| |
Autor | |
Postoje li duhovi? |
| | CrazyMage
| | Napisano 21.07.2008 18:00  
|
| |  Rust Dragon Član od: 28.01.2007
Poruka: 5572
| | Bajt,da,pa i govorim za one "moderne" wukodlake,čuo sam za lycane i lycantrope,ali nisam znao odakle potječu,eto,do sada,al ajde,ne skrećimo s teme...stim da već jesmo
 |
| | Offline | | PM Profil
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | 2Furious
| | Napisano 21.07.2008 18:17  
|
| |  Devil Član od: 30.06.2007
Poruka: 1354
| | Hmm,a dali Drakula,tj. legenda o njemu potječe iz srednjeg vijeka,po jednom grofu koji je pio krv protivnika koje je porazio...to sam vidio u filmu,sad ne znam...
|
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | ByteRat
| | Napisano 21.07.2008 19:35  
|
| |  Angel Član od: 18.10.2001
Poruka: 2060
| | Da, Drakula je zbilja postojao, ali ne takav kakav je opisan u Bram Stockerovom djelu prema kojemu su kasnije snimljeni filmovi. On je samo uzeo povijesno ime vladara i oblkovao ga prema potrebama romana.
Pravi Drakula zivio je u 15. stoljecu - Vlad III. Tepes i vladao je Vlaškom. U Rumunjskoj se smatra nekom vrstom junaka, a postao je poznat po svom okrutnom nacinu kaznjavanja neprijatelja - nabijanje na kolac. Od tuda mu i naziv Tepes(Tepes=nabijac).
Mogao bi ti tu cijeli sastavak o tome napisat, ali to je off topic, a vjerojatno ti se i ne bi dalo citat onda necu Uglavnom, Drakula je zbilja postojao kao osoba. Krv nije pio. "Ako nam gramatika nije besprijekorna ne znači da smo polupismeni,svi smo isti?"
RAZNO-tema na podforumu Igre |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Mushrambo
| | Napisano 21.07.2008 19:41  
|
| |  Centaur Član od: 27.06.2008
Poruka: 46
| | ma baka ti je glupa
|
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | ByteRat
| | Napisano 21.07.2008 19:57  
|
| | A sirocek... koliko je tebi...10 godina?
Sinko, moje bake su odavno pod zemljom, posto sam malo stariji od tebe... hvala sto vrijedjas mrtve... vrlo kulturno.
CrazyMage:
Bajt,da,pa i govorim za one "moderne" wukodlake,čuo sam za lycane i lycantrope,ali nisam znao odakle potječu,eto,do sada,al ajde,ne skrećimo s teme...stim da već jesmo
Sorry, onda sam te krivo shvatio. Ja sam mislio da pricas bas o legendi da je krenula u srednjem vijeku. Sad je ispalo da pametujem
"Ako nam gramatika nije besprijekorna ne znači da smo polupismeni,svi smo isti?"
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | CrazyMage
| | Napisano 21.07.2008 20:12  
|
| | Nema veze,bar sam sad znam odakle potječe
Btw...ovo izgleda postaje filozofska tema al je i zanimljiva pa da tu ne spammamo mogli bi otvorit neku novu,ako nešta iskrsne
 |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | 2Furious
| | Napisano 21.07.2008 22:38  
|
| |  Devil Član od: 30.06.2007
Poruka: 1354
| | Ma u ovu temu možemo svrstat sve paranormalno,nadrealno,da tako kažem.Sve to spada zajedno.
|
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | ineedmoney
| | Napisano 22.07.2008 09:06  
|
| |  Rust Dragon Član od: 05.09.2004
Poruka: 5998
| | ByteRat:
Da, Drakula je zbilja postojao, ali ne takav kakav je opisan u Bram Stockerovom djelu prema kojemu su kasnije snimljeni filmovi. On je samo uzeo povijesno ime vladara i oblkovao ga prema potrebama romana.
Pravi Drakula zivio je u 15. stoljecu - Vlad III. Tepes i vladao je Vlaškom. U Rumunjskoj se smatra nekom vrstom junaka, a postao je poznat po svom okrutnom nacinu kaznjavanja neprijatelja - nabijanje na kolac. Od tuda mu i naziv Tepes(Tepes=nabijac).
