| |
Autor | |
Pitalice i Zagonetke |
| | Spy_Bot
| | Napisano 07.06.2006 19:21  
|
| |  Champion Član od: 03.01.2006
Poruka: 914
| | most nije 1 metar pa da jedna lampa koju drzi Larry moze osvijetliti sve. Odgovor nije tacan!
i usput cim je larry poso preko mosta sa lampom racuna se njegov prelak , koji ti nisi racuno
vise srece drugi put 
 |
| | Offline | | PM Profil
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | eomer13
| | Napisano 07.06.2006 19:29  
|
| |  Bone Dragon Član od: 19.08.2005
Poruka: 2952
| | Ali ti nisi napisa da se ne mogu odvajat, i da oba moraju robovat svjetiljci dok prelaze most, zagonetka ti nije bas precizna...
I kako misliš da nisam računa na prelazak Larrya, kad njemu triba 10min da pređe most, pa to san lipo objasnia... “The revolution is not an apple that falls when it is ripe. You have to make it fall.” - Che
|
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Spy_Bot
| | Napisano 07.06.2006 19:40  
|
| | neko uvjek mora nositi lambu , bio on sam ili ne. Ako su oni zajedno presli sve ukupno za 8 min , zadnji Larry prelazi za 10 min i to je 18 , ebes ga zakasnise na koncert
a ztagonetka je precizna 100 % samo je ti dobro / precizno procitaj
 |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | alienscum
| | Napisano 07.06.2006 19:43  
|
| |  Black Dragon Član od: 29.09.2004
Poruka: 3850
| | aj reci rjesenje... Death is but the doorway to new life. |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Spy_Bot
| | Napisano 07.06.2006 19:43  
|
| | ejs , ne moze tako brzo , prvo malo razmislite
 |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | ineedmoney
| | Napisano 07.06.2006 19:47  
|
| |  Rust Dragon Član od: 05.09.2004
Poruka: 5529
| | brain damage!!!error 467: too much thinking Novi komp: Kupljeno:
VGA Gainward HD 3850 512MB, PSU LC-power 400W, HDD Seagate Barracuda 80GB, MBO Gigabyte P35C-DS3R, 2 x 1GB Kingmax DDR2, još samo proc fali (hellyeah :-D) |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Spy_Bot
| | Napisano 07.06.2006 19:50  
|
| | ma daaaaj , ovo vam je na slican fazon sa onim prelaskom preko rijeke , koze , kupusa , vuka i covjeka , covjek ih treba prevest , al ako ostanu sami kupus i koza il vuk i koza , pojedose se , a kad je covjek tu niko nikog ne jede. I ovdje treba samo iskombinirati putanju! (ovo nije nova zagpnetka sam dajem primjer , mozda neko tu zna rijesiti , pa je i ova na taj fazon )
 |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Dannyboy
| | Napisano 07.06.2006 19:57  
|
| |  Unicorn Član od: 24.02.2006
Poruka: 362
| | ineedmoney:
brain damage!!!error 467: too much thinking
The brain will explode in ten seconds, as i count from ten to one, you'll be more anxious, when i say one you'll be wrecked like a... Error Error Error |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | eomer13
| | Napisano 07.06.2006 20:08  
|
| | Spy_Bot:
neko uvjek mora nositi lambu , bio on sam ili ne. Ako su oni zajedno presli sve ukupno za 8 min , zadnji Larry prelazi za 10 min i to je 18 , ebes ga zakasnise na koncert
a ztagonetka je precizna 100 % samo je ti dobro / precizno procitaj
Ala nisi me uopće shvatia. Brojia ja san ja sve njih, pa pročitaj pažljivije! Dok se Larry šeta sa svjetiljkom, treba mu 10min, svi mogu preći most, i to jedan po jedan, a u isto vrime, su uvik dvojica na mostu!
Bono krene sa Larryom, i Bono pređe most za minut. Čim je Bono preša most, Edge ga počme prelazit i pređe ga za dvi minute! (tek je prošlo 3min) Adam kreće čim je Edge preša most, i treba mu 5min, a za to vrime Larry most još nije preša iako je krenia u isto vrime ka Bono. Kako? Pa zato jer sva trojica, da čekaju jedan drugoga, potroše samo 8min!!! (Bono 1min + Edge 2min + Adam 5min = 8min!) A Larry most još nije preša dok su njih svi troje pojedinačno ga prešli! Larry ga pređe za 10min, šta ukupno sa svima ostalima iznosi 10min jer je on najsporiji! I ostane im još 7min! “The revolution is not an apple that falls when it is ripe. You have to make it fall.” - Che
|
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Spy_Bot
| | Napisano 07.06.2006 20:11  
|
| | vidis da pise u zagonetki da se prelazak dvojice racuna vrmeneske kao prelazak onog sporijeg , sto u ovom slucaju svaki predje za 10 min to je onda 40
 |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | eomer13
| | Napisano 07.06.2006 20:12  
|
| | Jebga u pravu si
Ali da je to totalno glupo, glupo JE do boli!!!
Ja ovo nisam u stanju rješiti...
... za sad
BUUUUHAHAHAAAAHAAAA---RJEŠIA SAN ĐUBRE!!!
Evo rješenja (moram priznat, plakale su moždane vijugice):
Prvo idu Bono (Bono ima svjetiljku) i Edge, triba im dvi minute jer je Edge sporiji. Onda se Bono vrati nazad sa svjetiljkom, i da svjetiljku ovim sporim tovarima (ukupno je prošlo 3min), a Bono ostane na drugoj strani! Ovde je caka. Sada ovi spori tovari Adam i Larry krenu skupa sa svjetiljkom priko mosta. Sveukupno je prošlo 13min (3min + 10min za ove tovare). Daju svjetiljku Edgu koji opet prelazi most i dolazi do Bona, prošlo je 15min, i onda se skupa vrate nazad, i to je još dodatnih 2min šta sveukupno iznosi 17min!!!
WHO'S THE MAN! WHO'S THE MAN!!! “The revolution is not an apple that falls when it is ripe. You have to make it fall.” - Che
|
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Spy_Bot
| | Napisano 07.06.2006 20:26  
|
| | da jeee malo nerealno , al to je dodano tako da bi zagonetka imala samo jedno rijesenje a ne njih vise , ajde pokusajte josh - rijesenje vam dajem tek sutra al se ne predajte
 |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | eomer13
| | Napisano 07.06.2006 20:37  
|
| | Evo sad moje zagonetke:
Ima 6 kuglica. Jedna kuglica je teža, a ostalih 5 je iste težine. Imate vagu onu najobičniju, sa dva pladnja, sa svake strane jedan (apotekarska vaga).
U dva vaganja izdvoji težu kuglicu. “The revolution is not an apple that falls when it is ripe. You have to make it fall.” - Che
|
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Spy_Bot
| | Napisano 07.06.2006 21:02  
|
| | e nemoj molim te postat drugu zagonetku dok aktuelnu ne rijesimo
a tvoja usput , podjelimo te kuglice na po 3 kugle i stavimo na razlicite strane , i koja strana bude teza uzmemo je , a one odvojimo. Te koje su teze uzmemo po jednu kuglu stavimo na 2 strane vage a trecu u ruku , ako su na vagi e 2 kugle iste onda je ona trazena u ruci , a ako je ona teza na vagi , pretegnut ce i vidit ces da je to ta , ha nisam los
 |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | eomer13
| | Napisano 07.06.2006 21:24  
|
| | Pa rješia san onu tvoju zagonetku, pogledaj malo gori! “The revolution is not an apple that falls when it is ripe. You have to make it fall.” - Che
|
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Spy_Bot
| | Napisano 07.06.2006 21:29  
|
| | eomer13:
Jebga u pravu si
Ali da je to totalno glupo, glupo JE do boli!!!
Ja ovo nisam u stanju rješiti...
... za sad
BUUUUHAHAHAAAAHAAAA---RJEŠIA SAN ĐUBRE!!!
Evo rješenja (moram priznat, plakale su moždane vijugice):
Prvo idu Bono (Bono ima svjetiljku) i Edge, triba im dvi minute jer je Edge sporiji. Onda se Bono vrati nazad sa svjetiljkom, i da svjetiljku ovim sporim tovarima (ukupno je prošlo 3min), a Bono ostane na drugoj strani! Ovde je caka. Sada ovi spori tovari Adam i Larry krenu skupa sa svjetiljkom priko mosta. Sveukupno je prošlo 13min (3min + 10min za ove tovare). Daju svjetiljku Edgu koji opet prelazi most i dolazi do Bona, prošlo je 15min, i onda se skupa vrate nazad, i to je još dodatnih 2min šta sveukupno iznosi 17min!!!
WHO'S THE MAN! WHO'S THE MAN!!!
svaka cast , al da ti kazem nije bila ni puno teska , ja sam je rijesio iz drugog puta , sad ces dobiti jednu tesku , pa ce mo viditi tvoje vijuge
P.S. i ja sam tvoju
ev jos jedna lagana
---Onaj koji ga pravi -ne zeli ga
---Onaj koji ga kupuje-nije za njega
---Onaj za koga je -ne zna....
pa onda cu tesku
 |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | eomer13
| | Napisano 07.06.2006 21:31  
|
| | je vidia san, dobar si dobar, mora se priznat! “The revolution is not an apple that falls when it is ripe. You have to make it fall.” - Che
|
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Aransun
| | Napisano 07.06.2006 21:39  
|
| |  Rust Dragon Član od: 17.09.2005
Poruka: 7277
| | Spy_Bot:
odogvor je tacan 10 , 5 , 4 .. Al ajde sad pojasni ostalima kako su to uspjeli podjeliti , 1/2 najstarijem 1/4 srednjem , 1/5 najmladjem.
