CroVortex - Igre, filmovi, šifre, recenzije i prodaja
 Zašto se ne učlanite besplatno?
Izbornik
· Home
· Recenzije: pc igre
· Recenzije: filmovi
· Šifre za igre
· Vicevi
· Forum
· Linkovi
· Net Bela
· Besplatne igre
· Članovi

Webshop
· Kontaktirajte nas
· Pregled košarice
· Igre za download
· Igre za PC i konzole
  - CD Keyevi
  - Igre do 69,99 kn
  - Rasprodaja
  - Igre po narudžbi
· DVD Filmovi
· Blu-Ray Filmovi
  - Film po narudžbi
· CD shop
· EVE Online trial

Webshop newsletter

Načini plaćanja
· Kreditne i debitne kartice:

· Gotovina i ostalo

Druge opcije
· Kontakt
· Popis članova

Pretraživanje

Razno
·
· Video igre - povijest
· Film - povijest
· Optičke iluzije
· Obdukcija
· Top 10
· Preporučite nas
· Impressum i pravila o privatnosti

Članovi

Ukoliko ste već učlanjeni, ulogirati se možete ovdje.

Nemate Account? Možete ga napraviti besplatno. Kao član imate neke prednosti, poput slanja privatnih poruka, konfiguraciju i slanje komentara i članaka sa vlastitim imenom, promjena boje slova...

Tko je online
Trenutno je online:
Posjetitelja: 23
Članova: 1

Vi niste član. Možete se učlaniti besplatno na ovom linku.

Forum
· Šta ima?
· The Lord of the Rings Online Shadows of Angmar
· HELPDESK
· Diablo 3
· Događanja u Močvari
· League of Legends [Clash of Fates]
· Koju mjuzu vrtite na kompu ovih dana
· Counter Strike Global Offensive
· Guild Wars 2
· Gluposti

Moderira : Interghost , Ozy , LunaR

CroVortex : Index - Hardware - gaming konfiguracija

2 stranice ( 1, 2 )
  Autor  gaming konfiguracija
 coolguy   Napisano 03.02.2012 20:13   

Monk
Član od:
22.11.2011

Poruka: 156
 Moze mi neko slozit neku dobru gaming konfu,dost jaku,ono da moze pokretat igre ko avp3,devil may cry 4,prototype na high postavkama, a da cijena bude razumna?
 Offline  PM  Profil    Izmjeni  Citiraj     Abuse

PandaLawL   Napisano 04.02.2012 11:25   

Efreet
Član od:
10.01.2010

Poruka: 424

Lol prototype na high...

KiwiCRO   Napisano 04.02.2012 11:41   

Titan
Član od:
16.04.2008

Poruka: 1282

Bilo koja današnja konfiguracija ti može te igre pokretati na max detaljima.

Offline  PM  Profil   Email    Izmjeni  Citiraj     Abuse

bf1996   Napisano 04.02.2012 18:48   

Phoenix
Član od:
15.10.2008

Poruka: 2583

samo nemoj u pevecu i konikomu kupovat kompjuter,najbolje je kad sam sve fino složiš,čak se sjećam da je jednom u pc-u iz konikoma bilo zavarenih djelova -.- i dosta varaju(bar tu kod nas) peder je donio neki žlj monitor a naplatio tamo neki hd lcd bog zna šta,i onda se pravi pametan kako je to taj..

Nvidia will always be better than Radeon,if you like it or not.

coolguy   Napisano 04.02.2012 21:31   

Monk
Član od:
22.11.2011

bf1996:
samo nemoj u pevecu i konikomu kupovat kompjuter,najbolje je kad sam sve fino složiš,čak se sjećam da je jednom u pc-u iz konikoma bilo zavarenih djelova -.- i dosta varaju(bar tu kod nas) peder je donio neki žlj monitor a naplatio tamo neki hd lcd bog zna šta,i onda se pravi pametan kako je to taj..

