| |
Autor | |
Kino vodič |
| | eomer13
| | Napisano 03.04.2008 19:02  
|
| |  Black Dragon Član od: 19.08.2005
Poruka: 3026
| | Mnogi od nas danas odu u kino ne znajući ništa o filmu kojega će gledati (neki to rade namjerno, neki slučajno - ovo je vodič za ove potonje ), i dosta često se razočaraju.
Da bi to nekako spriječio pokrenia sam ovaj vodič, kojemu će glavni zadatak biti da opisuje filmove u kinima, otkriva smeća od filmova, potencijalna smeća, dobre filmove, odlične filmove, male genijalne filmove, kvalitetne blockbuster itd.
Svako je slobodan komentirati i najavljivati filmove koji će dolaziti u kina, s tim da ću se ja uglavnom koncentrirati na filmove koji su trenutno sada u našim kinima, koji dolaze sljedećeg tjedna/vikenda, a isto tako ću pokrivati i američka kina. Da ne bi sve ostalo na komentarima, biti će i proglašeni favoriti tjedna, tj najbolji film u trenutnoj ponudi kina. Naravno, po mome ukusu.
Kao šta sam već prije spomenia, i vi ostali također ste slobodni komentirati i iznositi neke svoje filmove za koje smatrate da zavrjeđuju pozornost.
Ovako će to izgledati:
Love and Other Disasters
- smećasta romanca kojih ima na kile, u kojoj glumi Brittany Murphy. Nije vrijedno 5 kuna, a kamoli više...
We Own The Night
- prosječan, a možda i nad prosječan triler krimić sa iznimno pristojnom glumačkom postavom - evo link
Vantage Point
- po meni definitivno tjedni favorit. Iako je ocjenjen na imdb slabije nego prethodni film, osobno smatram da je ovaj film više za kino ugođaj nego "We Own the Night".
Odlični triler sa više perspektiva na glavni događaj - atentat na američkog predsjednika. Glumačka ekipa je odlična i sigurno će vam se lova isplatiti. Možda ga čak i odem večeras pogledat.
Eastern Promises
Da ga nisam već prije pogleda - ovaj film bi bez konkurencije bia favorit tjedna, ako ne i mjeseca. Odličan Viggo Mortensen, Naomi Watts, ljigavi Vincent Cassel predstavit će vam itekako kvalitetan film. A sve to po itekako stručnom redateljskom palicom Davida Cronenberga. Ako vam je poznat - čovik je redatelj odličnog filma "History of Violence" di također glumi Viggo Mortensen. Kao i u prethodnom filmu koji je to "opravdava" svojim naslovom, tako i ovome očekujte iznimnu dozu eksplicitnog nasilja.
The Bucket List
Već sam komentira. Za one koji preferiraju Nicholsona i komedije s njim - ovo je nezaobilazan film.
4 Luni, 3 Saptamani Si 2 Zile
Nemam pojma - izgleda Rumunjski film, i izrazito kvalitetan. Ovo bi treba biti očiti izbor za ljubitelje europskog filma. Evo link
Step Up 2
- za retardirane i mazohiste
The Spiderwick Chronicles
- dječji fantazijski film. Ko voli nek izvoli
Le Dernier gang
- francuski film o nekoj francuskoj bandi. Prilično loše ocjenjen - tako da bi ovo izbjega.
Horton Hears A Who!
- animirani crtić tj remake staroga crtića o slonu koji je u cvijetu malačka pronašao cili jedan mali svijet. Pogledati ako ste nostalgični - a pogledali ste ostale kvalitetne filmove na repertoaru.
10.000 B.C
- hmm - je li potrebno još nešto nadodati...
The Illusionist
- već sam ga spominja. Prilično dobar film. Isplati se novca.
The Hairy Tooth Fairy
- još jedan dječji crtić
Što sa sobom preko dana
- za ljubitelj dokumentaraca - poslastica. Domaći dokumentarac o zatvorenicima u Lepoglavi i njihovim pričama. Koliko čujem - prilično je dobar. A ovo sigurno nećete naći na torrentima - tako da...
To bi bilo to šta se tiče naših kina...
Sljedeći put idu američka - ima par dobrih filmova koje se stvarno isplati sačekati da dođu do nas...
Ili pričekat axxa i fxgea...
|
| | Offline | | PM Profil
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Y-Bind
| | Napisano 03.04.2008 20:52  
|
| |  Fearie Dragon Član od: 05.04.2005
Poruka: 1719
| | Step Up 2
- (cura me odvkla u kino) neznam dali je to moguće ali gori je od prvog djela. Ja se bar nado dobrim trebama ali samo jedna na cjeli film!?
