalje,a tiče se i Yax-a..klakve veze ima šta se stišava Hitachi sa AAM-om kad ni Barracuda nije glasna,opće,ono šta je malo glasnija od Hitachija nek si recenzenti nabiju u šupak,jebem ih ja u uho,kad čuju hard u seek-u a u konfi im piše da imaju 120mm TT vent neki,i onda oni pričaju o glasnoći...
Ja isto tako mogu reći da su Hitachiji uz svu svoju brzinu i pozdanost znali "mjaukat" do kojih 2-3 god. unazad...i po tome su oni bili poznati... Dok recimo 7200.7 serija Barracude je malo bučnija,naročito u seek-u;ali opet ja imam jedan takav 80GB i nije preglasan,ali da je glasniji negoli 7200.8/9/10 - je. A ovi navedeni su tišina da je milina,naročito 9 i 10 serija!

Konačno,što se tiče Hitachi i Seagate,možda je Seagate veoma malo glasniji,ali neprimjetnoooo! Zato ima 16MB cache 7200.10 serija,vertikalno zapisivanje (dakle brži rad) i još neke điđa miđe koje ga smještaju na 1-vo mjesto! Hitachi je odmah iza njega...

E što se modela tiče,druga priča...skupa sa veličinom... Ako kupuješ novi,glupo je ići na manje od 120Gb zbog premale razlike u cijeni između njega i ovog od 80Gb. Zašto u Linksu...? E pa zbog ovog - Barracuda 7200.9 8MB 120GB - je jeftiniji od diskonta,ako si tamo našao...je,i to je razlog...
I daj mi molim te reci di si našao ovaj stroj 7200.9 Barracudu 80GB sa 2MB... 7200.9 serija dolazi u okusima sa 8 i 16Mb...
I to je dakle to,ako ćeš novi,sveli smo se na rješenje,ovaj gore link. Sudeći po tvojim potrebama i tih 80GB koje navodiš,120GB će tebi ti biti dosta. Iako ja sebi da uzimam nebih išao danas na ništa ispod 200GB...ali to sam opet - samo ja,a i cifre su u tom rangu nekako žešće...

A ovo šta reče Yax - ako ti treba veći kapacitet,a zbog novca se ustručavaš,slobodno odi na polovni,ima ih ko' da su nekorišteni...samo odi na recimo PCE tržnicu a nipošto to prek newsa,jer hdd je inače osjetljiva roba,pa ako se šalje poštom zna bit svashta,čak i kad se dobro upakira,tako da ti je onda najbolja primopredaja na ruke i nešto tipa Barracuda 7200.8 ili 7200.9 od 160Gb.

Piva u duženju na vidiku aaa... IneedPivo,šta ti kažeš na to aa...?

Athlon64 X2 3600+ Brisbane @2700Mhz + KATANA 2; Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4; Mushkin XP2 Redline 8000; V5600 FireGL inc.; Seagate 250GB NCQ x 2; Philips 190P7ES; Logitech Deluxe & Logitech MX518

Yaxyo   Napisano 16.10.2006 12:25   

Rust Dragon
Član od:
15.05.2004

Jebiga Ozy, moraš priznat da je glasnija malo od Hitachija smanjenog AAMom.
Inače, odlučio sam da ću si kupiti 200gb baricu 7200.10 seriju. 580kn u linksu.
Nego, baš gledam postove ove trojice padobranaca koj isu odgovorili na ineedmoneyjevu poruku, i ne mogu se prestati smijati toliko glupim odgovorima .

ineedmoney   Napisano 16.10.2006 16:45   

Rust Dragon
Član od:
05.09.2004

Ozy:
Looool,koje slike,prelol...!

Nego YouneedMoney 'vako...mogu ti reć isto što i Yax odnosno potvrditi.

Dakle marke - Seagate (Seatata ilitiga morski tata ),onda Hitachi...Samsung i Wd mogu isto proć,iako značajno slabiji nego ova prva dva,a Maxtor nemoj,ako su ti podaci mili...