A imas ti ideju gdi oni mogu sklapat konfiguraciju po zelji,sjecam se nekih tamo koji to rade al sam zaboravio kak se zovuIli mozda ti imas neka iskustva s takvim ducanima-di si kupio komp?A ovo sta kivi kaze to je tocno,samo sto sam ja komp dobio na poklon prije cca 4-5 godina...I shit je zato jer ima premalo memorije,usranu grafulju,slab procesor,malo memorije itd. da ne nabrajam...

bf1996   Napisano 04.02.2012 23:46   

Phoenix
Član od:
15.10.2008

e sad,moj je kupljen u Osijeku,sve je bilo u djelovima,matična ploča,procesor blablabla..al ne bi se sjetio imena trgovine :/
vemil je dosta dobar,hg spot su isto kreteni,jer je moj frend tamo kupovo i pola stvari je bilo ne ispravno,za 2 tjedna je hard disk krepo,nije se htjeo kompjuter palit,ukrali su mi i promocijski cd key za neke 2 igre kooje su trebale doći sa grafičkom..
znam i gdje se nalazi i kako izgleda,al se nemogu imena sjetit..inače dobiješ sve odmah,trgovina je doslovno prepuna djelovima,grafičke,procesori,kućišta.
a prvi je kupljen u vemilu,imaju dobrih stvari mada je neznam ni dali to više radi nakon onog štrajka od par godina ili šta je već bilo
p.s. probaj kontaktirat infomark,tako sam bar sad pročito da slžu konfiguracije po želji ili za onolko kolko si spreman platit

Viky   Napisano 05.02.2012 00:05   

Devil
Član od:
13.05.2009

Poruka: 1539
 MBO: ASUS M5A78L
GPU: Radeon VTX3D 6850 1gb GDDR5
CPU: AMD Phenom II X4 960T 3.0 Ghz (unlock na 6 jezgri)
COOL: Coolermaster žlj
RAM: 4GB DDR3 Corsair (5 godina garancija)
HDD: 250GB ATA (ovo je stari disk, preporučam ti da koristiš stari jer novi su sada preksupi)
PSU: Corsair CX500 500W (sasvim dosta)
Kućište: ThermalTake V3 Black Edition

Ovo sam nabavio za ~3700kn - protis.hr

Ako ti je budžet veći reci da sastavim... (samo ovo kućište ti je 400kn a ima nekih i za 100 al ovo je pravo kvalitetno i prejednostavno za koristiti, ima mogućnost ugradnje do 4 venta a uz njega dobiš 1 veći (ja sam sve ugradio))

A sad nisi dao neke podatke, dali ti treba i periferija?

@BF

Taj konikom i ostale složene konfiguracije možeš bacit...

Pogledaj malo bolje, u konikomu komp sa integriranom grafičkom dođe 4000kn, sramota... A tek oni MSG(W) kompovi, preko 5-6k kn a nema ni 4gb rama... Jednostavno složene kompfe se neisplati kupovat, oni roknu ogromnu maržu na takvo šta... A kad kupuješ u dijelovima, e to je već druga priča

coolguy   Napisano 05.02.2012 16:28   

Monk
Član od:
22.11.2011

Viky:
MBO: ASUS M5A78L
GPU: Radeon VTX3D 6850 1gb GDDR5
CPU: AMD Phenom II X4 960T 3.0 Ghz (unlock na 6 jezgri)
COOL: Coolermaster žlj
RAM: 4GB DDR3 Corsair (5 godina garancija)
HDD: 250GB ATA (ovo je stari disk, preporučam ti da koristiš stari jer novi su sada preksupi)
PSU: Corsair CX500 500W (sasvim dosta)
Kućište: ThermalTake V3 Black Edition

Ovo sam nabavio za ~3700kn - protis.hr

Ako ti je budžet veći reci da sastavim... (samo ovo kućište ti je 400kn a ima nekih i za 100 al ovo je pravo kvalitetno i prejednostavno za koristiti, ima mogućnost ugradnje do 4 venta a uz njega dobiš 1 veći (ja sam sve ugradio))

A sad nisi dao neke podatke, dali ti treba i periferija?

