CroVortex - Igre, filmovi, mobiteli, šifre, recenzije i prodaja
 Zašto se ne učlanite besplatno?
Webshop PC Game Shop

Izbornik
· Home
· Recenzije: pc igre
· Recenzije: filmovi
· Šifre za igre
· Vicevi
· Forum
· Linkovi
· Net Bela
· Članovi
· Marketing
· wap.crovortex.com
· Pomoć

Webshop
· Kontaktirajte nas
· Pregled košarice
· Igre za PC i konzole
  - Igre do 69,99 kn
  - Rasprodaja
  - Igre po narudžbi
· DVD Filmovi
· Blu-Ray Filmovi
· Partner program
· EVE Online trial

Webshop newsletter

Načini plaćanja
· Kreditne kartice:

· Gotovina i ostalo

Druge opcije
· Kontakt
· Popis članova

Razno
·
· Video igre - povijest
· Optičke iluzije
· Obdukcija
· Top 10
· Preporučite nas
· Impressum

Članovi

Ukoliko ste već učlanjeni, ulogirati se možete ovdje.

Nemate Account? Možete ga napraviti besplatno. Kao član imate neke prednosti, poput slanja privatnih poruka, konfiguraciju i slanje komentara i članaka sa vlastitim imenom, promjena boje slova...

Tko je online
Trenutno je online:
Posjetitelja: 97
Članova: 16

Vi niste član. Možete se učlaniti besplatno na ovom linku.

Pretraživanje

Forum
· Na koga vas podsječaju kolege forumaši?
· gta 4
· gladiatus
· imperija
· Mount&Blade
· Vaši najdraži stripovi
· Ili/ili
· GTA: San Andreas
· Kaladont
· [s]igre

Moderira : Interghost , Ozy , LunaR

CroVortex : Index - Hardware - monitor na sta obratit paznju

Autor  monitor na sta obratit paznju
 nacko   Napisano 22.04.2007 13:04   

Sprite
Član od:
26.03.2006

Poruka: 4
 hej ljudi kupujem lcd monitor trenutno sam u njemackoj i tu se daju nac za 190€ 19" monitori ili za nekih 250€ 22" pa mene sad zanima na sta bih trebao najvise obratit paznju i kakve su cjene kod nas u lijepoj nam nasoj hrvatskoj.i koliko je vazno ono vrijeme odaziva na jednom sam vidio 4ms jel to uredu ili?i da treba mi uglavnom za igre i malo rada na photoshop-u.hvala na svim informacijama unaprjed i jos da kazem ti monitori po tim cjenama su uglavnom lg,samsung,benq,viewsonic, philips(nisam ih vidio puno),i da se naci pokoji sony! i jos zaboravih napisat svoju konf.
amd atlhon 64 3200+
VGA AGP GAINWARD, BLISS 7800GS 512 GS DDT Silent, Geforce 7800 GS, 512 MB, tv-out, Dual DVI
Opis: - Procesot GeForce 7800 GT
- Memorija 512 MB GDDR3
- Frekvencija procesora 425 MHz
- Frekvencija memorije 1200 MHz
- 256 bitna
- Pixel-Pipelines: 20
- AGP 8x
- 2x DVI, TV-Out
2 gb ram-a
silverstone 400w napajanje
ostale komponente ja mislim da nisu vazne za monitor. i da jel mogu ja na svoju graficku spojit ove widescreen monitore i kakvi su ti monitori za igranje?i jel bolje uzet ViewSonic ili fujitsu simens koja je bolja firma za monitore
nasao sam jedan ViewSonic 20" 1680x1050 5 ms dvi 300 cd/m2 1000/1 neznam jeli widescreen
za 230€ i slika izgleda super meni koji nisam bas neki profesionalac ili
simens 22" 1680x1050 5 ms dvi 300 cd/m2 700/1 (njemu nisam vidio sliku jer je bio ugasen i isto neznam jeli wide) za 250€ sta mislite koji je bolji?
i oprostite ako sam malo pretjerao u broju slova i ako sam otvorio novu temu a vec ima ista.
 Offline  PM  Profil    Izmjeni  Citiraj     Abuse

eomer13   Napisano 27.05.2007 20:16   

Black Dragon
Član od:
19.08.2005

Poruka: 3086

ja osobno kad uzimam monitor, uzimam sa šta većom dijagonalom i manjom cijenom. Boje mi i nisu toliko važne, jer sam u jednoj mjeri daltonist. Jebu me neke nijanse, pa se ne opterećujem bojama.
Šta se tiče odziva, to ti nije standardizirana mjera. A to znači da svaki proizvođač to računa na svoj način. Ista stvar je sa kontrastom...
Najbolji savjet bi na kraju bia, da pogledaš na licu mjesta, i procjeniš sliku. Iako bi ja osobno uvijek uzea prosječni 22" monitor nego izvanredni 19".
Eto, to ti je moje mišljenje...

"If a man would follow, today, the teachings of the Old Testament, he would be a criminal. If he would follow strictly the teachings of the New, he would be insane." - Robert G. Ingersoll
 Offline  PM  Profil   Email    Izmjeni  Citiraj     Abuse

Mario120   Napisano 24.06.2007 11:01   

Venom Spawn
Član od:
27.03.2007

Poruka: 693

Što veći to bolji

Ovo slušam Ovo igram

Oleyum   Napisano 05.07.2007 14:58   

Crusader
Član od:
29.01.2006

Poruka: 290

stavis dva mala monitora dijagonalno i ako je lcd veci od nijh ,buy,bought lol

eomer13   Napisano 22.12.2007 14:01   

Black Dragon
Član od:
19.08.2005

Nadam se uzesti novi monitor... reka sam nadam... jer ćemo još vidit dokle ćemo starce rastegnit...
Je je - žalosno je gazit starce u mojim godinama - ali jebiga mora se...
Ipak je Božić za koji dan...

Uglavnom mislim potrošit do nekih 4000kn - i zanima me šta mogu dobit za to.... Vidia sam jedan lipi monitor od Samsunga 24" - zlato - cijena prihvatljiva:
Monitor Samsung SM 245B, 24" LCD, 5 ms, DVI, crni

E sad - zanima me da li postoji neka bolja opcija od navedenoga monitora? I da, mora biti widescreen.

Hvala (ozy )

Edit: evo naša sam jednu lipu stranicu - link

"If a man would follow, today, the teachings of the Old Testament, he would be a criminal. If he would follow strictly the teachings of the New, he would be insane." - Robert G. Ingersoll

theft   Napisano 22.12.2007 20:10   

Rust Dragon
Član od:
17.05.2003

Poruka: 5356

Imam Asusov widescreen 19" monitor. Dobro me služi ali čini se da mi je grafička previše slaba da ga "svari" jer imam distorzije na njemu u vidu valova.

Offline  PM  Profil   Email  www    Izmjeni  Citiraj     Abuse

Ozy   Napisano 22.12.2007 23:47   

Rust Dragon
Član od:
23.09.2003

Poruka: 5110
Lokacija: na jedrilici u Karipskom moru s 2 tajlanðanke i 2 ukrajinke....

U principu ne kužim se u monitore previše,samo u matrice,a time opet dolazimo da moramo naći info od monitora da bi se vidjelo koja je matrica unutra i čemu je to..

Dakle ovih 5ms mi govori da je to (stariji tip) TN matrice,pa možda i nebih preporučio...?

Inače Zamzung je čisto ok,drži neki entry-level tržišta,i sam po sebi je best-buy...ali Philips mi ima čisto ok modela isto,ali za cijenu nešto veću nego kod 'Samija. Također vrhunski monitori bi bili gro para,ali ako uzimaš manje dijagonale,recimo 22" onda možeš birati između vrhunskih - NEC,Dell,HP...što bih ja osobno rađe napravio.
Meni je kvalitet ispred kvantiteta.

također ono,22" wide je 1680x1050,i za to već treba stroj od grafe za vrtiti novije igre (u naravno nativnoj rezi)...za 1920x1200 ne želim ni pomišljat šta treba da bi radilo ok...možda quad SLI...

Malo pogledam kad stignem št aima za do 4 soma pa ću ti dat svoju 'toplu preporuku..

Athlon64 X2 3600+ Brisbane @2700Mhz + KATANA 2; Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4; Mushkin XP2 Redline 8000; V5600 FireGL inc.; Seagate 250GB NCQ x 2; Philips 190P7ES; Logitech Deluxe & Logitech MX518

eomer13   Napisano 24.12.2007 17:41   

Black Dragon
Član od:
19.08.2005

Slažem se - bolje 22" zlato - nego 24" prosjek...
Aj javi se sa preporukom...
Hvala stari

eomer13   Napisano 10.01.2008 12:22   

Black Dragon
Član od:
19.08.2005

Evo stari nabavia sam favorita - prema bug-u trenutno najbolji 22" monitor na hrvatskom tržištu:

Lenovo L220x

Uberi rezoluciju - kupujem ga čim dođe - doduše 15.02. Čujem da su ljudi toliko poludili za monitorom da je to nenormalno. Da je i u Europi nestašica. A svi pričaju da je monitor zlato. Doduše Bug mi je dovoljan - ali i komentari dobro dođu.
Postam posli ovde skeniranu stranicu iz BUG-a, pa ako bude koga interesiralo...
Eto Ozy - odlučia. 15.02. pada novi monitor.

Ozy   Napisano 10.01.2008 21:19   

Rust Dragon
Član od:
23.09.2003

Inače ako nisi primjetio u ponedjeljak ili utorak sam ti na ICQ postao link baš na taj.
I da,nisam čitao ni Bug ni ništa,ali opet čuo sam o tom monitoru već od nekoliko ljudi pa sam mu pogledao specifikacije na netu i vidio da je stvarno odličan; S-PVA matrica,kontrast,rezolucija,pivot...

Tako da sam mišljenja da za do 4 soma,a naročito za tih 3200kn boljeg monitora u 22" wide klasi nema...naročito s tom rezolucijom...

Istina,ruku na srce treba i grafaaaa oho-ho za vrtiti igre na njemu a u nativnoj rezoluciji,ali sve se da "ubijanjem" tih nekih shadowa,te AA i AF logaritama...

Evo full specs.a :
Lenovo L220x

Athlon64 X2 3600+ Brisbane @2700Mhz + KATANA 2; Gigabyte GA-MA78G-DS3H @F4; Mushkin XP2 Redline 8000; V5600 FireGL inc.; Seagate 250GB NCQ x 2; Philips 190P7ES; Logitech Deluxe & Logitech MX518

luy   Napisano 10.01.2008 21:29   

Venom Spawn
Član od:
09.12.2007

Poruka: 690

ne znam jeli tema za ovo ali mi u kući imamo 2 kompa. jedan moj i bratov novi, a drugi izašo 1999 u prodaju a mi kupili 2002. dakle imao ukupno 40gb prostora a danas jedva 1gb i strašno je spor, lako kupi viruse i ostalo, nije lako ništa pa jeli u memoriji riječ ili starosti, svako malo neko sranje ozy mislim da ti znaš

Sometimes..... Heroes was respected wariors of goodness. But now.... they are just toys for joking and making fools of them. But when we need a hero, then we re laying them to the face. Scotland will have revange!!!!

Ozy   Napisano 10.01.2008 21:32   

Rust Dragon
Član od:
23.09.2003

Nije thread za to...ajde fino copy/paste taj post u thread namijenjen takvoj tematici,odnosno pomoći i rješavanju takvog/sličnih problema,pa da mogu obrisati ovo. Hvala

eomer13   Napisano 12.01.2008 18:39   

Black Dragon
Član od:
19.08.2005

Ozy:
Inače ako nisi primjetio u ponedjeljak ili utorak sam ti na ICQ postao link baš na taj.
I da,nisam čitao ni Bug ni ništa,ali opet čuo sam o tom monitoru već od nekoliko ljudi pa sam mu pogledao specifikacije na netu i vidio da je stvarno odličan; S-PVA matrica,kontrast,rezolucija,pivot...

Tako da sam mišljenja da za do 4 soma,a naročito za tih 3200kn boljeg monitora u 22" wide klasi nema...naročito s tom rezolucijom...

Istina,ruku na srce treba i grafaaaa oho-ho za vrtiti igre na njemu a u nativnoj rezoluciji,ali sve se da "ubijanjem" tih nekih shadowa,te AA i AF logaritama...

Evo full specs.a :
Lenovo L220x

Je je - sinja sam. Lipa slučajnost
Čekam ga definitivno - bia sam zva ih gori u Zg - rekli su mi da nema straja - da će bit dovoljno primjeraka za raju... Čak su mi i obećali besplatnu poštarinu na potrošenih 3200kn.... Jebote - koja sreća! Besplatna poštarina! Tia sam zavarit... - ali danas je stvarno bolje išta nego ništa...

luky94   Napisano 27.01.2008 12:13   

Minotaur
Član od:
16.01.2008

Poruka: 116

Di mi je tema nestala???
Ovak imam problem: ovo je screen shot: http://i254.photobucket.com/albums/hh87/luky1994/pomo.jpg
Usred igre me izbacio komp van i pisalo mi je da mi je grafička otkrila neki error sta ti ja znam....Shebala mi se i rezolucija al sam to rijesio i ova slova JOJJJJ STA ME TO ŽIVCIRA!!!!
Ozy daj molim te pomozi ili Inter ili bilo tko ko zna....????

Ozy   Napisano 27.01.2008 13:09   

Rust Dragon
Član od:
23.09.2003

Koji ti je qurac..? Pa nemoš na svakom threadu postavljat jedno te isto pitanje,i to za taj error...ili otvarati thread po želji kad i za što ti tarreba (a ako isti/sličan već postoji)mislim ono,i nema smisla,i nije u redu...a konačno neće ti ni pomoći...

Tako da fino imaš tamo thread : "Koji qurac,help please" pa da probaš tamo napisati...u biti mogao si odmah tamo,ali ne,moraš ti linijom većeg otpora..
Ajde sad fino C/P to pitanje i postavi tamo,i možda netko i odgovori. Tako da mogu da obrišem ovo odavde,jer ovo veze nema s monitorima.

I da,nisam svemoguć,neznam sve napamet,a zašto ti je izbacilo neznam... zanemari taj error ako se više ne dešava;možda su samo winsi 'pukli' ; a ako se ponavlja,onda pristupi ozbiljnijem rješavanju problema (možda i format C:... ) i amen.
I ja ovdje OT.-am zbog tebe...ajde fino prepiši si post tamo pa da obrišem sve ovo...

BTW : Na slici ti je sve ok sa slovima;a i nema potrebe za onoliko bijesnih smajlića,kao niti za Caps Lock-om (velike tipke = galama,dernjava... ) - ako nisi znao.
I fala qurcu da si naučio postavit link,a ne samo napiše adresu kao post,pa ti otvaraj kako znaš i umiješ..joooo eee decooo...

luky94   Napisano 27.01.2008 13:43   

Minotaur
Član od:
16.01.2008

Poruka: 116

Ček di da to prepišem??? I ne as slovima mi nije sve u redu....

eomer13   Napisano 22.02.2008 20:52   

Black Dragon
Član od:
19.08.2005

Ozy stari je si čua za Lenovo? Izgorila tvornica čoviče! Je li možeš virovat... Koja bolnica - i sad uopće u Mikronisa ne znaju kada će im doći monitori...

Je li imaš koji Dell-ov za preporučit - gornja granica 3500kn. Ako more ista dijagonala (22")

Sabbath   Napisano 26.02.2008 23:29   

Crystal Dragon
Član od:
06.01.2005

Poruka: 11076

lol kad su čuli ko im kupuje monitore nisu imali druge nego zapaliti sve u vražju mater

A.M.E.N. - ekipa hvala ako mi tu i tamo stisnete ovaj link, konkurencija je žestoka. HVALA.
 Offline  PM  Profil   Email  www    Izmjeni  Citiraj     Abuse

Odi na

Ova stranica i njezin sadržaj su copyrighted(©) 2001-2009 by CroVortex. Preporučamo korištenje MSIE 6.0, Seamonkey 1.0, FireFox 1.5 ili novijih uz rezoluciju 1024x768. Pitanja, pohvale ili primjedbe možete slati ovdje.