Nadalje,a tiče se i Yax-a..klakve veze ima šta se stišava Hitachi sa AAM-om kad ni Barracuda nije glasna,opće,ono šta je malo glasnija od Hitachija nek si recenzenti nabiju u šupak,jebem ih ja u uho,kad čuju hard u seek-u a u konfi im piše da imaju 120mm TT vent neki,i onda oni pričaju o glasnoći...
Ja isto tako mogu reći da su Hitachiji uz svu svoju brzinu i pozdanost znali "mjaukat" do kojih 2-3 god. unazad...i po tome su oni bili poznati... Dok recimo 7200.7 serija Barracude je malo bučnija,naročito u seek-u;ali opet ja imam jedan takav 80GB i nije preglasan,ali da je glasniji negoli 7200.8/9/10 - je. A ovi navedeni su tišina da je milina,naročito 9 i 10 serija!

Konačno,što se tiče Hitachi i Seagate,možda je Seagate veoma malo glasniji,ali neprimjetnoooo! Zato ima 16MB cache 7200.10 serija,vertikalno zapisivanje (dakle brži rad) i još neke điđa miđe koje ga smještaju na 1-vo mjesto! Hitachi je odmah iza njega...

E što se modela tiče,druga priča...skupa sa veličinom... Ako kupuješ novi,glupo je ići na manje od 120Gb zbog premale razlike u cijeni između njega i ovog od 80Gb. Zašto u Linksu...? E pa zbog ovog - Barracuda 7200.9 8MB 120GB - je jeftiniji od diskonta,ako si tamo našao...je,i to je razlog...
I daj mi molim te reci di si našao ovaj stroj 7200.9 Barracudu 80GB sa 2MB... 7200.9 serija dolazi u okusima sa 8 i 16Mb...
I to je dakle to,ako ćeš novi,sveli smo se na rješenje,ovaj gore link. Sudeći po tvojim potrebama i tih 80GB koje navodiš,120GB će tebi ti biti dosta. Iako ja sebi da uzimam nebih išao danas na ništa ispod 200GB...ali to sam opet - samo ja,a i cifre su u tom rangu nekako žešće...

A ovo šta reče Yax - ako ti treba veći kapacitet,a zbog novca se ustručavaš,slobodno odi na polovni,ima ih ko' da su nekorišteni...samo odi na recimo PCE tržnicu a nipošto to prek newsa,jer hdd je inače osjetljiva roba,pa ako se šalje poštom zna bit svashta,čak i kad se dobro upakira,tako da ti je onda najbolja primopredaja na ruke i nešto tipa Barracuda 7200.8 ili 7200.9 od 160Gb.

Piva u duženju na vidiku aaa... IneedPivo,šta ti kažeš na to aa...?

puno informacija, puno hvala. što se pive tiče, može!

samo ti plati , šala

Lipi   Napisano 16.10.2006 17:53   

Ogre Mage
Član od:
21.02.2004

Poruka: 500

@ineedmoney

morat ces i pripazit za koji sistem uzimas SATA-II odnodno ATA-II kako vec....
ili
ATA ili obicni
posto vidim da si se zaletio na 2 MB cache nisam bas siguran da kuzis razliku...
pa bolje pogledaj prije sta ti maticna podrzava

Core procesori su ko motori: 2 cilindra je frajerski. 4 cilindra su sigurnjaci. 8 cilindrični su seksi!

ineedmoney   Napisano 16.10.2006 17:59   

Rust Dragon
Član od:
05.09.2004

bravo, hvala

Sabbath   Napisano 17.10.2006 17:50   

Crystal Dragon
Član od:
06.01.2005

Poruka: 11076

Ma Maxtor je dobar, ja ga imam već 4 i pol godine i radi ko urica, dobro, malo glasnija ali radi . . . 40 gigi i još jedan imam 40 gigi dakle to su dva, znaći 40+40= ne znam . . .

Ma ako sada kupuješ nemoj ispod 120 uzimat jer je premala razlika u cijeni . . .

A.M.E.N. - ekipa hvala ako mi tu i tamo stisnete ovaj link, konkurencija je žestoka. HVALA.

Ozy   Napisano 17.10.2006 18:03   

Rust Dragon
Član od:
23.09.2003

gray_fox:
bolje ako si interesiran za igre kupi od 140-tak gb

Biseruuuu....! Od 140Gb ne postoji...
I ajde se ostavi kurčenja po ovom forumu,dobit ćeš takvog bananka bananu,provjerene kvalitete...!

@Sabb : Ma glasniji su,griju se,i imaju tendenciju crkavat,barem su takvi review-i svuda po netu...

Interghost   Napisano 17.10.2006 20:40   

Demigod
Član od:
06.08.2001

Poruka: 2766

ajmo prestat offtopicirat na ovoj temi
 Online  PM  Profil   Email  www    Izmjeni  Citiraj     Abuse

KAZO   Napisano 17.10.2006 21:08   

Minotaur
Član od:
10.03.2006

Poruka: 121

ineedmoney:
@gray_fox: reko sam 80 giga, nisam reko igre i inisam reko da me zanimaju tvoje želje
@CroMaks: Pitao sam ovdje jer ne želim da mi u ducanu kazu da kupm nesto najskuplje, osim toga ko da zivis u svijetu 5 godina pa vjerujes prodavacima... koji glup savjet.

Evo novo pitanje:

Evo drugo pitanje:

imas li jos nest za rec

WAR CRAFT 3 FROZEN THRONE, BEST GAME ON THE WORLD

gray_fox   Napisano 17.10.2006 21:22   

Titan
Član od:
04.08.2006

Interghost:
ajmo prestat offtopicirat na ovoj temi

ma prvi je yaxy poceo

ineedmoney   Napisano 18.10.2006 08:40   

Rust Dragon
Član od:
05.09.2004

KAZO:
ineedmoney:

Evo novo pitanje:

Evo drugo pitanje:

imas li jos nest za rec

no i'm pretty much done.

e za ozyja i ostale koji se kuže u to. kak pogledat koji utor imam? cak sam zaboravio kak mi se maticna zove(ja je iz milja zovem Milica al ne vjerujem da to pomaže)

Aransun   Napisano 18.10.2006 09:16   

Rust Dragon
Član od:
17.09.2005

Haha, dal slučajno imaš uputstva od matične (inače ti se nalaze u kutiji od matične )? U uputstvima ti piše sve o tvojoj Milici kaj te zanima, uključujući i kak joj je drugo ime i kaj sve nosi na sebi.

Yaxyo   Napisano 18.10.2006 09:30   

Rust Dragon
Član od:
15.05.2004

ineedmoney, skini si Everest i pogledaj koju maticnu imas te ona nađi na googleu koji utor ima. No ako imas neku stariju sumnjam da imas sata (link).

ineedmoney   Napisano 18.10.2006 10:26   

Rust Dragon
Član od:
05.09.2004

pise tamo:

naziv maticne ploce: Shuttle AV40(R)

onda 5 PCI 1 AGP

3 DIMM.

a ovo sam na netu naso:
Model AV40/R

Chipset
(North) VIA P4X266:
Support Pentium 4 System bus
Support DDR 200 / 266 SDRAM interface
(South) VIA VT8233
Built in high bandwidth 266MB/S
8-bit V-link Host controller

Form Factor
ATX

Processor
Intel Pentium 4 in the 478 pin package

Expansion Slot
Support external AGP V2.0 compliant VGA device
Support 1X, 2X, 4X AGP data transfer
5 x PCI slots

Onboard Audio
VIA AC'97 2.1 compliant CODEC

Memory
3 184pin DDR DIMM Slot

On board IDE Controller
2 x UltraDMA/100 Bus Master IDE from ICH2
2 x UltraDMA/100 promise 265R to support RAID 0 (AV40R model only)
80-pin Cable Backward Compatible Legacy ATAPI Devices

Back Panel
2 Serial Ports
1 Parallel Port (SPP, EPP, ECP)
1 PS/2 Keyboard Port
1 PS/2 Mouse Port
2 USB Ports
1x Game / MIDI Port
1x Line in, 1x Line out, 1x Mic

Connectors
1 x ATX power connector
1 x 4 pin 12V ATX power connector
1 x 6 pin 5V / 3.3V ATX power connector
4 x Fan Power connectors (one for system chipset fan)
4 x UltraDMA/100 Bus Master IDE (AV40R model only)
1 x Floppy

BIOS
Stored in 2 Mb flash memory
DMI 2.3
CPU 100 / 133MHz FSB setting
BIOS FSB step-less setting from 100MHz to 166MHz with 1 MHz increment
CPU core voltage setting from +0.025V ~ +0.20V
AGP (Vddq) voltage setting from +0.05V ~ +0.20V
I/O voltage setting from +0.1V ~0.2V
Support IRQ manual assign table
Bootable from Floppy, ATAPI device, USB device, SCSI device

Šta da radim, šta ŠTA!!!?