| |
Autor | |
Najbolje glumacko ostvarenje |
| | ByteRat
| | Napisano 26.10.2007 21:25  
|
| |  Thunderbird Član od: 18.10.2001
Poruka: 1076
| | Daklem, kako naslov kaze zelim da opisete u kojem je filmu glumac postigao izuzetni uspjeh. Tj. u kojoj ulozi vas je pojedini glumac posebno zadivio. I naravno opisite sto ste primjetili i sto vam se svidjelo. |
| | Offline | | PM Profil
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | ineedmoney
| | Napisano 27.10.2007 09:16  
|
| |  Rust Dragon Član od: 05.09.2004
Poruka: 5671
| | Evo, sad me recimo Al Pacino podsjetio koji je to glumačku as u Mirisu Žne Ne perem Fallout na novom kompu jer mi se corrupto save i ne zaboli me za faks jer nemrem saveat |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | kotor_fan
| | Napisano 27.10.2007 11:07  
|
| |  Angel Član od: 21.02.2006
Poruka: 2128
| | Jack Nicholson u the departed.
Predobar je bio. Bio je karizma kakvu glumac mora imati kad glumi kriminalca, imao je savršene dijaloge za svoj likić, imao je stabilnost i svoj nezamjenjivi šarm. Ma svako njegovo pojavljivanje na sceni je bilo legendarno, jednostavno je čovjek živuća legenda i to je i dokazao.
Vjerovatno bi mogao izvući i bolje uloge nekih drugih glumaca, al ne da mi se sad previše razmišljat.... Peace is a lie, there is only passion;
Through passion, I gain strenght;
Through strenght, I gain power;
Through power, I gain victory;
Through victory, my chains are broken |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | ByteRat
| | Napisano 27.10.2007 20:26  
|
| | ineedmoney: Evo, sad me recimo Al Pacino podsjetio koji je to glumačku as u Mirisu Žne
Jelda koja je to faca od glumca? Film je dobar samo zbog te njegove uloge.... HA! ) HU-RA!
Meni je recimo Samuel L. Jackson u Pulp Fiction imao dobru ulogu. I cesto me impresioniraju njegovi monolozi...
Brad Pitt mi je isto poprilicno dobro odglumio u Seven svoju ulogu. Pogotovo na kraju ona scena kad mu posalje glavu njegove zene pa popizdi. A kad smo vec kod Seven ni Morgan Freeman nije bio los.
Jet Lee mi je dobar posao odradio u filmu Fearless, iako me nije toliko impresionirala njegova gluma, koliko sam film i njegov kraj.
Ne znam treba li uopce reci ulogu Anthonyja Hopkinsa u Kad Jaganci Utihnu... taj covjek kao da se rodio za tu ulogu
Hm... ne znam kako se zove glumac, ali onaj lik u Parfemu koji je odglumio glavnu ulogu je isto dosta dobro prikazao taj nedostatak emocija, zbunjenost...i super su ga pripremili, bas je bio sav mrsav i jadan, ispijena lica...
Jos jedan crnac-Forest Whitaker u filmu Posljednji Skotski Kralj... as je covjek. Izvrsno je prikazao taj neki megalomanski ego, ali i zbunjenost i psihozu.... te nacin na koji ne zeli prihvatiti vlastite pogreske.
Eto, mozda se jos kojeg sjetim, ako itko vise i odgovori na ovaj post
 |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | thrall
| | Napisano 27.10.2007 21:29  
|
| |  Phoenix Član od: 19.07.2006
Poruka: 2662
| | Samuel L.Jackson u Paklenom šundu,Arnie u terminatoru,Leonardo di Caprio u Krvavi dijamant,a od serija onaj koji glumi Kramera,stvarno di su ga našli,savšen za tu ulogu Fear can hold you prisoner. Hope can set you free |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | ByteRat
| | Napisano 28.10.2007 00:44  
|
| | Ajme, Kramer... stvarno jest )
Ako je tko gledao seriju Rome od HBO, tamo ima lik koji glumi Cezara...savrseno pogodjenj. kako se tip drzi,govori,svaka mu cast...
 |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | theft
| | Napisano 28.10.2007 01:28  
|
| |  Rust Dragon Član od: 17.05.2003
Poruka: 5340
| | Al Pacino u ulozi Tony Montane u Scareface-u.
Genijalna gluma.
 |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | ineedmoney
| | Napisano 28.10.2007 08:03  
|
| | Johnny Depp u Fear and loathing in Las Vegas. MRcina od glume Ne perem Fallout na novom kompu jer mi se corrupto save i ne zaboli me za faks jer nemrem saveat |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | kotor_fan
| | Napisano 28.10.2007 09:09  
|
| | Johnny Depp u piratima. Predobro, mislim da ne moram objašnjavat ništa, on je bio pregenijalan...
Laurence Fishbourne u The Matrix, kako mu je sjela ta uloga, kao da je rođen za to, super je izgledao, super je odglumio, sve...
Robert De Niro u the goodfellas... ovo je jedna po meni od njegovih najboljih uloga u životu, jednostavno je bio predobar, pre, ma pre sve...
Di Caprio u Blood diamond i Whitaker u Posljednjem kralju neću ni spominjat jer su već spomenuti i bilo bi glupo trošiti riječi na njih.
Onaj japanski general u The letters from Iwo Jima mi se fakat svidio, ne da mi se ići sad na imdb da vidim kako se zvao, baš se unio u ulogu. Peace is a lie, there is only passion;
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | huseinbeg
| | Napisano 06.11.2007 01:28  
|
| |  Halfling Član od: 29.08.2007
Poruka: 5
| | http://vinovo.magnify.net/watch/playlist/CWRMHLYC7P9YSCN6
Uloge komicara Predraga Vusovica u Bitangama, stvarno impresivno |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | eomer13
| | Napisano 06.11.2007 17:33  
|
| |  Black Dragon Član od: 19.08.2005
Poruka: 3026
| | ineedmoney:
Evo, sad me recimo Al Pacino podsjetio koji je to glumačku as u Mirisu Žne
Miris žene je meni osobno najbolji film - i gleda sam ga najmanje nekih 5 puti... I to ne samo radi kralja pacina - već radi cilog filma; u tom filmu ima toliko skrivenih poslovica i životnih poruka da bi se roman moga napisat samo od citata iz tog filma... Svaki put kad gledam taj film otkrijem nesto novo...
@ByteRat: Forest Withaker - definitivno, i da tip iz Rome - cila prva sezona je na njegovim ramenima - tip je genijalac... Glumia je malu sporednu ulogu u Miami Vice...
Po meni osobno najveće glumačko ostvarenje je Marlon Brando u prvom dijelu Kuma... Nakon te uloge svijet je shvatio tko je najveći na svijetu - i meni osobno - daleko najjači glumac svih vremena... Ta uloga je toliko legendarna - da se ja mislim svake godine netko u nekom filmu prisjeti tog velikana... Osim toga, one godine kad je umra - a u toj godini je dosta velikana umrlo - dodjela oscara - tj prijenos oscara je zapoceo tako da su se prisjetili svih glumačkih velikana koji više nisu s njima - bili su prikazani videoisječci ali bez audia... Pogodite čiji je videoisječak jedini imao audio... “The revolution is not an apple that falls when it is ripe. You have to make it fall.” - Che
|
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | ineedmoney
| | Napisano 06.11.2007 17:56  
|
| | Jel marlon brandonov? Ne perem Fallout na novom kompu jer mi se corrupto save i ne zaboli me za faks jer nemrem saveat |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | ByteRat
| | Napisano 06.11.2007 18:15  
|
| | Covjece, ne mogu vjerovati da se nisam sjetio Branda...
A Kum mi je ono...vrh vrhova 
 |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | thrall
| | Napisano 06.11.2007 18:41  
|
| |  Phoenix Član od: 19.07.2006
Poruka: 2662
| | Da, stvarno je odglumio legendarno Fear can hold you prisoner. Hope can set you free |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Sabbath
| | Napisano 07.11.2007 00:10  
|
| |  Crystal Dragon Član od: 06.01.2005
Poruka: 10995
| | Ma ja bi rekao koji me je shitni glumac negdje ugodno iznenadio - to bi bila bolja tema. Pa ja stavljam mini podtemu:
najviše me je iznenadio Tom Cruise u Collateralu jer je to odglumio iznad svakih očekivanja i ono vidno bi trebao non stop takve uloge glumiti . . .
