CroVortex - Igre, filmovi, mobiteli, šifre, recenzije i prodaja
 Zašto se ne učlanite besplatno?
Webshop PC Game Shop

Izbornik
· Home
· Recenzije: pc igre
· Recenzije: filmovi
· Šifre za igre
· Vicevi
· Forum
· Download
· Linkovi
· Net Bela
· Članovi
· Marketing
· wap.crovortex.com
· Pomoć

Webshop
· Kontaktirajte nas
· Pregled košarice
· Igre za PC i konzole
  - Igre do 69,99 kn
  - Rasprodaja
  - Igre po narudžbi
· DVD Filmovi
· Blu-Ray Filmovi
· Mobiteli
· Partner program
· EVE Online trial

Webshop newsletter

Načini plaćanja
· Kreditne kartice:

· Gotovina i ostalo

Druge opcije
· Kontakt
· Popis članova

Razno
·
· Video igre - povijest
· Optičke iluzije
· Obdukcija
· Top 10
· Preporučite nas
· Impressum

Članovi

Ukoliko ste već učlanjeni, ulogirati se možete ovdje.

Nemate Account? Možete ga napraviti besplatno. Kao član imate neke prednosti, poput slanja privatnih poruka, konfiguraciju i slanje komentara i članaka sa vlastitim imenom, promjena boje slova...

Tko je online
Trenutno je online:
Posjetitelja: 17
Članova: 0

Vi niste član. Možete se učlaniti besplatno na ovom linku.

Pretraživanje

Forum
· World of Warcraft
· *nob* mrcine
· Crtanje
· Bivši članovi
· najveca laz
· Omiljena hrana
· Beautiful girls
· Sta imate na nogama
· moh rising sun

Moderira : Interghost , LunaR

CroVortex : Index - Općenito - San i njegovo značenje

2 stranice ( 1, 2 )
  Autor  San i njegovo značenje
 crazy_jojo   Napisano 28.07.2008 00:09   

Gold Golem
Član od:
26.07.2008

Poruka: 145

Šta vi mislite što nam govore,znače,predstavljaju...snovi.To čak ni znanstvenici ne mogu točno potvrdit,neki govore da su to sjećanja iz prošlog života,a neki nešto sasvim stoto...što vi mislite?
 Offline  PM  Profil    Izmjeni  Citiraj     Abuse

ByteRat   Napisano 28.07.2008 01:36   

Thunderbird
Član od:
18.10.2001

Poruka: 1076

Znanstvenici ti sigurno nece reci da su to sjecanja iz proslog zivota

Offline  PM  Profil  www    Izmjeni  Citiraj     Abuse

crazy_jojo   Napisano 28.07.2008 01:38   

Gold Golem
Član od:
26.07.2008

Tako sam čuo i pročitao i gledao dokumentarac...tako oni kažu,neznam ja...

KiwiCRO   Napisano 28.07.2008 01:54   

Vampire
Član od:
16.04.2008

Poruka: 349

Ja sam citao da su snovi slike iz podsvijesti i da mi zapravo kada spavamo stvaramo sijecanja i slike u glavi.

Offline  PM  Profil   Email    Izmjeni  Citiraj     Abuse

crazy_jojo   Napisano 28.07.2008 02:00   

Gold Golem
Član od:
26.07.2008

E,da ta to što si ti rekao to je najrealnije!

ByteRat   Napisano 28.07.2008 02:10   

Thunderbird
Član od:
18.10.2001

crazy_jojo:
Tako sam čuo i pročitao i gledao dokumentarac...tako oni kažu,neznam ja...

Gle, ni jedan znanstvenik ti nece reci da se radi o sjecanjima proslih zivota iz jednog jednostavnog razloga - znanost ne prizna mogucnost postojanja proslih zivota. Toga nema u pravoj znanosti.
To sto neki ljudi su samoprozvani znanstvenici je druga stvar. Isto tako, ako je nesto na dokumentarnom filmu ne znaci da je znanstveno. Kad vidis ljude sa razno raznim mjeracima ne znaci da su znanstvenici i da rade u svojoj struci.

Ne tvrdim ja da znanost ima odgovor na to sto su snovi, samo nemoj brkat kruske i jabuke. Najposlje da su to sjecanja iz proslih zivota onda bi non - stop sanjali proslost, a vecina snova se odvija u realnom vremenu...rijetko kad sanjas staru Grcku ili viktorijansko doba...

raja   Napisano 28.07.2008 09:49   

Monk
Član od:
23.03.2008

Poruka: 171

ja mislim da sanjamo nekoliko sekundi dok razabiremo sjecanja tog dana

http://bestmusicforum.bestforumlive.com/forum.htm prijavite se ljudi please

crazy_jojo   Napisano 28.07.2008 10:49   

Gold Golem
Član od:
26.07.2008

ByteRat:
Gle, ni jedan znanstvenik ti nece reci da se radi o sjecanjima proslih zivota iz jednog jednostavnog razloga - znanost ne prizna mogucnost postojanja proslih zivota. Toga nema u pravoj znanosti.
To sto neki ljudi su samoprozvani znanstvenici je druga stvar. Isto tako, ako je nesto na dokumentarnom filmu ne znaci da je znanstveno. Kad vidis ljude sa razno raznim mjeracima ne znaci da su znanstvenici i da rade u svojoj struci.

Ne tvrdim ja da znanost ima odgovor na to sto su snovi, samo nemoj brkat kruske i jabuke. Najposlje da su to sjecanja iz proslih zivota onda bi non - stop sanjali proslost, a vecina snova se odvija u realnom vremenu...rijetko kad sanjas staru Grcku ili viktorijansko doba...

da istina ni ja u to ne vjerujem.

ByteRat   Napisano 28.07.2008 11:23   

Thunderbird
Član od:
18.10.2001

raja:

Duze. Sanja se dok je covjek u REM fazi cije je prosjecno trajanje 12 min. I to po nekoliko puta u noci, samo sto se ne sjecas.

carl_johnson   Napisano 28.07.2008 14:17   

Naga
Član od:
30.12.2006

Poruka: 532

raja:

Slazem se s tobom...mi smo u skoli ucili nesto o tome...da na kraju dana,kad je covjek umoran i kad zaspi tad mozak "slaze" informacije.Neznam kolko je pisalo da traju,al znam da se sanja 3-4 sna u jednoj noci...ja se sjecam sna jedino kad me neko naglo zbudi a da za to vrijeme sanjam nekaj...al se sjecam prvih 5 min,pa pocinjem zaboravljat.

link moj forum. Radovi gotovi...registrirajte se! now thats interesting! LOOOOOL

Elendil   Napisano 28.07.2008 14:40   

Behemont
Član od:
07.01.2006

Poruka: 2241

san traje 10 sekundi , barem je to dokazano pracenjem promjena u impulsima na povrsini dijela mozga koji stvara ''podsvijest'', tj u koji tijekom dana potiskujemo osjecaje i sijecanja... ono sto njavise potiskujemo, najvise sanjamo....npr. ako si opsjednut nekom zenskom i mislis o njoj cijeli dan, najvjerojatnije je da ces nju i sanjati...

-takoder, postoje i lucidni snovi, tj, onaj tko pravilnim izvodenjem odredenih vjezbi moze kontrolirati podsvijest, upravlja i onime sto ce sanjati, tj. odreduje kako ce mu se snovi razvijati....

Feandil, Blood elf paladin of SuZa u Oku, Kor'gall EU - Retribution Paladin ever since April 2007

keko   Napisano 28.07.2008 14:50   

Fearie Dragon
Član od:
15.11.2006

Poruka: 1627

Snovi su vam slike koje vam mozak daje dok niste budni , i nemozete kontrolirati misli. san traje , kako god dug se cini , oko 10 sec do par min

crazy_jojo   Napisano 28.07.2008 14:55   

Gold Golem
Član od:
26.07.2008

Elendil:
san traje 10 sekundi , barem je to dokazano pracenjem promjena u impulsima na povrsini dijela mozga koji stvara ''podsvijest'', tj u koji tijekom dana potiskujemo osjecaje i sijecanja... ono sto njavise potiskujemo, najvise sanjamo....npr. ako si opsjednut nekom zenskom i mislis o njoj cijeli dan, najvjerojatnije je da ces nju i sanjati...

-takoder, postoje i lucidni snovi, tj, onaj tko pravilnim izvodenjem odredenih vjezbi moze kontrolirati podsvijest, upravlja i onime sto ce sanjati, tj. odreduje kako ce mu se snovi razvijati....

Istina...ali ima i snova druge vrste,ja nekad mislim o nečemu,a sanjam o nečemu sasvim stotom...nekad sanjam i ono što se desi u budućnosti...i onda kad se desi tek se onda sjetim da sam to sanjao...čudno...

carl_johnson   Napisano 28.07.2008 15:03   

Naga
Član od:
30.12.2006

meni se isto sto puta dogodilo to da se sjetim snova tek kad mi se stvarno dogode....al ima snovi koje se sjecam od svoje 5.-6. godine...kad sam imao nocn e more...dan danas ih se sjecam i to mi je sad malo smijesno...ko neki low-budget hororac

link moj forum. Radovi gotovi...registrirajte se! now thats interesting! LOOOOOL

CrazyMage   Napisano 28.07.2008 15:09   

Black Dragon
Član od:
28.01.2007

Poruka: 3564

Snovi traju od 10 sekundi,pa do nadalje,kako ljudi kažu,no možda i duže,samo se mi ne sjećamo,snovi mogu imati neko značenje,snovi mogu najčešče predstavljaju želje ili strahove.

Znanstvenici ne mogu puno dokazati bez naše pomoći,mi smo ti koji sanjamo,no svi u snu smo bar puta dobili čudno značenje koje nešto govori 100% ali ne možemo otkriti što,najčešče te zagonetke dolaze iz naše podsvjesti,no neki tvrde da snovi znaju biti toliko realistični da to nije naša podvjest,po mom mišljenju zagonetni snovi pokušavaju nam nešto reći,a da to i nije samo podsvjest,nego ima tu nekad nečeg drugog,sječam se jednog sna da sam stalno vđao neku djevojku,tražio ju,bio sam tolko uspaljen kad bih ju vidio,ali uvjek sam gledao pozadinu Nikad joj nisam vidio lice,jednom je sjedila,došao sam do nje,stavio joj ruku na rame i ona meni,al facu nisam vidio,tad nisam ni gledo ništa niti bio maštao o nekoj Ali čudan san,nebih tu prepričavao svoje snove,ali ovaj je tolko nejasan i čudan da ni sam nisam prokljuvio o čemu se radi,sječam se hrpe snova,ima dosta misterioznih..

Btw...jel ko plako u snu,probudio se i plako zaprave?
Čuo sam par priča,a i ja sam jednom tako nešto sanjao..bili smo prognani,bježali kroz šumu,nestali mi roditelji,probudio sam se,plako?!? Taj dan mi je bio rođendan

carl_johnson   Napisano 28.07.2008 15:17   

Naga
Član od:
30.12.2006

L L...ja sam sanjo da kud kod sam iso da su me pratile nekakve zmije,nisam im mogao nikak pobjec nit nista....isto sa sam sanjao kak padam sa nekakvog brda,a za takve snove sa padanjem sam citao da ak padnes na negu mekanu povrsinu (npr.vodu,cvijece(da LOL,al tak je pisalo)) da ces imat srece u iducem danu a da ak padnes na tvrdu povrsinu (asfalt,zemlja(ouch ))da ce ti se dogodit nesto lose...al to je cisto praznovjerje i u to ne vjerujem....

KingBOBI   Napisano 28.07.2008 15:21   

Champion
Član od:
25.04.2008

Poruka: 916

Snovi su samo plod naše bujne mašte. Sanjamo nešto što mislimo da će se dogoditi ili ono što se dogodilo (to nije mašta) ili kako CrazyMage kaže želje i strahove...
Kora mozga služi za razmišljanje, čitanje, pisanje, osjetila... a, neki znanstvenici misle da unutrašnja jezgra mozga služi za sanjanje i maštu.

Elendil   Napisano 28.07.2008 15:23   

Behemont
Član od:
07.01.2006

Poruka: 2241

Elendil:

kao sto sam vec reko

Feandil, Blood elf paladin of SuZa u Oku, Kor'gall EU - Retribution Paladin ever since April 2007

CrazyMage   Napisano 28.07.2008 15:25   

Black Dragon
Član od:
28.01.2007

Pa malo mi je nelogično,jesi ti ikad sanjo da če ti se nešto dogoditi,ili da ti se dogodilo,dokazano je(može se dokazati) da su snovi želje ili strahovi,sanjaš neku žensku,ili imaš noćne more...bojiš se nečega,grizeš se zbog nekog događaja.

P.S= KingBOBI,ispravi me ako sam te krivo protumačio,neznam dali si se složio samnom ili ne,malo ti je ovo rvo što si napisao zbunji-munji

Elendil:San ne traje 10 sekundi,možda traje najmanje 10 sekundi,od 10 do 12 ili možda više,btw,što sam htio reči,ja sanjam nekad san kao film,ali kada sam u polusnu a nastavim spacvati,tada sam najsvesniji.

KingBOBI   Napisano 28.07.2008 15:29   

Champion
Član od:
25.04.2008

Poruka: 916

Da, složio sam se s tobom - snovi su često naše želje i strahovi.