Mogao bi ti tu cijeli sastavak o tome napisat, ali to je off topic, a vjerojatno ti se i ne bi dalo citat onda necu Uglavnom, Drakula je zbilja postojao kao osoba. Krv nije pio.
da, drakula je bio opaki igrač. jebo mater turcima za mađarske pare - yehaaawww. car
 |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | ByteRat
| | Napisano 22.07.2008 13:11  
|
| | I pokupio njihov nacin smaknuca... milo za drago
Nisam siguran, mislim da je ko klinac bio zarobljen i u turskom logoru, zajedno sa bratom, ali mu je brat umro. Pa je od tuda i pokupio turske nacine ratovanja i kaznjavanja. Ali nisam siguran da li sam to za njega procitao ili neku drugu spodobu A poslje su ga madjari sjebali. "Ako nam gramatika nije besprijekorna ne znači da smo polupismeni,svi smo isti?"
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | ineedmoney
| | Napisano 22.07.2008 13:54  
|
| |  Rust Dragon Član od: 05.09.2004
Poruka: 5998
| | može bit da su ga ko malog pokupili turci i pokušali preobratit . ko kak su s janjičarima radili u hrvackoj
 |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | ByteRat
| | Napisano 22.07.2008 14:26  
|
| | Yup, imao sam pravo, jos me uvijek sluzi sjecanje
Hostage of the Ottoman Empire
Vlad's father was under considerable political pressure from the Ottoman sultan. Threatened with invasion, he gave a promise to be the vassal of the Sultan and gave up his two younger sons as hostages so that he would keep his promise. These years were influential in shaping Vlad's character; he was often whipped by his Ottoman captors for being stubborn and rude. Here is where he learned his torture tactics. He developed a well-known hatred for Radu and for Mehmed, who would later become the sultan. According to McNally and Florescu, he also distrusted his own father for trading him to the Turks and betraying the Order of the Dragon oath to fight them. "Ako nam gramatika nije besprijekorna ne znači da smo polupismeni,svi smo isti?"
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | MarkedOne
| | Napisano 25.07.2008 23:12  
|
| |  Cerberus Član od: 25.07.2008
Poruka: 68
| | Postoje sigurno |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | crazy_jojo
| | Napisano 27.07.2008 11:27  
|
| |  Gold Golem Član od: 26.07.2008
Poruka: 145
| | Vjerovatno postoje...duuuuh ,ali ne u tom smislu! |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | KiwiCRO
| | Napisano 27.07.2008 15:23  
|
| |  Griffin Član od: 16.04.2008
Poruka: 602
| | 'If God did not exist, it would be necessary to invent Him.' -ovo je rekao poznati francuski filozof Voltaire.Po mom misljenju to vrijedi za duhove.
 |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | CrazyMage
| | Napisano 27.07.2008 16:36  
|
| | Voltaire je mrzio krščane...
 |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Killer
| | Napisano 27.07.2008 19:39  
|
| |  Dragon Golem Član od: 30.10.2003
Poruka: 1909
| | ByteRat:
I pokupio njihov nacin smaknuca... milo za drago
Nisam siguran, mislim da je ko klinac bio zarobljen i u turskom logoru, zajedno sa bratom, ali mu je brat umro. Pa je od tuda i pokupio turske nacine ratovanja i kaznjavanja. Ali nisam siguran da li sam to za njega procitao ili neku drugu spodobu A poslje su ga madjari sjebali.
Ne postoji niti jedan jedini historijski tacan dokaz da su Turci (Osmanlije) nabijali ljude na kolac... Fact, not opinion!
 |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | alienscum
| | Napisano 27.07.2008 19:49  
|
| |  Rust Dragon Član od: 29.09.2004
Poruka: 4154
| | a ovisi kaj uzimas za dokaz koji nitko nece moc pobit, to se zna iz narodnih prica i iz autorskih djela jer nitko nije tolko pozivio da sad posvjedoci o istinitosti tih tvrdnji, ali ako se za puno toga uzimaju price i knjige kao dokaz zasto ne i za ovo? We are all atheists about most of the gods that societies have ever believed in. Some of us just go one god further. |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | ByteRat
| | Napisano 27.07.2008 21:38  
|
| | Killer:
Ne postoji niti jedan jedini historijski tacan dokaz da su Turci (Osmanlije) nabijali ljude na kolac... Fact, not opinion!
"Zapadni vladari su ubijali neposlušne, no turska vladavina je donijela nabijanje na kolac i adžami-oglan ili "danak u krvi" (Devširme) - krađa djece koja su postajala janjičari."
Iz enciklopedije... a i ovo...
"Impalement was frequently practiced in Asia and Europe throughout the Middle Ages. Vlad the Impaler, who learned the method of killing by impalement while staying in Constantinople, the capital of the Ottoman Empire, as a prisoner, and Ivan the Terrible have passed into legend as major users of the method."
Imas malo krive informacije
"Ako nam gramatika nije besprijekorna ne znači da smo polupismeni,svi smo isti?"
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Mushrambo
| | Napisano 28.07.2008 11:14  
|
| |  Centaur Član od: 27.06.2008
Poruka: 46
| | what the fu....hell?
http://www.youtube.com/watch?v=TtXZqQ8Lz98
|
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | crazy_jojo
| | Napisano 28.07.2008 14:06  
|
| |  Gold Golem Član od: 26.07.2008
Poruka: 145
| | Ja vjerujem da postoje duhovi,duše mrtvih...ali ovo šta je na youtubeu u to ne vjerujem,ja mislim da je to čista FOTOMONTAŽA! |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | KingBOBI
| | Napisano 01.11.2008 19:25  
|
| |  Titan Član od: 25.04.2008
Poruka: 1273
| | http://www.net.hr/planet-x/page/2008/10/28/0364006.html
Creepy!
 |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | gangsta_of_detroit
| | Napisano 01.11.2008 20:31  
|
| |  Angel Član od: 21.08.2008
Poruka: 2012
Lokacija: Negdje,svugdje,i kad si jako blizu ja sam negdje drugdje...
| | ccc...ti to vjeruješ? pa to ja napravim u photoshopu
mada...zanimljiva priča,čudne se stvari dešavaju |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | marijadina
| | Napisano 04.11.2008 23:28  
|
| |  Halfling Član od: 04.11.2008
Poruka: 6
| | Naravno da postoje -kako glupo pitanje. Apartmani Jahorina |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Sabbath
| | Napisano 05.11.2008 03:04  
|
| |  Crystal Dragon Član od: 06.01.2005
Poruka: 11280
| | link A.M.E.N. - ekipa hvala ako mi tu i tamo stisnete ovaj link, konkurencija je žestoka. HVALA. |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | CrazyMage
| | Napisano 05.11.2008 09:50  
|
| | <.< šta si sad pobogu postigao s tim?
Svi znaju za tu jadnu djecu s bolesšču kože,neke budale ih novu alien baby,demon baby etc etc,jest da izgledaju ko neki demoni,al nisu one krive,na sreću muke im prestanu nakon par dana,ali sam čuo da postoji je u UK jedna djevojčica s tom bolesču,ali živi,izgleda stvarno ko alien kako kažu,ima slika na internetu,djete od 8 god takvo sjedi u slami
Dal su fake il šta..dunno..
 |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | gangsta_of_detroit
| | Napisano 05.11.2008 10:17  
|
| |  Angel Član od: 21.08.2008
Poruka: 2012
Lokacija: Negdje,svugdje,i kad si jako blizu ja sam negdje drugdje...
| | a jadna ta dječica....Sabb zašt si to stavio pod temu duhovi??? |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | NBA
| | Napisano 05.11.2008 10:18  
|
| |  Vampire Član od: 06.02.2007
Poruka: 326
| | neznam dali postoje duhovi ili bilo sta ali me nezanima toliko,znaju mi se dogadati cudne stvari npr.pricam sa prijateljem i imam osjecaj da se je vec to dogodilo tacno znam ta ce reci,ito kad ustanem znam vec sta ce mi se dogoditi ,nedogada mi se uvjek ali zna se desiti...mozda umisljam ali osjecaj je stvaran |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | KingBOBI
| | Napisano 06.11.2008 14:56  
|
| |  Titan Član od: 25.04.2008
Poruka: 1273
| | gangsta_of_detroit:
ccc...ti to vjeruješ? pa to ja napravim u photoshopu
mada...zanimljiva priča,čudne se stvari dešavaju
Nitko nije reko da ja u to vjerujem
 |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Slym
| | Napisano 06.11.2008 16:47  
|
| |  Crystal Dragon Član od: 17.06.2003
Poruka: 9898
| | ByteRat:
Da, Drakula je zbilja postojao, ali ne takav kakav je opisan u Bram Stockerovom djelu prema kojemu su kasnije snimljeni filmovi. On je samo uzeo povijesno ime vladara i oblkovao ga prema potrebama romana.
Mogao bi ti tu cijeli sastavak o tome napisat, ali to je off topic, a vjerojatno ti se i ne bi dalo citat onda necu Uglavnom, Drakula je zbilja postojao kao osoba. Krv nije pio.
Vald von Basara inače, Tepeš je nadimak.
HELPDESK
|
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Slym
| | Napisano 06.11.2008 16:51  
|
| |  Crystal Dragon Član od: 17.06.2003
Poruka: 9898
| | KingBOBI:
http://www.net.hr/planet-x/page/2008/10/28/0364006.html
Creepy!
lool slika duha se pojavila na zaslonu mobitela. Meni se na zaslonu mobitela pojavila Catharine Bell. Jel to znači da je tu?
HELPDESK
|
Izmjeni
Citiraj
Abuse |