I da iznenadio me Johnny Depp u Piratima . . . jako dobro iznenađenje . . . A.M.E.N. - ekipa hvala ako mi tu i tamo stisnete ovaj link, konkurencija je žestoka. HVALA. |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | ByteRat
| | Napisano 07.11.2007 01:07  
|
| | Sad sam se sjetio meni jos jedne legende, ovaj puta zive.
Radi se o Jason Stathamu... njega ne krasi neka fina glumacka crta poput Pacina, DeNira ili Branda, ali za filmove u kojima on glumi kao da je stvore.
Lik je super, britanski naglasak, nacin izrazavanja, to lice...
Mislim da se posebno istaknuo u Snatch, Crank i Lock, Stock and Two Smoking Barrels.
A i mislim koji zivotopis ima... olimpijski skakac u vodu, bavio se crnim trzistem, bio model, zna borilacke vjestine, vozi ko lud... sve ima za akcijske filmove Kakav Vin Disel )
U jednu ruku mi je zao sto je odbio ulogu Hitmana, mislim da bi bio bolji od Olyphanta, ali u drugu ruku mi je drago jer mislim da ce to bit "crash and burn" od filma... Puno potencijala, slabo ostvarenje.
A i njegova izjava mi je dobra
"You ain't ever gonna get an Academy Award for doing Crank (2006) and you certainly won't for doing all the other movies I've done."
 |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | eomer13
| | Napisano 25.11.2007 15:15  
|
| | Evo nedavno pogleda jedno od najboljih glumačkih ostvarenja - nisam davno gleda taj film - ali bia ga je takav gušt opet pogledat... Da previše ne odugovlačim - riječ je o jednoj prelipoj i predobroj priči - Forrest Gump i Tom Hanks. “The revolution is not an apple that falls when it is ripe. You have to make it fall.” - Che
|
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | kotor_fan
| | Napisano 25.11.2007 18:46  
|
| | Robert De Niro & Al Pacino u The Heat
Russel Crowe & Denzel Washington u American gangster
Russel Crowe u 3:10 to yuma
Christian Bale u Batman Begins
1. Dakle što reći o ovoj dvojici, sami za sebe su fenomenalni, al njihov dijalog u tom filmu mi je jedan od najdražih dijaloga u bilo kojem filmu. Obojica su karizme, glumci koje cijenim, fenomenalni glumci, i skupa u tom filmu je bio BINGO.
2. Super film, moram priznati da Crowea nisam previše prije volio, nisam previše ni filmova njegovih gledao (gladijator sam gledo ofc), al totalno sam bio u krivu (opet). Denzel na razini kao i uvijek, svaka čast majstore.
3. Gdje je Bale bio razočaranje (nakon BB ovaj film mi je bio razočaranje za Baleovu glumu) tu je Crowe bio fenomenalan. Njegova uloga hladnokrvnog ubojice je bila ko rađena za njega. Super gluma, super uloga...
4. O ovome neću previše pričati. Svi koji su gledali znaju o čemu se radi...
Jesam li spomenuo Jacka Nicholsona u The batman u ulozi Jokera? To je glumac i pol, i najbolji negativac po meni dosad u cijelom filmskom serijalu o batmanu
EDIT: sto se tice Jasona Stathama, obozavam ga jos od prvog nastavka filma Transporter koji je po meni bio super, dvica je malo previse nerealna za mene, super glumac, puno veca faca od mnogih drugih akcijskih glumaca... Peace is a lie, there is only passion;
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | keko
| | Napisano 13.01.2008 11:56  
|
| |  Fearie Dragon Član od: 15.11.2006
Poruka: 1627
| | Johnny Deep je super glumio u pirati s kariba , onoga pametnog , na neki nacin uvijek pijanog gusara . Will smith mi je bio super u Ja Legenda |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | ineedmoney
| | Napisano 13.01.2008 12:40  
|
| | eomer13:
Evo nedavno pogleda jedno od najboljih glumačkih ostvarenja - nisam davno gleda taj film - ali bia ga je takav gušt opet pogledat... Da previše ne odugovlačim - riječ je o jednoj prelipoj i predobroj priči - Forrest Gump i Tom Hanks.
i presmiješnom filmu. Ne perem Fallout na novom kompu jer mi se corrupto save i ne zaboli me za faks jer nemrem saveat |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | kotor_fan
| | Napisano 13.01.2008 13:45  
|
| | keko:
Johnny Deep je super glumio u pirati s kariba , onoga pametnog , na neki nacin uvijek pijanog gusara .
Bolje bi zvučalo (a i istinitije): Onoga pijanog, na neki način pametnog gusara Peace is a lie, there is only passion;
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Sabbath
| | Napisano 14.01.2008 11:30  
|
| | Koliko vidim iz izjava uloga i karakterizacija lika od Deppa vam baš i nije sjela . . .
Naime on nije cijelo vrijeme pijan kako to vi mislite, a i u filmu vam je to malo objašnjeno, nego je poludio kada je ostao sam na otoku . . . i od onda je on onakav . . . cccc . . . malo više pažnje na detalje treba obratiti u tim malo kompleksnijim filmovima . . . A.M.E.N. - ekipa hvala ako mi tu i tamo stisnete ovaj link, konkurencija je žestoka. HVALA. |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Sabbath
| | Napisano 14.01.2008 11:31  
|
| | eomer13:
Evo nedavno pogleda jedno od najboljih glumačkih ostvarenja - nisam davno gleda taj film - ali bia ga je takav gušt opet pogledat... Da previše ne odugovlačim - riječ je o jednoj prelipoj i predobroj priči - Forrest Gump i Tom Hanks.
Joj da definitivno - mislim da mu je to uloga života . . . A.M.E.N. - ekipa hvala ako mi tu i tamo stisnete ovaj link, konkurencija je žestoka. HVALA. |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | ineedmoney
| | Napisano 14.01.2008 18:09  
|
| | i u mannhattanu je dobar bio Ne perem Fallout na novom kompu jer mi se corrupto save i ne zaboli me za faks jer nemrem saveat |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Raynor
| | Napisano 19.02.2008 22:50  
|
| |  White Tiger Član od: 03.07.2007
Poruka: 112
| | Robert De Niro u "Taksistu". "Opinions are like assholes... everybody has one." |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | ByteRat
| | Napisano 19.02.2008 23:07  
|
| | Peter Stormare u Constantine
 |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | kotor_fan
| | Napisano 20.02.2008 16:21  
|
| | Matt Damon u Bourne trilogiji
Mark Wahlberg u the departed Peace is a lie, there is only passion;
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | eomer13
| | Napisano 23.02.2008 18:39  
|
| | Javier Bardem mi je prije bia kralj u "Mar A'Dentro" - ali sad je definitivno bog u "No Country for Old Men" - ne virujete? - pogledajte! “The revolution is not an apple that falls when it is ripe. You have to make it fall.” - Che
|
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | scitec-ng
| | Napisano 25.02.2008 22:22  
|
| |  Imp Član od: 25.02.2008
Poruka: 1
| | ev ja bih izdvojio dva glumca,kevin costner u filmu gospodin brooks i anthony hopkins u SLOMU,ali to je je i za očekivat od takvih glumaca,tko to nije pregledo neka obavezno pogleda,odlični su |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Sabbath
| | Napisano 26.02.2008 23:50  
|
| | eomer13:
Javier Bardem mi je prije bia kralj u "Mar A'Dentro" - ali sad je definitivno bog u "No Country for Old Men" - ne virujete? - pogledajte!
to je iduće na popisu za gledanje . . . A.M.E.N. - ekipa hvala ako mi tu i tamo stisnete ovaj link, konkurencija je žestoka. HVALA. |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |