| |
Autor | |
Projekt ADSL - dvostrukost jednine |
| | ineedmoney
| | Napisano 13.04.2008 22:47  
|
| |  Rust Dragon Član od: 05.09.2004
Poruka: 5794
| | Je li moguće spojiti dva stroja na jedan internet priključak? Imam onaj stari ISDN modem koji se dobivao kad bi od HT-a naručio ISDN. u njega ide neki mali splitter(isto sam ga dobio džabe od hateja). do sad je išao kabel prek cijelog stana do mog kompa, no sad se pojavio još jedan komp, a želim da oba mogu na net(ne kompovi kao takvi, neg ljudi koji će ga koristit). Kakve kablove moram kupit, di da turi te kablove... Dakle, ako i inače jedan walkthrough za ovećeg debila.
Kad već postavljam temu da pitam i ovo; monitor me počeo mučit. Konektori iza su se sjebali. imam prvo konektor od monitora koji je onak normalan, gro pinova. taj konektor moram turit u drugi koji pretvara tih gro pinova u neki drugi sa nekim četverokutima(eto da ne ispadnem čoban pogledo sam na gugl i našo --> iz VGA u DVI). svaki put dok pomaknem taj cijeli sklop slika se zamuti/požuti/poplavi/poljubičasti/crkne. ak je ovaj konektor koji pretvara VGA u DVI nije problem - kupim novi, al ak je od monitora konektor, jel moguće kupit posebno taj VGA konektor, odrezat kabel i zalotat/zalemit taj novi konektor. Jel teško to zalemit, jer si nekak mislim da ak ide određen broj žica po pinu da mi se neće dat s tim zajebavat.
HVALA |
| | Offline | | PM Profil
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | kotor_fan
| | Napisano 13.04.2008 22:50  
|
| |  Behemont Član od: 21.02.2006
Poruka: 2227
| | Sad smo kod frenda to radili pred kojih 3-4 dana. Dakle pomoću normalnih mrežnih kablova smo spojili oba kompa sa routerom. Svakom kompu smo napravili konekciju i stavili mogućnost da kompovi shareaju jedan drugom vezu, dakle ako se jedan prvi spoji, ovaj drugi može preko njega i obrnuto...drugo pitanje nisam pročitao  Peace is a lie, there is only passion;
Through passion, I gain strenght;
Through strenght, I gain power;
Through power, I gain victory;
Through victory, my chains are broken |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | ineedmoney
| | Napisano 13.04.2008 22:57  
|
| | vidim taj router košta oko 200 kuna... dal će onda kompovi i sami bit povezani(shareanje foldera i tako) jer to ne želim
 |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | kotor_fan
| | Napisano 13.04.2008 23:36  
|
| | Ne moraju bit povezani, restrikcije između se normalno postave, shareani su samo folderi koje vi želite da budu shareani.
E sad, mislim da može bit različita IP adresa, dakle da čak nisu uopće povezani, al ovo ti govorim napamet, nisam isprobavao. Uostalom radi se o routeru, koji ti sam dodjeljuje IP, tako da neznam....pitaj nekog pametnijeg, ja ću doznat do sutra, probat ćemo kod frenda
Peace is a lie, there is only passion;
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | alienscum
| | Napisano 14.04.2008 01:29  
|
| |  Black Dragon Član od: 29.09.2004
Poruka: 3972
| | hmmm, ak je moguce ubodi svaki komp zasebno u router, a to bi trebalo bit moguce, a ak nije moguce onda kak je kolega rekao, nek idu jedan prek drugoga, stavis zabranu na sve ostalo i nemas problema
a za konektore ... ak je lako zamijenit ovaj kaj pretvara zakaj bi ti bio problem zamijenit ovaj drugi komad? nemoras nis rezat/lemit i sl., sam kupis cijeli novi kabel Death is but the doorway to new life. |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | ineedmoney
| | Napisano 14.04.2008 07:53  
|
| | ne mogu kupit cijeli novi kabao jer je ovaj trajno zapiknut u monitor, nema one rupe u monitoru da se može uštekat i izštekat.
 |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | kotor_fan
| | Napisano 14.04.2008 10:42  
|
| | Gle, meni je monitor imao sličan problem. Ja sam kupio novu grafičku, normalno da ima DVI izlaz, e sad, monitor ima VGA, tako da sam ih konekto preko onog konektora (da ga tako nazovemo) i imao sam problem kad ugasim monitor na cca 5 minuta i onda ga upalim, slika je plava/ljubičasta/zelena...to nije problem, samo ugasim monitor na cca 10 sekundi, upalim i sve 5...
btw, aliens*****, ja sam mu i rekao da obadva kompa odvojeno spoji na router, dakle kabal iz jednog u router, i kabal iz drugog u router, tada svakom napravi konekciju (istu) i shareaju konekciju jedan drugom. Zbilja nije problem to napravit. Peace is a lie, there is only passion;
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | alienscum
| | Napisano 14.04.2008 12:20  
|
| | hmm, ak je problem u kablu onda bi morao moc zamijenit kabel, al bi morao raskopat monitor i u njemu zamijenit kabel, zamijenit taj dio koji je unutra ...
@kotor - al nekad ne radi, radi samo onom kompu koji se prvi spoji, brzina veze je ocajna i sl. jedini nacin na koji su to uspjeli sredit ljudi je bio da se jedan komp spoji na net a ovaj drugi se spoji u lan s prvim i onda drugi uzima net od prvog preko lana ...
al ak ce mu radit onak onda je ovo previse posla .... Death is but the doorway to new life. |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Sabbath
| | Napisano 14.04.2008 12:57  
|
| |  Crystal Dragon Član od: 06.01.2005
Poruka: 11076
| | lol iako ne znam da li mogu od jednom na net . . . mislim da ne zbog usernamea i password sranje . . . . A.M.E.N. - ekipa hvala ako mi tu i tamo stisnete ovaj link, konkurencija je žestoka. HVALA. |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | kotor_fan
| | Napisano 14.04.2008 13:01  
|
| | @aliens*****
MORAJU biti u lanu da bi obojica išli na net, tj. da bi jedan išao preko drugoga. Drukčije mu ne može shareati vezu ako nije umrežen s njim preko "lana". Drugi se spaja PREKO prvoga, dakle preko shareane veze, kažem ti da smo to radili kod frenda pred koji dan, oni imaju T-comov 8mbit DSL i brzina je super, sve fura ko beba.
A što se tiče username i password, nije bitan, tj, jest bitan kod onoga koji se prvi spoji, NA njega se spaja onaj drugi,dakle on se NE spaja na internet nego na DRUGO računalo koje se nalazi na internetu. Peace is a lie, there is only passion;
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | alienscum
| | Napisano 14.04.2008 13:15  
|
| | da, al moze se i svaki posebno ubost u router, bez da se medusobno u lan spajaju, to mu je lakse ...
a ovo kaj mi pokusavas objasnit ko malom djetetu sam radio pred jedno godinu dana, mozda i vise, tak da objasnjenja nisu potrebna  Death is but the doorway to new life. |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | ineedmoney
| | Napisano 14.04.2008 13:28  
|
| |