Preporuka: nemojte...
 |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Sabbath
| | Napisano 04.04.2008 12:17  
|
| |  Crystal Dragon Član od: 06.01.2005
Poruka: 10995
| | Tema postoji ovdje: link A.M.E.N. - ekipa hvala ako mi tu i tamo stisnete ovaj link, konkurencija je žestoka. HVALA. |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | eomer13
| | Napisano 04.04.2008 16:11  
|
| | Tema nije ni približno ista - samo po imenu “The revolution is not an apple that falls when it is ripe. You have to make it fall.” - Che
|
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Sabbath
| | Napisano 05.04.2008 10:06  
|
| | Ne pametuj . . . A.M.E.N. - ekipa hvala ako mi tu i tamo stisnete ovaj link, konkurencija je žestoka. HVALA. |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | eomer13
| | Napisano 05.04.2008 14:51  
|
| | Sabbath: Dali se isplati ići u kino ili ne? Može li sva ta moderna tehnologija zamjeniti atmosferu kina?
Kako birate koji film se gleda doma a koji u kinu?
Evo - ovo su tvoje uvodne riječi na temi "Kino". Moja tema nema veze sa ovakvom vrstom rasprave; moderna tehnologija, atmosfera kina, kako birate film, je li se isplati ići u kino itd.
To nije svrha ove teme, ergo to nije ta tema.
Pročitaj malo pažljivije moj uvod u ovu temu, vidit ćeš da je jedina sličnost ostala u naslovu. “The revolution is not an apple that falls when it is ripe. You have to make it fall.” - Che
|
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Sabbath
| | Napisano 06.04.2008 18:44  
|
| | Opet, ne pametuj . . . Ova tema je spoj moje teme kino i tvoje što ste zadnje gledali . . . A.M.E.N. - ekipa hvala ako mi tu i tamo stisnete ovaj link, konkurencija je žestoka. HVALA. |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | eomer13
| | Napisano 06.04.2008 18:55  
|
| | moooždaa... - ali to opet nije tvoja tema...
i btw "šta ste zadnje pogledali" je tema od uvaženog zastupnika ineedmoney-a. “The revolution is not an apple that falls when it is ripe. You have to make it fall.” - Che
|
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Sabbath
| | Napisano 07.04.2008 21:04  
|
| | Ja se duboko ispričavam . . .
Ma nvm svi ste vi isti izdajnici domovine . . .
Onda imal koji film domače produkcije da je dobar i dolazi u kina??? Nikad nisam gledao neki naš film u kinu pa reko da se i to dogodi . . . I naravno to ču morati ili sam ili sa nekim ·frendom·(fendicom) pogledati pošto moja cura ima velike predrasude o našim filmovima i jednostavno ih ne želi pogledati . . . A.M.E.N. - ekipa hvala ako mi tu i tamo stisnete ovaj link, konkurencija je žestoka. HVALA. |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | keko
| | Napisano 07.04.2008 21:27  
|
| |  Fearie Dragon Član od: 15.11.2006
Poruka: 1627
| | lol
Izdanici domovine |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | eomer13
| | Napisano 08.04.2008 08:56  
|
| | Sabbath:
Ja se duboko ispričavam . . .
Ma nvm svi ste vi isti izdajnici domovine . . .
Onda imal koji film domače produkcije da je dobar i dolazi u kina??? Nikad nisam gledao neki naš film u kinu pa reko da se i to dogodi . . . I naravno to ču morati ili sam ili sa nekim ·frendom·(fendicom) pogledati pošto moja cura ima velike predrasude o našim filmovima i jednostavno ih ne želi pogledati . . .
L L - koja velika hrvatina
Jedini film naše produkcije trenutno u kinima je dokumentarac o zatvorenicima iz Lepoglave - "Što sa sobom preko dana". Mnogi pričaju o tom dokumentarcu kako je dobar, ali da budem iskren još nikoga osobno ne znam ko ga je pogleda - tako da ne znam jesu li glasine istinite...
Ali bolestan sigurno je. Aj pogledat pa javi nama ostalima. “The revolution is not an apple that falls when it is ripe. You have to make it fall.” - Che
|
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Sabbath
| | Napisano 08.04.2008 20:08  
|
| | Hm to čisto sumjnam . . . uh zvuči bolesno ali ono kaj ja zanm . . . A.M.E.N. - ekipa hvala ako mi tu i tamo stisnete ovaj link, konkurencija je žestoka. HVALA. |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | eomer13
| | Napisano 12.04.2008 22:34  
|
| | A slušaj - onda pogledaj iluzionistu ili eastern promises - oba filma su genijalna, s tim da je ovi potonji "malo" brutalan “The revolution is not an apple that falls when it is ripe. You have to make it fall.” - Che
|
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |