CroVortex - Igre, filmovi, šifre, recenzije i prodaja
 Zašto se ne učlanite besplatno?
Webshop PC Game Shop
 Video Game ShopPC Game Shop
Izbornik
· Home
· Recenzije: pc igre
· Recenzije: filmovi
· Šifre za igre
· Vicevi
· Forum
· Linkovi
· Net Bela
· Besplatne igre
· Članovi
· Marketing
· wap.crovortex.com
· Pomoć

Webshop
· Kontaktirajte nas
· Pregled košarice
· Igre za download
· Igre za PC i konzole
  - CD Keyevi
  - Igre do 69,99 kn
  - Rasprodaja
  - Igre po narudžbi
· DVD Filmovi
· Blu-Ray Filmovi
  - Film po narudžbi
· CD shop
· Partner program
· EVE Online trial

Webshop newsletter

Načini plaćanja
· Kreditne kartice:

· Gotovina i ostalo

Druge opcije
· Kontakt
· Popis članova

Pretraživanje

Razno
·
· Video igre - povijest
· Film - povijest
· Optičke iluzije
· Obdukcija
· Top 10
· Preporučite nas
· Impressum i pravila o privatnosti

Članovi

Ukoliko ste već učlanjeni, ulogirati se možete ovdje.

Nemate Account? Možete ga napraviti besplatno. Kao član imate neke prednosti, poput slanja privatnih poruka, konfiguraciju i slanje komentara i članaka sa vlastitim imenom, promjena boje slova...

Tko je online
Trenutno je online:
Posjetitelja: 69
Članova: 2

Vi niste član. Možete se učlaniti besplatno na ovom linku.

Forum
· Gta sa multiplayer
· Gluposti
· Lockerz
· Cure
· Koju mjuzu vrtite na kompu ovih dana
· Televizija na računalu
· koje trenutno igrate igre?
· Koji mob imate
· Twilight
· Smiješne slike

Moderira : Interghost , Slym , LunaR

CroVortex : Index - Općenito - Utjecaj monoteističkih religija na društvo - štetan ili koristan?

9 stranica ( 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 )
  Autor  Utjecaj monoteističkih religija na društvo - štetan ili koristan?
 kotor_fan   Napisano 02.02.2009 20:25   

Hydra
Član od:
21.02.2006

Poruka: 2482

Byte, ma neću se uvrijedit na tvoje citiranje i davanje protuargumenta. Ali se uvrijedim na uvrede koje mi se daju, poput toga da me se naziva izdresiranom životinjom zato jer vjerujem u Boga. To neću trpit od osobe koja jednostavno ne može prihvatit da neke osobe misle drukčije od njega.

Da, kao što sam rekao, nemam ja sve odgovore, nitko nema. Potop daje sliku Boga kao osobe koja se pokajala za svoje grijehe. Ali mislim da je potop više metafora na neki događaj u povijesti gdje se zbilja desio veliki potop. Možda i nije, zbilja neznam. Ali jasno je da zbilja Bog nije ubio sve ostale ljude osim Noe i njegove obitelji, jer da jest, značilo bi da danas doslovno smo ja & ti rodbina, baš kao i ja & cijeli ostali svijet.

A to što eomer napada kršćane jer (očito) ima velikih problema u povijesti s njima, ja mu nažalost ne mogu dokazat da kršćani slobodno razmišljaju. On sve kršćane naziva izdresiranim životinjama. A zašto? Zbog toga jer vjeruju u nešto u što on ne vjeruje.
E tu moja želja da raspravljam s njim završava. Pročitaj moje postove i reci mi gdje sam ja nazvao ateiste budalama ili muslimane ili bilo koju osobu koja je druge vjernosti?
Ako jesam, ispričavam se jer zbilja je bilo nenamjerno(nemoj mi tu navodit Carlina, rekao sam da Carlina ne shvaćam ozbiljno, a i sam obožavam njegove showove).
A eomer navede par citata od ovoga, par citata od onoga, i onda par uvreda i smatra to valjanim argumentima....

Ma ne tražim te da mi citiraš sve znansvenike redom... Koliko sam ja puta tjekom ove rasprave(i iste ove u starionici) naveo citate znanstvenika... Ne navodim ih u obrani mojega stajališta, ne zato jer ih nema, ima ih i previše, ne navodim ih jer ja na forumu iznosim SVOJA stajališta, ne stajališta znanstvenika koji o stvarnom životu imaju pojma koliko i ja o znanstvenom životu....

Peace is a lie, there is only passion; Through passion, I gain strenght; Through strenght, I gain power; Through power, I gain victory; Through victory, my chains are broken
 Offline  PM  Profil    Izmjeni  Citiraj     Abuse

thrall   Napisano 02.02.2009 20:44   

Bone Dragon
Član od:
19.07.2006

Poruka: 2977

Znači u Bibliji kada je Isus ispričao priču o ,ne sjećam se točno, o žitu i kukolju di je apsolutna metafora s ciljem da se izvuče neka pouka(zapravo nije baš pouka,više neka glavna misao ajmo reći),to ne postoji? Da znam što bi mi se dogodilo prije xxx godina da kažem što mislim recimo o Bibiji i znam što bi mi se dogodilo u Njemačkoj prije xx godina da sam Židov,ali stvari su se malo promijenile..
EDIT: -ovo s potopom Noe je preuzeto iz nekog epa ja mislim,iz Azije ili..Mislim u epu o Gilgamešu...Nisam siguran..
EDIT2: Je da,ep o Gilgamešu..

-That the thing ain't the ring, it's the play. So give me a... stage..Where this bull here can rage, and though I could fight I'd much rather recite... that's entertainment.

eomer13   Napisano 02.02.2009 21:57   

Black Dragon
Član od:
19.08.2005

Poruka: 3345

@kotor:

Joj uvrijedili smo se što sam te nazvao "izdresiranom životinjom" iako to nisam rekao - može se reći da sam insinuirao. Okey možda i nije bilo u redu - ali evo može zamjena: ti si izdoktrinirana osoba koja je isto tako izdoktrinirala svoga mlađeg brata - a prije toga si ti sam bio izdoktriniran od strane svoje obitelji - a oni od strane svojih itd itd. Happy now?

Jer ti kad si pričao svom bratu o pravednom, dobrom i milostivom Bogu nisi mu sigurno rekao o holokaustu, nisim mu ispričao kako nema nikakvih dokaza da je Isus ikad postojao, kako su većina mitova koje stari zavjet sadrži totalno prepisana iz drugih poganskih vjera, i kako je besmisleno raspravljati o njima u okviru istine i laži.
Vjerovatno mu isto tako nisi ispričao za egipatskog boga Horusa koji se rodio 1250 godina prije Krista (opisano u knjizi mrtvih). Horus je sin bog Osirisa, rođen od strane majke djevice, "kršten" je u rijeci od strane Anupa "Krstitelja", koji je kasnije obezglavljen. I kao Isus, Horus je također bio u kušnji dok je boravio sam u pustinji, liječio bolesne, slijepe, protjerivao demone iz ljudskih tijela, hodao na vodi, "podignuo" je Asara iz mrtvih (inače Asar u prijevodu znači Lazarus). Eh da - i Horus je imao 12 učenika. Da Horus je bio prvi razapet, i nakon 3 dana dvije žene su objavile da je Horus spasitelj čovječanstva uskrsnuo.

Također mislim da mu nisi spomenuo Krišnu koji je rođen bio u Indiji 1000 godina prije Krista. Krišna je također bio drvodjelac, rođen od strane djevice, "kršten" u rijeci...

Mišljenja sam da mu vjerovatno i nisi spomenio perzijskog boga Mithru, rođen 600 godina prije Krista, rođen 25.12., vršio čuda, uskrsnuo na treći dan, poznat pod nadimcima: janje, istina, svjetlo, spasitelj, mesija...

Ali naravno da mu NISI spominja te druge spasitelje - ne želiš dječaka zbuniti - ipak je postojao samo jedan spasitelj, mesija, rođen od djevice, koji je uskrsnuo treći dan - imena Isus Krist...

Vidiš stari kada nekome pričaš nešto a ne spominješ mu sve elemente te priče onda se to kaže: da prodaješ propagandu - tj indoktriniraš nekoga...

Ili vulgarnije rečeno - dresiraš čovjeka... capish?

Šta se tiče moje povijesti sa kršćanima.... - to ne želim uopće komentirati koliko mi je to smiješno...

Ali reći ću ti jednu stvar - svaki put kad bi zagrmilo kad bi sranje stvarno udrilo, ono šta se kaže u mukama se junaci poznaju - Crkva (a i njeno stado) bi uvijek zasrala stvar. Recimo zna se da je prvi ugovor koji je nacistička Njemačka potpisala je bio sa Vatikanom. Isto tako se zna da za vrijeme drugog svjetskog rata desno krilo crkve, od Portugala pa do Hrvatske bilo fašističko. Stepinac će uvijek biti kontroverzna osoba, blago rečeno, jer je čovjek Antu Pavelića gledao kao prijatelja itd itd. Itekako se zna da je španjolska Crkva podržavala Franca i njegova masovna klanja. Primjera ovakvih ima koliko hoćemo...
Najnoviji bi naravno bio ovaj jadni domovinski rat gdje je crkva i država bila doslovno integrirana jedna u drugu. Bog i Hrvati odnosno dr. Franjo Tuđman i Kuharić skupa u ratu protiv nevjernika... Sve da se podigne masa...

Ja ne napadam vjeru zato što ja imam "povijest sa kršćanima", prije su mi smetali nacionalisti (koji su u većini slučajeva i bili ratni profiteri) ako ćemo već koga najviše krivim zbog stanja u kojem mi se našla obitelj 90-ih. A vjeru napadam zato šta mislim da je bezobrazno i očito lažna, i u 9 od 10 slučajeva je totalno štetna za društvo i napredak čovječanstva.

Što se tiče znanstvenika - ne znam na koje misliš - ja ih u zadnja tri posta sigurno nisam spominja. Ali ako i jesam - PA ŠTO?! U čemu je problem - pa zar nas kraju ne zanima ISTINA, ili nas više zanima tko je govori? Postavimo prioritete u ovoj raspravi.
Tvoju rečenicu "da znanstvenici koji pričaju o stvarnom životu znaju jednako kao ti o znanstvenom" mogu samo smatrati dječjom i smiješnom - ne znam kako bi drukčije rekao za ovako nešto...

Zašto Carlina ne smatraš ozbiljnim u tom pogledu?! Šta je čovjek nešto krivo editirao - šta zar ono što je on rekao NIJE istina? Molim te objasni? I da - zar postoji drugi način za shvaćanje bilo koje zapovijedi - ako da - onda to i baš i nisu nekakve zapovijedi. Ali to sam već i spominja..., pa se ti na to nisi tia obazirat...

Da lijepo je ignorirati neke činjenice, pitanja, i ne nuditi odgovore na njih - pogotovo kada nekoga učiš kako je Bog praveden, dobar i milostiv...

Percy: Only this morning in the courtyard I saw a horse with two heads and two bodies. Blackadder: Two horses standing next to each other?
 Offline  PM  Profil   Email    Izmjeni  Citiraj     Abuse

kotor_fan   Napisano 02.02.2009 23:18   

Hydra
Član od:
21.02.2006

eomer13:
pa zar nas kraju ne zanima ISTINA,

Istina je relativan pojam kod znanstvenika. Jedan znanstvenik kaže jedno i daje jedne dokaze kojima dokazuje svoje tvrdnje, drugi znanstvenik govori drugo i daje druge dokaze da svoje tvrdnje.
Rekla-kazala....

Peace is a lie, there is only passion; Through passion, I gain strenght; Through strenght, I gain power; Through power, I gain victory; Through victory, my chains are broken

Sabbath   Napisano 02.02.2009 23:22   

Crystal Dragon
Član od:
06.01.2005

Poruka: 11280

Na kraju je sve metafora - tako sada svi popovi tumače ljudima jer su shvatili da su u manjini i da ima sve više i više pametnijih ljudi u tom pogledu . . . dam si ruku odrezati da su još do prije 100 godina stvarno uvjeravali ljude da je postojao neki stari prdonja koji je štapom preko moći božije razdvojio more tako da njegovi sljedbenici pređu a da se ne namoće. ( ili ako želiš - on, pop, je taj stari koji razdvaja more i ljude čuva od zla) - mislim koja glupava pizdarija za popizditi . . .

Hvala kurcu na znanosti i pametnim ljudima. Bar ne mlate praznu slamu nego se trude dokazati dosta stvari koje nam nisu jasne.

I meni je Carlin car . . . to kaj on prića mi ima nekog smisla, za razliku od popova isvih tih debila . . .
Dobro je on rekao, bog se je negdje gadno zeznuo kada u zapovijedima nije naredio da nema ropstva - kolike bi tu ljude spasio. Ali naravno nekome je to promaklo . . .

A.M.E.N. - ekipa hvala ako mi tu i tamo stisnete ovaj link, konkurencija je žestoka. HVALA.
 Offline  PM  Profil   Email  www    Izmjeni  Citiraj     Abuse

eomer13   Napisano 02.02.2009 23:37   

Black Dragon
Član od:
19.08.2005

Samo je problem šta stari zavjet podržava ropstvo i to dosta besramno... - ali u principu se itekako slažem sa ovim djelom o metaforama - to je sada "in"...

@kotor:
U znanstvenom smislu istina NIJE relativan pojam. Da bi znanstvenik nešto dokazao mora proći kroz mali miljun različitih odbora, vijeća, sastanaka i raznih simpozija gdje znanstvenici cijeloga svijeta pokušavaju dokazati da njegova teorija ne valja...

Naravno da znanstvenici nekad budu i u krivu, oni nisu bogovi već ljudi od krvi i mesa. Ali te greške koje znanstvenici učine se ispravljaju ZNANSTVENIM metodama a ne religijskim filozofijama. Odgovor na "lošu znanost" nije religija već "dobra znanost".

Percy: Only this morning in the courtyard I saw a horse with two heads and two bodies. Blackadder: Two horses standing next to each other?

Slym   Napisano 03.02.2009 01:01   

Crystal Dragon
Član od:
17.06.2003

Poruka: 9921

eomer13:

I da vjera nije znanost - ali vjera tj religija je uvijek kočila ljudski napredak i znanost, i zato bi dužnost svakog racionalnog čovjeka trebala biti da se religija i njen utjecaj marginalizira kao što je danas i marginalizirana astrologija i još mnogo drugih bivših "ozbiljnih" religija...

Isto tako bi država i crkva trebale biti UVIJEK UVIJEK odvojene... I iako RH za sebe kaže da je sekularna država - postoje miljardu dokaza koji ukazuju upravo suprotno...

Word up.

HELPDESK
 Offline  PM  Profil  www    Izmjeni  Citiraj     Abuse

ByteRat   Napisano 03.02.2009 02:59   

Angel
Član od:
18.10.2001

Poruka: 2060

Sabbath:
Na kraju je sve metafora - tako sada svi popovi tumače ljudima jer su shvatili da su u manjini i da ima sve više i više pametnijih ljudi u tom pogledu . . . dam si ruku odrezati da su još do prije 100 godina stvarno uvjeravali ljude da je postojao neki stari prdonja koji je štapom preko moći božije razdvojio more tako da njegovi sljedbenici pređu a da se ne namoće. ( ili ako želiš - on, pop, je taj stari koji razdvaja more i ljude čuva od zla) - mislim koja glupava pizdarija za popizditi . . .

Na zalost, taj dio o razdvajanju mora i starcu sa stapom se jos i danas smatra istinitim, ne metaforom. Uz Bozju pomoc, naravno...

"Ako nam gramatika nije besprijekorna ne znači da smo polupismeni,svi smo isti?" RAZNO-tema na podforumu Igre

ineedmoney   Napisano 03.02.2009 06:54   

Rust Dragon
Član od:
05.09.2004

Poruka: 5998

čito sam negdje da je taj dio moguć. tam su dost jake oseke kao

Aransun   Napisano 04.02.2009 10:44   

Rust Dragon
Član od:
17.09.2005

Poruka: 7941

Za 'podobna' imena župnik daje 1000 kn (Net.hr):
Glavni motiv pločanskog župnika don Petra Mikića je 'očuvanje nacionalnog identiteta', pa su na cijeni imena poput Ante, Luke i Ivana, dok Dušan prolazi samo ako se tako zove djetetov otac ili djed.

"Tko svom djetetu dade ime djeda, bake, najbližeg sveca datumu rođenja ili neko od popisanih narodnih imena, na dan djetetova krštenja primit će od župnika tisuću kuna", stoji na proglasu 70-godišnjeg župnika iz Ploča don Petra Mikića, koji je priložio i listu s 40-ak muških i isto toliko ženskih "narodnih imena".

Tong-Tong, Channel i Edison
Prošle godine u Hrvatskoj djevojčicama su se najčešće davala imena: Lana, Lucija, Sara, Ana, Iva, Lara, Mia i Lorena.

Najpopularnija muška imena su bila: Ivan, Ivano, Luka, Matija, Filip, Marko, David, Petar, Karlo, Antonio i Leo.

Od rijetkih imena zanimljiva su Santiago, Edison, Tong-Tong i Channel, koji su rođeni u Osijeku, te Varaždinci Severina, Lorin, Nila Leona i Radhika.
Proglasom izvješenim na ulaznim vratima crkve župnik apelira na roditelje da djeci daju hrvatska imena kako bi se "spriječilo uništenje nacije", piše Slobodna Dalmacija.

"Davanjem djeci narodnih imena, koja su redovito svetačka, poštuje se vjera, ali i naši stari običaji, jer se imena naših djedova i baka otimaju zaboravu, a u brakovima gdje roditelji žele sačuvati sva imena predaka rađa se i više djece", smatra don Petar.

Po sudu pločanskog župnika imena poput Aleksandra, Dušana i Mile, koja mogu biti i srpska, opravdana su samo u slučajevima kada se tako zovu očevi ili djedovi djeteta.

"Sve što je sumnjivo ne dolazi u obzir! Treba spriječiti razvodnjavanje i nestajanje Hrvatske, a upravo se po imenu mora znati kojem narodu pripadate. Janez i Fritz nikada ne mogu biti hrvatska imena", kaže don Petar.

Župnikovu inicijativu podržavaju i pločanski vjernici. Smatraju je očuvanjem običaja.

Don Ivan Čubelić, generalni vikar splitsko-makarske nadbiskupije, za don Petrovu inicijativu nije čuo, ali kaže da nema što prigovoriti poticanju davanja imena svetaca.

Evo neka mi ovo objasne ljudi koji zagovaraju crkvu...

eomer13   Napisano 04.02.2009 11:00   

Black Dragon
Član od:
19.08.2005

župnik ne shvaća da ćemo za koju godinu živjeti s njima u istoj državi..., i još mnogi poput njega...

p.s. aransun - ja mislim da ovde nitko nije podržava crkvu...

Aransun   Napisano 04.02.2009 11:10   

Rust Dragon
Član od:
17.09.2005

Poruka: 7941

Da malo pojasnim rečenicu: oni koji idu u crkvu, i kreću se u tim krugovima...

Sabbath   Napisano 05.02.2009 20:41   

Crystal Dragon
Član od:
06.01.2005

Poruka: 11280

Da, gledao sam taj isjećak - ogavno i odvratno kao i prije tako i sada bez imalo srama izmišljaju sve samo da navuku ljude . . . pazi ti to . . .

A.M.E.N. - ekipa hvala ako mi tu i tamo stisnete ovaj link, konkurencija je žestoka. HVALA.
 Offline  PM  Profil   Email  www    Izmjeni  Citiraj     Abuse

Cesc   Napisano 05.02.2009 21:12   

Venom Spawn
Član od:
16.07.2008

Poruka: 695

Aransun:

Kad ste zapeli za metafore, onda: u svakom žitu ima korova,Nitko nije savršen ali ovaj prijedlog ne podržavam zato jer npr. čuo sam da ime Lana nije hrvatsko. O.k, ne mora biti ali otkud nekom pravo da Naređuje tj, podmićuje roditelje da daju djeci imena koje on hoće?!

thrall   Napisano 05.02.2009 21:32   

Bone Dragon
Član od:
19.07.2006

Nikog on ne tjera,roditelji su još gluplji ako zbog toga dadnu to neko ime..

-That the thing ain't the ring, it's the play. So give me a... stage..Where this bull here can rage, and though I could fight I'd much rather recite... that's entertainment.

ByteRat   Napisano 05.02.2009 23:15   

Angel
Član od:
18.10.2001

thrall:
Nikog on ne tjera,roditelji su još gluplji ako zbog toga dadnu to neko ime..

Ne roditelji su ili u financijskoj nevolji ili pohlepni... vidjet ces jednog dana kad ces imat svog pokakanca, svaka kuna ce ti bit bitna. Pogotovo ako ti nece imat tko priskocit...

"Ako nam gramatika nije besprijekorna ne znači da smo polupismeni,svi smo isti?" RAZNO-tema na podforumu Igre

kotor_fan   Napisano 06.02.2009 01:10   

Hydra
Član od:
21.02.2006

Aransun:

Isus je rekao svojim apostolima nešto ovakvo(ne da mi se tražit točan citat): Idite i propovjedajte, ne iziskujte od nikoga ništa, besplatno ste dobili, besplatno i dajte.

Tako stoji u Bibliji. Ponavljam opet, nije točan citat, ne da mi se sad otvarat Bibliju.
Zbog ove gore tvrdnje ja više ne posjećujem crkvu.

ByteRat   Napisano 06.02.2009 02:05   

Angel
Član od:
18.10.2001

Molitva za frustrirane

Daj mi smirenosti da prihvatim stvari koje ne mogu promijeniti,
hrabrosti da promijenim stvari koje ne mogu prihvatiti
i mudrosti da sakrijem tijela onih koje sam danas
morao ubiti jer su me raspizdili.
Takoder, pomozi mi da pazim cije cu prste danas gaziti
jer oni mogu biti povezani s guzicama koje cu sutra
mozda morati ljubiti.
Pomozi mi da uvijek dajem 100% na poslu:
12% ponedjeljkom
23% utorkom
40% srijedom
20% cetvrtkom
5% petkom
Kad imam stvarno los dan
i kad mi se cini da me svi samo zele raspizditi,
pomozi mi da ne zaboravim da su
potrebna cak 42 misica da se namrstim,
a samo 4 da im pokazem srednji prst
i kazem: Popusi mi!

Amen

alienscum   Napisano 07.02.2009 02:52   

Rust Dragon
Član od:
29.09.2004

Poruka: 4155

to izmolite nakon svakog citanja i odgovaranja na ovoj temi

malo mi je kasno da pisem nesto pa samo odgovor na jedna od starijih postova ...
netko je spomenuo kak je bog trazio od ovce svoga stada da zrtvuje sina da se bog uvjeri u njegovu vjeru ... to svecenici tumace slobodnom voljom, bog iako je sveznajuci ne zna sve (retardirano zvuci al kaj ja mogu) jer ljudi imaju slobodnu volju na koju on ne moze utjecati i ne moze znati sto ce covjek odluciti pa je zbog toga bio potreban taj test ... znam da je to totalna glupost al mislim da nitko nije na to odgovorio pa evo ja cu malo pomoci "drugoj strani"( )
(to mi je ostalo zakucano u memoriju a i da ne spamam po temi )

We are all atheists about most of the gods that societies have ever believed in. Some of us just go one god further.

thrall   Napisano 07.02.2009 09:21   

Bone Dragon
Član od:
19.07.2006

ByteRat:
Ne roditelji su ili u financijskoj nevolji ili pohlepni... vidjet ces jednog dana kad ces imat svog pokakanca, svaka kuna ce ti bit bitna. Pogotovo ako ti nece imat tko priskocit...

Pa,dobro onda roditelji dobiju 1000kn,sve super..

ByteRat   Napisano 07.02.2009 15:37   

Angel
Član od:
18.10.2001

thrall:
Pa,dobro onda roditelji dobiju 1000kn,sve super..

Bilo bi ljespe sa Crkva onda pomaze bez postavljanja uvjeta. Ovo je cista iznuda.
Kao ono, dat cemo ti malo novaca jer znamo da ste ocajni ili glupi, a onda cemo mi sirit svoja imena jer nedopustivo je da se netko zove ne znam... Johan... zamisli strahote, taj vise nije hrvat i katolik onda, jer koji se katolik moze zvat Johan.

Al nist cudno...

ByteRat   Napisano 07.02.2009 19:04   

Angel
Član od:
18.10.2001

Mladi redovnik je stigao u samostan. Dodijeljen je da pomaze ostalim
redovnicima kopirati prepisujuci stare propovjedi i zakone.

Primijetio je, da uvijek svi redovnici prepisuju iz kopija, a ne iz originalnih svitaka. I tako novi redovnik ode do glavesine samostana da ga pita zasto se ne prepisuje iz originalnih svitaka, ukazujuci na to da je netko mogao samo malo pogrijesiti ili nesto propustiti u kopijama, pa cak i
u onoj prvoj napravljenoj, to nebi bilo nikada ispravljeno! U stvari, ta bi greska bila uvijek prepisivana u svim daljnjim kopijama.

Glavesina samostana rece, "Stoljecima smo prepisivali s kopija,
ali si to dobro primjetio."

Otisao je dolje u mracne celije ispod samostana gdje su bili
originalni rukopisi arhivirani i cuvani u zakljucanom sefu, a izgledali su
kao da nisu bili otvoreni stotinama godina.
Sati su prolazili, a nitko nije vidio starog glavesinu samostana
. . .

Mladi se redovnik zamislio, i otisao potraziti starog glavesinu dolje u mracne celije samostana. Vidjeo ga je kako udara glavom o zid i kuka.

"Promaklo nam je R ! Promaklo nam je R !Promaklo nam je R!"

Prednji dio glave mu je bio krvav, krv se niz lice sljevala, a
on je nekontrolirano plakao. Mladi redovnik je pitao starog glavesinu, "Sto je tako lose Oce?"
Skripavim, prepuklim glasom mu odgovori stari glavesina,

"Rijec je bila..."CELEB(R)ATE !!! " (Slavlje), a ne celebate (celibat)

kotor_fan   Napisano 07.02.2009 21:58   

Hydra
Član od:
21.02.2006

Hahaha, predobra pričica

Cesc   Napisano 08.02.2009 09:17   

Venom Spawn
Član od:
16.07.2008

Poruka: 695

Odlična priča. Jel imaš još?

ByteRat   Napisano 08.02.2009 15:31   

Angel
Član od:
18.10.2001

Tić - na kajkavskome sinonim za pticu, ali se u nekim krajevima kosristi kao zargon za muski spolni organ

Svećenik iz malog zagorskog sela je bil velik ljubitelj ptica, pa ih
je pazljivo čuval u kolibi iza crkve.

Jedno nedeljno jutro je po uobičajenom ophodu između peradi opazil, da
je nestal njegov najljepši ptić i kako je pretpostavil da ga je moral
ukrasti neko tik pred misu, odlučil je ispitati svoje vjernike.

"Ko ima tića?!"
Ustali su svi muski.
"Ne, nisam mislil tako. Je ko videl tića?"
Ustale su sve ženske.
"Ne, ne, također nisam ni tako mislil. Je ko videl tića, koji mu ne
pripada?"
Ustala je polovica ženski.
"Neeee, ne i ne, mislil sam da li je ko videl MOJEGA tića?"
Ustali su ministranti, dva duhovnika i koza.
"Neee, mislil sam da li tko sada ..ima tića u rukama ?
Ustala je cura u zadnjoj klupi i rekla dečku . "Sam ti rekla da bu
videl"

Prije puno godina stvori Bog muskarca i zenu. Gleda on muskarca i veli:

- Ti si super ispao,

A zatim pogleda zensku i rece

- Jebi ga, ti bus se morala sminkati !

Slym   Napisano 13.02.2009 01:00   

Crystal Dragon
Član od:
17.06.2003

Sretan 200-ti rođendan gospodinu Charlesu Darwinu.

HELPDESK

ineedmoney   Napisano 13.02.2009 01:03   

Rust Dragon
Član od:
05.09.2004

Poruka: 5998

i fala ti što si udario temelje antropologiji. pederu!

Slym   Napisano 14.02.2009 15:55   

Crystal Dragon
Član od:
17.06.2003

Evo i tu misao dana za one koji ne mogu vidjeti dotičnu temu u S.

Code:
Our gods are dead. Ancient Klingon warriors slew them a millenia ago. They were... more trouble than they were worth.    

-Worf

HELPDESK

Slym   Napisano 14.02.2009 16:16   

Crystal Dragon
Član od:
17.06.2003

Umro komunist i došao pred Boga.
Bog ga pošalje vragu u pakao.
Nakon nekog vremena Bog proviri u pakao, kad tamo, trava podšišana, cvijeće posađeno posvuda,sve uređeno...
Pozove Bog vraga i pita ga o tim novostima u paklu.
Vrag mu reče: To je sve onaj komunist doveo u red.
Svidjelo se to bogu, pa posudi na neko vrijeme komunista da mu uredi raj.
Prolazi vrijeme, a bog ne pušta komunista natrag u pakao.
Dosadilo vragu čekati , pa se opet obrati Bogu:Gospodine kad ćete mi vratiti komunista?
Bog: Slušaj, nisam ti ja nikakav gospodin! Ja sam drug, i najvjerojatnije ne postojim !!!

HELPDESK

Elendil   Napisano 14.02.2009 17:11   

Phoenix
Član od:
07.01.2006

Poruka: 2733

Slym:
Evo i tu misao dana za one koji ne mogu vidjeti dotičnu temu u S.

Code:
Our gods are dead. Ancient Klingon warriors slew them a millenia ago. They were... more trouble than they were worth.    

-Worf

Lol, to je neki dan bilo u na HTV-u ne?

Nazad na vrhOdi na stranicu: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Odi na

Ova stranica i njezin sadržaj su copyrighted(©) 2001-2010 by CroVortex. Preporučamo korištenje MSIE 6.0, Seamonkey 1.1, FireFox 3 ili novijih uz rezoluciju 1024x768. Pitanja, pohvale ili primjedbe možete slati ovdje.