Ajde da ja ne objasnjavam
Daklem, zajednički nazivnik svih tih razlomaka je 20, a kad se to sve stavi na 1/20, ispada 19/20... Iako je i 2. odgovor točan... JK
 |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Spy_Bot
| | Napisano 07.06.2006 21:46  
|
| | pravi odgovor je da im je komsija dao jednu kravu i rekao "samo cu vam je posuditi da lakse izracunate" i onda je nastupilo 1/2 , 1/4 i 1/5 i siaplo 19 i komsija uzo svoju kravu
ev jedna nova :dobro teska :
U kutiji se nalaze 1 crni I 2 bijela sesira.
Tri covjeka (A, B i C) uzimaju bez gledanja po jedan sesir I stavljaju na glavu.
Ne znaju koju boju su izabrali.
A, B i C su poredani tako da A vidi sesir od B i C, B vidi sesir od C a C ne vidi ni jedan sesir.
Ako pitate A da li zna koje je boje sesir na njegovoj glavi,.odgovor je : NE ZNAM a to slusaju ljudi B i C
Ako pitate B da li zna koje je boje sesir na njegovoj glavi,.odgovor je : NE ZNAM a to slusa covjek C
Ako pitate C da li zna koje je boje sesir na njegovoj glavi,.odgovor je : DA, ZNAM,...
i C stvarno zna!
Koje je boje njegov sesir i kako je to zakljucio???
 |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Aransun
| | Napisano 07.06.2006 22:06  
|
| | Bijeli?
 |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Spy_Bot
| | Napisano 07.06.2006 22:34  
|
| | da tikazem da je tacno onda bi bilo tacno , da ti kazem netacno opet bi se znalo rjesenje , samo priznajem rijesenje sa objasnjenjem kako je skontao
 |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | eomer13
| | Napisano 07.06.2006 22:52  
|
| | Spy_Bot:
pravi odgovor je da im je komsija dao jednu kravu i rekao "samo cu vam je posuditi da lakse izracunate" i onda je nastupilo 1/2 , 1/4 i 1/5 i siaplo 19 i komsija uzo svoju kravu
ev jedna nova :dobro teska :
U kutiji se nalaze 1 crni I 2 bijela sesira.
Tri covjeka (A, B i C) uzimaju bez gledanja po jedan sesir I stavljaju na glavu.
A, B i C su poredani tako da A vidi sesir od B i C, B vidi sesir od C a C ne vidi ni jedan sesir.
Ako pitate A da li zna koje je boje sesir na njegovoj glavi,.odgovor je : NE ZNAM a to slusaju ljudi B i C
Ako pitate B da li zna koje je boje sesir na njegovoj glavi,.odgovor je : NE ZNAM a to slusa covjek C
Ako pitate C da li zna koje je boje sesir na njegovoj glavi,.odgovor je : DA, ZNAM,...
i C stvarno zna!
Ovo je stvar permutacija, tako da nije bas ni tesko ka sta se pari...
Imas nekoliko kombinacija, znamo da ima jedan crni šešir u igri i dva bijela.
A B C (slova su osobe)
1. b b c
2. b c b
3. c b b
Ćek ćek ćek, ovde nešto nije u redu...
Ti si stari falia zagonetku, A uvik može znat koji šešir nosi, ako vidi B i C, ka šta se vidi iz ovih kombinacija. Je si ti siguran da ovako zagonetka ide?! Je li oni znaju koliko ima šešira i koje su boje? Znam da ne znaju boju šešira na glavi, ali šta je s ovim ostalim pitanjima?! “The revolution is not an apple that falls when it is ripe. You have to make it fall.” - Che
|
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Spy_Bot
| | Napisano 07.06.2006 22:56  
|
| | sve je uredu , ali cim je prvi reko da ne zna , to znaci da su ispred njega jedan crni i jedan bijeli , a da on vidi 2 bijela odma bi znao da je kod njega crni , eto malo pomoci , ajde sad nastavite dalje , nije lako kosto ti govoris , ipak treba ukljuciti vijuge
ups ovdje nes nije uredu uh zezno sam se U KORPI SU ILA 3 CRNA i 2 BIJELA sesira ostalo je OK
 |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Aransun
| | Napisano 07.06.2006 23:37  
|
| | Malo si puno fulao zadatak: jer A bi onda znao koji šešir fura, ali on onda laže da nezna. B stvarno nezna jer vidi samo 1 šešir i to je 1 bijeli, i onda nezna da li fura crni ili bijeli, a budući da B zna samo za taj 1 šešir koji je na glavi od C, C zna koji on šešir fura. A sad lijepo napiši tu zagonetku s 5 šešira...
 |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Spy_Bot
| | Napisano 07.06.2006 23:41  
|
| | U kutiji se nalaze 3 crna I 2 bijela sesira.
i C stvarno zna!
 |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Aransun
| | Napisano 07.06.2006 23:54  
|
| | Samo reci dal se radi o crnom?
 |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Spy_Bot
| | Napisano 07.06.2006 23:55  
|
| | e gore govoris bijeli sad crni , nema hint , , ajde malo ukljuci vijuge i rijesi ovo , mozes ti to
 |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | ineedmoney
| | Napisano 07.06.2006 23:58  
|
| |  Rust Dragon Član od: 05.09.2004
Poruka: 5529
| | a jel znate onu einsteinovu zagonetku?
1. Postoji 5 kuća obojenih u 5 različitih boja.
2. U svakoj kući živi osoba različite nacionalnosti.
3. Svaki od tih kućevlasnika pije određenu vrstu pića, puši određenu marku cigareta i ima određenog kućnog ljubimca.
4. Niti jedan kućevlasnik nema istog kućnog ljubimca, ne puši istu marku cigareta, ne pije isto piće.
Britanac živi u crvenoj kući.
Šveđanin ima pse kao ljubimce.
Danac pije čaj.
Zelena kuća je lijevo od bijele kuće.
Vlasnik zelene kuće pije kavu.
Osoba koja puši Pall Mall uzgaja ptice.
Vlasnik žute kuće puši Dunhill.
Čovjek koji živi u kući u sredini pije mlijeko.
Norvežanin živi u 1 kući.
Čovjek koji puši Chesterfield živi pokraj onog koji ima mačke.
Čovjek koji ima konje živi pored onog koji puši Dunhill.
Vlasnik koji puši BlueMaster pije pivo.
Nijemac puši Prince.
Norvežanin živi pokraj plave kuće.
Čovjek koji puši Chesterfield ima susjeda koji pije vodu.
Pitanje glasi:TKO DRŽI RIBE?
Novi komp: Kupljeno:
VGA Gainward HD 3850 512MB, PSU LC-power 400W, HDD Seagate Barracuda 80GB, MBO Gigabyte P35C-DS3R, 2 x 1GB Kingmax DDR2, još samo proc fali (hellyeah :-D) |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Aransun
| | Napisano 07.06.2006 23:59  
|
| | Za gornji (onaj kaj si fulao s 3 šešira) je odgovor bijeli, a za donji (s 5 šešira) je odgovor crni...
ineedmoney:
a jel znate onu einsteinovu zagonetku?
1. Postoji 5 kuća obojenih u 5 različitih boja.
2. U svakoj kući živi osoba različite nacionalnosti.
3. Svaki od tih kućevlasnika pije određenu vrstu pića, puši određenu marku cigareta i ima određenog kućnog ljubimca.
4. Niti jedan kućevlasnik nema istog kućnog ljubimca, ne puši istu marku cigareta, ne pije isto piće.
Britanac živi u crvenoj kući.
Šveđanin ima pse kao ljubimce.
Danac pije čaj.
Zelena kuća je lijevo od bijele kuće.
Vlasnik zelene kuće pije kavu.
Osoba koja puši Pall Mall uzgaja ptice.
Vlasnik žute kuće puši Dunhill.
Čovjek koji živi u kući u sredini pije mlijeko.
Norvežanin živi u 1 kući.
Čovjek koji puši Chesterfield živi pokraj onog koji ima mačke.
Čovjek koji ima konje živi pored onog koji puši Dunhill.
Vlasnik koji puši BlueMaster pije pivo.
Nijemac puši Prince.
Norvežanin živi pokraj plave kuće.
Čovjek koji puši Chesterfield ima susjeda koji pije vodu.
Pitanje glasi:TKO DRŽI RIBE?
Znam ga, rješio za 7 min. Einstein je imao još jednu lakšu, ali to je niš...
Nedavno sam pisao I.Q. test i test osobnosti, čekam rezultate (možda padnem na testu osobnosti, za I.Q. se ne brinem)...
 |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Spy_Bot
| | Napisano 08.06.2006 00:02  
|
| | aj dokazi to
@ineedmoney zaboravio si rec sta je einstein rekao !?
Rekao je da je samo 2% ljudi na ovom svijetu sposobno to rijesiti a 98% ljudi da to ne mogu rijesiti , a medju tih 98 % smo najvjerovatnije svi mi ovdje pa tako da nema smisla to davat na forum , za to treba papir i olovka i 4 sata razmisljanja i OPET SAMO 2% LJUDI NA SVIJETU DODJE DO RIJESENJA
 |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |