CroVortex - Igre, filmovi, mobiteli, šifre, recenzije i prodaja
 Zašto se ne učlanite besplatno?
Webshop PC Game Shop

Izbornik
· Home
· Recenzije: pc igre
· Recenzije: filmovi
· Šifre za igre
· Vicevi
· Forum
· Download
· Linkovi
· Net Bela
· Članovi
· Marketing
· wap.crovortex.com
· Pomoć

Webshop
· Kontaktirajte nas
· Pregled košarice
· Igre za PC i konzole
  - Igre do 69,99 kn
  - Rasprodaja
  - Igre po narudžbi
· DVD Filmovi
· Blu-Ray Filmovi
· Mobiteli
· Partner program
· EVE Online trial

Webshop newsletter

Načini plaćanja
· Kreditne kartice:

· Gotovina i ostalo

Druge opcije
· Kontakt
· Popis članova

Razno
·
· Video igre - povijest
· Optičke iluzije
· Obdukcija
· Top 10
· Preporučite nas
· Impressum

Članovi

Ukoliko ste već učlanjeni, ulogirati se možete ovdje.

Nemate Account? Možete ga napraviti besplatno. Kao član imate neke prednosti, poput slanja privatnih poruka, konfiguraciju i slanje komentara i članaka sa vlastitim imenom, promjena boje slova...

Tko je online
Trenutno je online:
Posjetitelja: 73
Članova: 5

Vi niste član. Možete se učlaniti besplatno na ovom linku.

Pretraživanje

Forum
· Samo za cure
· Ili/ili
· Biohazard 4 !
· Fallout 3
· [S] Kojih starih (i legendarnih) igara se uvijek prisjećate?
· [S] Šta ima?
· [S] Šta vas živcira
· Kviz znanja
· World of Warcraft
· [S] Televizija, novinarstvo, žutilo...

Moderira : Interghost , LunaR

CroVortex : Index - Općenito - Postoje li duhovi?

14 stranica ( 1, 2 ... 11, 12, 13, 14 )
  Autor  Postoje li duhovi?
 CrazyMage   Napisano 21.07.2008 18:00   

Black Dragon
Član od:
28.01.2007

Poruka: 3221

Bajt,da,pa i govorim za one "moderne" wukodlake,čuo sam za lycane i lycantrope,ali nisam znao odakle potječu,eto,do sada,al ajde,ne skrećimo s teme...stim da već jesmo

Offline  PM  Profil   Email    Izmjeni  Citiraj     Abuse

2Furious   Napisano 21.07.2008 18:17   

Griffin
Član od:
30.06.2007

Poruka: 620

Hmm,a dali Drakula,tj. legenda o njemu potječe iz srednjeg vijeka,po jednom grofu koji je pio krv protivnika koje je porazio...to sam vidio u filmu,sad ne znam...

Pomozite i razvijte ovaj siromašan grad. Također pomozite svakim klikom siromašnima omogučujući im bolji život.
 Offline  PM  Profil    Izmjeni  Citiraj     Abuse

ByteRat   Napisano 21.07.2008 19:35   

Champion
Član od:
18.10.2001

Poruka: 937

Da, Drakula je zbilja postojao, ali ne takav kakav je opisan u Bram Stockerovom djelu prema kojemu su kasnije snimljeni filmovi. On je samo uzeo povijesno ime vladara i oblkovao ga prema potrebama romana.
Pravi Drakula zivio je u 15. stoljecu - Vlad III. Tepes i vladao je Vlaškom. U Rumunjskoj se smatra nekom vrstom junaka, a postao je poznat po svom okrutnom nacinu kaznjavanja neprijatelja - nabijanje na kolac. Od tuda mu i naziv Tepes(Tepes=nabijac).

Mogao bi ti tu cijeli sastavak o tome napisat, ali to je off topic, a vjerojatno ti se i ne bi dalo citat onda necu Uglavnom, Drakula je zbilja postojao kao osoba. Krv nije pio.

Offline  PM  Profil  www    Izmjeni  Citiraj     Abuse

Mushrambo   Napisano 21.07.2008 19:41   

Centaur
Član od:
27.06.2008

Poruka: 46
 ma baka ti je glupa

jbg nisam mogel upload svoju sliku tak da moram imati ovu debilnu :D

ByteRat   Napisano 21.07.2008 19:57   

Champion
Član od:
18.10.2001

A sirocek... koliko je tebi...10 godina?
Sinko, moje bake su odavno pod zemljom, posto sam malo stariji od tebe... hvala sto vrijedjas mrtve... vrlo kulturno.

CrazyMage:
Bajt,da,pa i govorim za one "moderne" wukodlake,čuo sam za lycane i lycantrope,ali nisam znao odakle potječu,eto,do sada,al ajde,ne skrećimo s teme...stim da već jesmo

Sorry, onda sam te krivo shvatio. Ja sam mislio da pricas bas o legendi da je krenula u srednjem vijeku. Sad je ispalo da pametujem

CrazyMage   Napisano 21.07.2008 20:12   

Black Dragon
Član od:
28.01.2007

Nema veze,bar sam sad znam odakle potječe

Btw...ovo izgleda postaje filozofska tema al je i zanimljiva pa da tu ne spammamo mogli bi otvorit neku novu,ako nešta iskrsne

2Furious   Napisano 21.07.2008 22:38   

Griffin
Član od:
30.06.2007

Poruka: 620

Ma u ovu temu možemo svrstat sve paranormalno,nadrealno,da tako kažem.Sve to spada zajedno.

Pomozite i razvijte ovaj siromašan grad. Također pomozite svakim klikom siromašnima omogučujući im bolji život.

ineedmoney   Napisano 22.07.2008 09:06   

Rust Dragon
Član od:
05.09.2004

Poruka: 5537

ByteRat:
Da, Drakula je zbilja postojao, ali ne takav kakav je opisan u Bram Stockerovom djelu prema kojemu su kasnije snimljeni filmovi. On je samo uzeo povijesno ime vladara i oblkovao ga prema potrebama romana.
Pravi Drakula zivio je u 15. stoljecu - Vlad III. Tepes i vladao je Vlaškom. U Rumunjskoj se smatra nekom vrstom junaka, a postao je poznat po svom okrutnom nacinu kaznjavanja neprijatelja - nabijanje na kolac. Od tuda mu i naziv Tepes(Tepes=nabijac).

Mogao bi ti tu cijeli sastavak o tome napisat, ali to je off topic, a vjerojatno ti se i ne bi dalo citat onda necu Uglavnom, Drakula je zbilja postojao kao osoba. Krv nije pio.

da, drakula je bio opaki igrač. jebo mater turcima za mađarske pare - yehaaawww. car

Novi komp: Kupljeno: VGA Gainward HD 3850 512MB, PSU LC-power 400W, HDD Seagate Barracuda 80GB, MBO Gigabyte P35C-DS3R, 2 x 1GB Kingmax DDR2, još samo proc fali (hellyeah :-D)

ByteRat   Napisano 22.07.2008 13:11   

Champion
Član od:
18.10.2001

I pokupio njihov nacin smaknuca... milo za drago
Nisam siguran, mislim da je ko klinac bio zarobljen i u turskom logoru, zajedno sa bratom, ali mu je brat umro. Pa je od tuda i pokupio turske nacine ratovanja i kaznjavanja. Ali nisam siguran da li sam to za njega procitao ili neku drugu spodobu A poslje su ga madjari sjebali.

ineedmoney   Napisano 22.07.2008 13:54   

Rust Dragon
Član od:
05.09.2004

Poruka: 5537

može bit da su ga ko malog pokupili turci i pokušali preobratit . ko kak su s janjičarima radili u hrvackoj

Novi komp: Kupljeno: VGA Gainward HD 3850 512MB, PSU LC-power 400W, HDD Seagate Barracuda 80GB, MBO Gigabyte P35C-DS3R, 2 x 1GB Kingmax DDR2, još samo proc fali (hellyeah :-D)

ByteRat   Napisano 22.07.2008 14:26   

Champion
Član od:
18.10.2001

Yup, imao sam pravo, jos me uvijek sluzi sjecanje

Hostage of the Ottoman Empire

Vlad's father was under considerable political pressure from the Ottoman sultan. Threatened with invasion, he gave a promise to be the vassal of the Sultan and gave up his two younger sons as hostages so that he would keep his promise. These years were influential in shaping Vlad's character; he was often whipped by his Ottoman captors for being stubborn and rude. Here is where he learned his torture tactics. He developed a well-known hatred for Radu and for Mehmed, who would later become the sultan. According to McNally and Florescu, he also distrusted his own father for trading him to the Turks and betraying the Order of the Dragon oath to fight them.

MarkedOne   Napisano 25.07.2008 23:12   

Cerberus
Član od:
25.07.2008

Poruka: 68
 Postoje sigurno

crazy_jojo   Napisano 27.07.2008 11:27   

Gold Golem
Član od:
26.07.2008

Poruka: 145

Vjerovatno postoje...duuuuh ,ali ne u tom smislu!

KiwiCRO   Napisano 27.07.2008 15:23   

Crusader
Član od:
16.04.2008

Poruka: 297

'If God did not exist, it would be necessary to invent Him.' -ovo je rekao poznati francuski filozof Voltaire.Po mom misljenju to vrijedi za duhove.

CrazyMage   Napisano 27.07.2008 16:36   

Black Dragon
Član od:
28.01.2007

Voltaire je mrzio krščane...

Killer   Napisano 27.07.2008 19:39   

Fearie Dragon
Član od:
30.10.2003

Poruka: 1587

ByteRat:
I pokupio njihov nacin smaknuca... milo za drago
Nisam siguran, mislim da je ko klinac bio zarobljen i u turskom logoru, zajedno sa bratom, ali mu je brat umro. Pa je od tuda i pokupio turske nacine ratovanja i kaznjavanja. Ali nisam siguran da li sam to za njega procitao ili neku drugu spodobu A poslje su ga madjari sjebali.

Ne postoji niti jedan jedini historijski tacan dokaz da su Turci (Osmanlije) nabijali ljude na kolac... Fact, not opinion!

Now I lay down to sleep Pray the Lord my soul to keep If I die before I wake Pray the Lord my soul to take

alienscum   Napisano 27.07.2008 19:49   

Black Dragon
Član od:
29.09.2004

Poruka: 3852

a ovisi kaj uzimas za dokaz koji nitko nece moc pobit, to se zna iz narodnih prica i iz autorskih djela jer nitko nije tolko pozivio da sad posvjedoci o istinitosti tih tvrdnji, ali ako se za puno toga uzimaju price i knjige kao dokaz zasto ne i za ovo?

Death is but the doorway to new life.

ByteRat   Napisano 27.07.2008 21:38   

Champion
Član od:
18.10.2001

Killer:
Ne postoji niti jedan jedini historijski tacan dokaz da su Turci (Osmanlije) nabijali ljude na kolac... Fact, not opinion!

"Zapadni vladari su ubijali neposlušne, no turska vladavina je donijela nabijanje na kolac i adžami-oglan ili "danak u krvi" (Devširme) - krađa djece koja su postajala janjičari."

Iz enciklopedije... a i ovo...

"Impalement was frequently practiced in Asia and Europe throughout the Middle Ages. Vlad the Impaler, who learned the method of killing by impalement while staying in Constantinople, the capital of the Ottoman Empire, as a prisoner, and Ivan the Terrible have passed into legend as major users of the method."
Imas malo krive informacije

Mushrambo   Napisano 28.07.2008 11:14   

Centaur
Član od:
27.06.2008

Poruka: 46
 what the fu....hell?
http://www.youtube.com/watch?v=TtXZqQ8Lz98

jbg nisam mogel upload svoju sliku tak da moram imati ovu debilnu :D

crazy_jojo   Napisano 28.07.2008 14:06   

Gold Golem
Član od:
26.07.2008

Poruka: 145

Ja vjerujem da postoje duhovi,duše mrtvih...ali ovo šta je na youtubeu u to ne vjerujem,ja mislim da je to čista FOTOMONTAŽA!
 Offline  PM  Profil    Izmjeni     Abuse
Nazad na vrhOdi na stranicu: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14

Odi na

Ova stranica i njezin sadržaj su copyrighted(©) 2001-2008 by CroVortex. Preporučamo korištenje MSIE 6.0, Seamonkey 1.0, FireFox 1.5 ili novijih uz rezoluciju 1024x768. Pitanja, pohvale ili primjedbe možete slati ovdje.