@BF

Taj konikom i ostale složene konfiguracije možeš bacit...

Pogledaj malo bolje, u konikomu komp sa integriranom grafičkom dođe 4000kn, sramota... A tek oni MSG(W) kompovi, preko 5-6k kn a nema ni 4gb rama... Jednostavno složene kompfe se neisplati kupovat, oni roknu ogromnu maržu na takvo šta... A kad kupuješ u dijelovima, e to je već druga priča

Pa gle ova konfa koju si mi predlozio,cini mi se odlicna-dijelovi i cijena su super,a sto se tice periferije...pa tu bi mislio kupit neki ok monitor koji mi za 2 godine nece crknut(jer mi trenutacni voli zejebavat sa stuck pixelima) i neki bezicni mis i svijetlecu tipkovnicu...Sad za tipkovnicu ne znam obicno su takve skupe al zast ne,a za monitor si mislim mozda 20 ili 22 incni...Bas trenutno nisam pri parama al mislim da bi mogo izdvojit do 5500 kunica max.Vidim da se kuzis u kompove pa eto...Kuzis puno vaznije mi je da komp ima dost RAM-a,diskovnog prostora i da moze gonit novije igre na pristojnom framerate-u...Malo sam gledo te stvari koje si napiso,i moram ti reci da pola stvari nemaju-reci mi se to moze narucit pa da ti nabave?I da hvala bf na odgovoru!

KiwiCRO   Napisano 05.02.2012 19:00   

Titan
Član od:
16.04.2008

Protis.hr ti je stranica.

bf1996   Napisano 05.02.2012 19:04   

Phoenix
Član od:
15.10.2008

coolguy:
Pa gle ova konfa koju si mi predlozio,cini mi se odlicna-dijelovi i cijena su super,a sto se tice periferije...pa tu bi mislio kupit neki ok monitor koji mi za 2 godine nece crknut(jer mi trenutacni voli zejebavat sa stuck pixelima) i neki bezicni mis i svijetlecu tipkovnicu...Sad za tipkovnicu ne znam obicno su takve skupe al zast ne,a za monitor si mislim mozda 20 ili 22 incni...Bas trenutno nisam pri parama al mislim da bi mogo izdvojit do 5500 kunica max.Vidim da se kuzis u kompove pa eto...Kuzis puno vaznije mi je da komp ima dost RAM-a,diskovnog prostora i da moze gonit novije igre na pristojnom framerate-u...Malo sam gledo te stvari koje si napiso,i moram ti reci da pola stvari nemaju-reci mi se to moze narucit pa da ti nabave?I da hvala bf na odgovoru!

ostav se bežičnih stvari ako misliš igrat,btw izbaci radeonku i ubaci gefroce 9800gt 1 gb verzija,dan danas igre rade na high postavkama s tom karticom,bf3 confirmed,također nećeš imat gpu restart errora svako malo ako je igra malo "van balansa" tj. neoptimizirana kao gta iv i crysis.
p.s. poseban hladnjak ti se ne isplati kupovat,jedino ako ti smeta buka preko ljeta,jer onda,bar moj radi ko mlazni avion,a 250gb ti je malo,manje više 1tb je danas dosta jeftin,za razliku od prije par godina,također 250gb je meni bilo puno odmah prvi dan kad sam kupio kompjuter,a sad opet,pošto si rekao da ti treba konfiguracija za igranje,ovako kad ga natrpaš igrama samo će sporo radit.

KiwiCRO   Napisano 05.02.2012 19:51   

Titan
Član od:
16.04.2008

Ja imam od 250 gb i nikad ga ne natrpam. S time da imam masu programa koje koristim svakodnevno + 6/7 igra. Sasvim mu je dovoljno i to. Osim naravno ako ne misli skidati puno multimedija pa mu treba dodatni prostor. Onda svakako kupiti što više jer barem je to danas jeftino

coolguy   Napisano 06.02.2012 16:59   

Monk
Član od:
22.11.2011

KiwiCRO:
Protis.hr ti je stranica.

Nemoj jebat?!?!A ja mislio da je to ducan sa maricom,hehe... A bf,pa kaj nebi hladnjak trebo hladit graficku i ostale komponente u kucistu?A zast su ti tak lose wireless stvari-meni su bas dobre...I ja isto mislim da je geforsica zakon,a sto se tice diska od 1 tb-mogo bi kupit ak cijena previse ne varira...

Viky   Napisano 06.02.2012 17:52   

Devil
Član od:
13.05.2009

bf1996:
a 250gb ti je malo,manje više 1tb je danas dosta jeftin

Prije dva tjedna cjene su bile osmeroduplo skuplje... Zbog onih poplava jedan obican HDD od 250gb je kostao preko 500kn... Sva sreća da je to rješeno i evo, jedan TB je može naći za 700kn

@Onaj fak što si spomenio za 9800

To je krš grafa za današnje vrijeme... Istina, prije godinu dana je bila super, al' sada se može naći puno boljih u istom rangu cijene (Recimo ona je DDR3 i ima memoriju 512mb a takt memorije je 1800mhz dok je na nekima od recimo 1gb takt 2600 (znači 1.5gb razlike)(a na novima je preko 4000 ) a gpu takt je 600 dok je na većini novih/novijih 800-1000)

Kompfu ti sutra sastavim, neda mi se sad (ili malo kasnije)

coolguy   Napisano 06.02.2012 20:08   

Monk
Član od:
22.11.2011

Viky:
Prije dva tjedna cjene su bile osmeroduplo skuplje... Zbog onih poplava jedan obican HDD od 250gb je kostao preko 500kn... Sva sreća da je to rješeno i evo, jedan TB je može naći za 700kn

To je krš grafa za današnje vrijeme... Istina, prije godinu dana je bila super, al' sada se može naći puno boljih u istom rangu cijene (Recimo ona je DDR3 i ima memoriju 512mb a takt memorije je 1800mhz dok je na nekima od recimo 1gb takt 2600 (znači 1.5gb razlike)(a na novima je preko 4000 ) a gpu takt je 600 dok je na većini novih/novijih 800-1000)

OK stari samo si ti daj vremena... Vjerujem da ces mi slozit super gaming konfiguraciju i da necu pozalit sto sam te pito-mos mi poslat poruku il napisi ovde na forumu-samo racunaj da bude do 5000-6000 zelembaca...

cyberangel   Napisano 06.02.2012 20:48   

Hydra
Član od:
06.08.2007

Poruka: 2362

bf1996:
,hg spot su isto kreteni

Sta el nije HG Spot propao vec odavno?

KiwiCRO   Napisano 06.02.2012 22:46   

Titan
Član od:
16.04.2008

Pitaj Boga šta su smutili s papirologijom ali ne još nije propao.

@Coolguy. Krivo sam pročitao. Mislio sam da pitaš koja je to stranica. Nema razloga za tvoj sarkazam.

bf1996   Napisano 06.02.2012 23:19   

Phoenix
Član od:
15.10.2008

Viky:

uhm,ne bi reko,ta grafička i dan danas tjera najnovije igre na high postavkama i najvećim rezolucijama,bez ikakvih problema,jedna od takvih novijih igara je battlefield 3 koji je bez ikakvih problema,glatko radio,naravno treba s vremena na vrijeme obnovit i drivere,tako da oni koji kažu da imaju smeće od grafičke kartice mogu bar probat,danas je internet brz,sve se brzo skida,a za drivere ako treba 10min...
@ Cyber bilo je svega,propalo,pa nije..kolko znam vemil ima samo u zagrebu,hg spot onaj u osijeku mislim čak da radi,ali nisam siguran.

Viky   Napisano 07.02.2012 13:45   

Devil
Član od:
13.05.2009

Ali zašto za 900kn uzet 9800gt kad za te pare možeš dobit 10 puta bolju ili čak neku dual fan,

primjer:

protis.hr/products/details/graficka-kartica-vtx3d-hd6750-1gb-ddr5/44573

protis.hr/products/details/graficka-kartica-vtx3d-hd6770-1gb-ddr5-v2/48967

Ili ako više voliš nVidiu

protis.hr/products/details/graficka-kartica-gainward-pcie-20-x16-nvidia-geforce-gts-450-gddr5--1gb128bit-783mhz1804mhz-hd/39654

Ali lik je sam rekao da ima veći budžet, tako da može uzeti nešto agresivnije, recimo:

protis.hr/products/details/graficka-kartica-msi-gtx560-1gddr5-directx11/45919

protis.hr/products/details/xfx-hd6950-800m-1gb-ddr5-hdmi-dvix2dpx2-pcie-ef-dx11-hdmi-14a-dp12-dualfan-deusex--human-revolution/51422

coolguy   Napisano 07.02.2012 14:42   

Monk
Član od:
22.11.2011

KiwiCRO:
Pitaj Boga šta su smutili s papirologijom ali ne još nije propao.

@Coolguy. Krivo sam pročitao. Mislio sam da pitaš koja je to stranica. Nema razloga za tvoj sarkazam.

Ma samo se salim... Valjda te nisam uvrijedio,ha?Ma nisam...Ma ms gtx-ica mi je naravno bolja...Al mislim da cu MOZDA uzet i geforsicu gts 450 jer mi je svaka kuna vazna...Ajmo dalje-maticna viky?

Viky   Napisano 07.02.2012 14:59   

Devil
Član od:
13.05.2009

S tim da zadržiš stari miš i tipkovnicu, dobiješ ovo (protis.hr)

Grafička ti je jebena i biti će "in" još par godina,
Rami... Tako jeftini a imaju svoj Cooler + 5 godina jamstva (puta 2, znači osam gb rama) a da negovorim to što su 1600mhz a ne kao obični 1333
Napajanje je 650W za svaki slučaj
HDD 250gb + Koristi još svoj stari i trebat će ti biti dovoljno
AMD Phenom 4 jezgreni ali možeš mu unlockat da ima 6 jezgri i na 3.5GHz, provjereno.
Monitor ti je super i nemoraš brinuti o mrtvim pixelima i o ružnoj sivoj boji

Mislim da bi te ovo trebalo zadovoljiti veći niz godina, a ako ti je previše para reci da malo srežemo...

coolguy   Napisano 07.02.2012 15:07   

Monk
Član od:
22.11.2011

Viky:

slika

Rami... Tako jeftini a imaju svoj Cooler + 5 godina jamstva (puta 2, znači osam gb rama) a da negovorim to što su 1600mhz a ne kao obični 1333
AMD Phenom 4 jezgreni ali možeš mu unlockat da ima 6 jezgri i na 3.5GHz, provjereno.

Mislim da bi te ovo trebalo zadovoljiti veći niz godina, a ako ti je previše para reci da malo srežemo...

Ma hvala ti puno stari od srca-ne znas koliko sam ti zahvalan,pravi si! Ajd posjeti malo i nas gamerski forum i ostavi koji comment...

bf1996   Napisano 07.02.2012 17:53   

Phoenix
Član od:
15.10.2008

Viky:

slika

??deus ex human revolution??,zadnji put kad sam provjeravo,to nije bio komad hardvera..

coolguy   Napisano 07.02.2012 20:20   

Monk
Član od:
22.11.2011

bf1996:
??deus ex human revolution??,zadnji put kad sam provjeravo,to nije bio komad hardvera..

Pa to je vjerovatno edicija takve grafulje-valjda je dizajnirana da pokrece takve igre...Ko kak ATI ima,ak se ne varam,nekakvu battlefield vietnam graficku...

bf1996   Napisano 07.02.2012 22:51   

Phoenix
Član od:
15.10.2008

coolguy:
Pa to je vjerovatno edicija takve grafulje-valjda je dizajnirana da pokrece takve igre...Ko kak ATI ima,ak se ne varam,nekakvu battlefield vietnam graficku...

ma to svaka skoro ima,moja opet reklamira Grid(one utrke) samo mi je to glupo kad u naziv stave ime neke igre npr bf vietnam edition -.- wow moš mislit što im to uopće znači,optimizirano za samo tu igru? pa nećeš kupovat kartice za svaku igru posebno..anyway ili je to plaćeno da reklamiraju igre ili ovo iznad što sam naveo,niti me previše to zanima,samo mi je glupo.

LichKingTomy   Napisano 07.02.2012 23:03   

Titan
Član od:
28.07.2010

Poruka: 1302

bf1996:

igrica dolazi uz grafičku -.-
to je reklamacijski tipa : "da, novi deus ex+ naša grafička= užitak"
btw
taj portis.hr prodaje samo pc komponente?
EDIT:
@CMage- preduhitriše me
FU!

FuzzyWuzzy

coolguy   Napisano 08.02.2012 15:43   

Monk
Član od:
22.11.2011

LichKingTomy:
igrica dolazi uz grafičku -.-
to je reklamacijski tipa : "da, novi deus ex+ naša grafička= užitak"
btw
taj portis.hr prodaje samo pc komponente?
EDIT:
@CMage- preduhitriše me
FU!

To ti je vjerojatno kad vec kupujes takvu skupu grafulju onda ti i daju gratis igru...A ti crazy mage,ti si odma kad si vidio prvi put u zivotu grafu s logom neke igre na njoj zasigurno pomislio-joj pa mora da uz graficku dobis i igru!Postedi me molim te prica za djecu-ne moze svaki covjek na ovom svijetu znati sve!Ak dosad to prvi put susrecem,normalno da ne mogu iz prva znati zasto je to tako...Ovime te nisam htio uvrijediti samo iznosim svoje misljenje,OK? Mislim da ti cak u protisu mos kupit i gotove konfiguracije,nisam bas puno pregledavo stranu.I jos jedno pitanje za vikiya-kad ti oni sloze konfu,moras zasebno kupit i OS il ti oni instaliraju?

Slym   Napisano 08.02.2012 16:24   

Crystal Dragon
Član od:
17.06.2003

Poruka: 12191

Moraš zasebno kupiti.

HELPDESK

coolguy   Napisano 10.02.2012 13:36   

Monk
Član od:
22.11.2011

Slym:
Moraš zasebno kupiti.

A koji OS preporucujes?Meni je po zahtjevnosti xp bio najdrazi,al mislio sam kupit 7-icu,al cujem da nije Bog zna kaj...
I jel mozda znas di se to moze jeftino nabavit jer vidim da su svi oko 1000 kn...

LichKingTomy   Napisano 10.02.2012 14:39   

Titan
Član od:
28.07.2010

Poruka: 1302

xp definitivno, ali ako si neki hardcore gamer onda window 7, jer podržava veći broj programa i igara, i podržava više ram-a

FuzzyWuzzy

bf1996   Napisano 10.02.2012 18:04   

Phoenix
Član od:
15.10.2008

coolguy:
A koji OS preporucujes?Meni je po zahtjevnosti xp bio najdrazi,al mislio sam kupit 7-icu,al cujem da nije Bog zna kaj...
I jel mozda znas di se to moze jeftino nabavit jer vidim da su svi oko 1000 kn...

hmh..windows 7 je najbolji operativni sustav koji postoji,pogotvo ultimate verzija(64bit)
btw na windowsu 7 je gotovo nemoguće da windowsi "padnu",također puno je izdržljiviji,možeš puno više rama trpat u win7 nego u xp,i navodno je otporniji na rootkitove

Nazad na vrhOdi na stranicu: 1, 2

Odi na

Preporučamo korištenje MSIE 6.0, Seamonkey 1.1, FireFox 3 ili novijih uz rezoluciju 1024x768. Pitanja, pohvale ili primjedbe možete slati ovdje.