CrazyMage   Napisano 28.07.2008 15:39   

Black Dragon
Član od:
28.01.2007

Ajd da kažem jedan svoj san koji silno želim ispričat
Jedan od onih misterioznih

Jedan jedini san u kojem nisam bio ja,ja sam bio neki darker,mršavi sa velikim podočnjacima.Išao sam navečer ulicom kad sam vidio dvorište bogate kuće,otvoreno,kako je tamo bila i živica sakrio sam se iza nje i vidio troje djece kako bježe iz kuće,a 2 lopova su imala mitraljez,onaj ruski,PPS,kako više,sa onim žaržerom što izgleda ko čelični sir .Likovi su ubili prvog i zadnjeg,ali ne i klinca u sredini,taj lik je imao plavu kosu,ovi drugu crnu i smeđu,zatim je došao medvjed i ubio njih dvojicu,ja sam počeo naglo disati i uplašio se,vidio sam si lice tada,ušao sam u kuću(kuća imala otvorena vrata)lampa je bila upaljena,otišao gore u nekusobu obojanu u plavo,legao na krevet u sobi,pokrio se,okrenuo prema zidu,vidio plavo lice,kao od neke žene,kao od nekog duha,okranuo se prema nazad,polako okrenuo opet,vidio to lice još tamo,i naglo se ustao iz kreveta i pogledao oko sebe kada sam se ustao,bilo je još pojedinosti ali se ne sječam,od prošlog ljeta je taj san ^^

2Furious   Napisano 28.07.2008 15:45   

Venom Spawn
Član od:
30.06.2007

Poruka: 693

Prema mom mišljenju su snovi isto pojava stvarnosti i mašte,samo kaj se u snovima to kombinira,recimo u mjestu u kojem živiš(koje je stvarno)se događa nešto kaj si vidio u filmu,zamišljao si itd.,tako sam ja jednom sanjao da me morski pas naganjao po kući LOL.

Morate vidit ovu jebenicu.Fakat je cool.

crazy_jojo   Napisano 28.07.2008 16:43   

Gold Golem
Član od:
26.07.2008

E,za takve snove gdje sanjate da niste vi,nego da ste vi neko drugi,a osjećate kao da ste vi i obitelj vam je neka stota,a osjećate da je vaša...za takve snove govore da su sjećanja iz prošlog života...

carl_johnson   Napisano 28.07.2008 18:35   

Naga
Član od:
30.12.2006

e onda su davno darkeri postojali

ByteRat   Napisano 28.07.2008 19:00   

Thunderbird
Član od:
18.10.2001

Elendil:

Kako ste svi uvjereni da san traje 10 sec to je strasno
REM faza u kojoj se sanja traje u prosjeku 12 minuta. Znaci moze nesto vise, nesto manje, ali ovo je prosjek. San traje od prilike 3 minute u slucaju da nije prekinut vanjskim faktorima, ali u REM fazi se odvija vise snova s tim da se sjecas samo zadnjeg. A u ovom postu ti si sam sebe opovrgnuo
Prvo si napisao da sanjas nesto sto najvise potiskujes, a kasnije si naveo da sanjas nesto o cemu najvise mislist, tipa ako si opsjednut nekom zenskom Pa ajd se ti lijepo odluci, jer ako nesto potiskujes, onda ne razmisljas o tome, a ako si necim opsjednut onda razmisljas o tome cijeli dan.

crazy_jojo   Napisano 28.07.2008 19:02   

Gold Golem
Član od:
26.07.2008

dobro ne mislim da su darkeri...nego...nema veze,e da jednom sam sanjao da idem u krevet leć,legnem i sanjam,kužite sanjam u snu i onda se probudim iz jednog sna u drugi,nezna se koji je veća mora,a što je najgore tolko sam se uživio da ni sam nisam znao da je san,e a tek kad sam se stvarno probudio trebalo mi je 5 minuta da posložim kockice šta je to zapravo bilo...

Killer   Napisano 29.07.2008 02:11   

Fearie Dragon
Član od:
30.10.2003

Poruka: 1635

Ma pusti san, halcevi su puno bolji...

Now I lay down to sleep Pray the Lord my soul to keep If I die before I wake Pray the Lord my soul to take

crazy_jojo   Napisano 29.07.2008 13:04   

Gold Golem
Član od:
26.07.2008

l l imaš pravo!

carl_johnson   Napisano 29.07.2008 22:03   

Naga
Član od:
30.12.2006

link

Ovdje se spominje dosta toga sta smo prozborili na ovoj temi...

MarkedOne   Napisano 30.07.2008 00:32   

Cerberus
Član od:
25.07.2008

Poruka: 68
 Snovi su naša podsvijest
Nazad na vrhOdi na stranicu: 1, 2

Odi na

Ova stranica i njezin sadržaj su copyrighted(©) 2001-2008 by CroVortex. Preporučamo korištenje MSIE 6.0, Seamonkey 1.0, FireFox 1.5 ili novijih uz rezoluciju 1024x768. Pitanja, pohvale ili primjedbe možete slati ovdje.