CroVortex - Igre, filmovi, šifre, recenzije i prodaja
 Zašto se ne učlanite besplatno?
Webshop PC Game Shop
 Video Game ShopPC Game Shop
Izbornik
· Home
· Recenzije: pc igre
· Recenzije: filmovi
· Šifre za igre
· Vicevi
· Forum
· Linkovi
· Net Bela
· Besplatne igre
· Članovi
· Marketing
· wap.crovortex.com
· Pomoć

Webshop
· Kontaktirajte nas
· Pregled košarice
· Igre za download
· Igre za PC i konzole
  - CD Keyevi
  - Igre do 69,99 kn
  - Rasprodaja
  - Igre po narudžbi
· DVD Filmovi
· Blu-Ray Filmovi
  - Film po narudžbi
· CD shop
· Partner program
· EVE Online trial

Webshop newsletter

Načini plaćanja
· Kreditne kartice:

· Gotovina i ostalo

Druge opcije
· Kontakt
· Popis članova

Pretraživanje

Razno
·
· Video igre - povijest
· Film - povijest
· Optičke iluzije
· Obdukcija
· Top 10
· Preporučite nas
· Impressum i pravila o privatnosti

Članovi

Ukoliko ste već učlanjeni, ulogirati se možete ovdje.

Nemate Account? Možete ga napraviti besplatno. Kao član imate neke prednosti, poput slanja privatnih poruka, konfiguraciju i slanje komentara i članaka sa vlastitim imenom, promjena boje slova...

Tko je online
Trenutno je online:
Posjetitelja: 25
Članova: 1

Vi niste član. Možete se učlaniti besplatno na ovom linku.

Forum
· Vaši videi na youtubeu
· Beautiful girls
· Online radio
· Televizija na računalu
· Lockerz
· Smiješne slike
· nob mrcine - cod4
· Kladionica
· Vec iskoriste cd-key za MW2 !!!!
· Koju mjuzu vrtite na kompu ovih dana

Moderira : Interghost , Slym , LunaR

CroVortex : Index - Općenito - Utjecaj monoteističkih religija na društvo - štetan ili koristan?

9 stranica ( 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 )
  Autor  Utjecaj monoteističkih religija na društvo - štetan ili koristan?
 alienscum   Napisano 20.01.2009 00:04   

Rust Dragon
Član od:
29.09.2004

Poruka: 4154

ineedmoney:
samo čekajte da se LHC opet upali, biće udaranja atoma i malih velihik praskova ko dreka

paaaa ... bas i ne
@2Furious - ima dokaza, prouci malo
al to je za neku drugu temu ...

dakle u kaj vjerujete?

We are all atheists about most of the gods that societies have ever believed in. Some of us just go one god further.
 Offline  PM  Profil   Email    Izmjeni  Citiraj     Abuse

Killer   Napisano 20.01.2009 01:50   

Dragon Golem
Član od:
30.10.2003

Poruka: 1909

ineedmoney:
koja je razlika između pagan i pogan osim u jeziku - eng. / hrv.

Hmmm, ja kako znam, "pagan" bi bilo za religiju, a "pogan", nes vise kao "pogana" voda ili prljava voda, nes u tom fazonu... Ali to se barem koristi na ovoj strani Save

Offline  PM  Profil    Izmjeni  Citiraj     Abuse

Killer   Napisano 20.01.2009 01:58   

Dragon Golem
Član od:
30.10.2003

Evo jos malo "slucajnosti" iz Kur'ana... Za sve one skeptike! Naravno, ovo je i dalje samo slucajnost, nista vise!!

luy   Napisano 20.01.2009 07:17   

Champion
Član od:
09.12.2007

Poruka: 800

Killer:
Hmmm, ja kako znam, "pagan" bi bilo za religiju, a "pogan", nes vise kao "pogana" voda ili prljava voda, nes u tom fazonu... Ali to se barem koristi na ovoj strani Save

pogan je naški infidel....
bezbožnik

Scotland will have revange!!!!

irisovac   Napisano 20.01.2009 09:41   

Crusader
Član od:
05.10.2008

Poruka: 271

Killer:
Evo jos malo "slucajnosti" iz Kur'ana... Za sve one skeptike! Naravno, ovo je i dalje samo slucajnost, nista vise!!

krhke li i labave vjere, kad ti je dijeta dokaz da postoji bog.

i zanima me nešto, gdje je članak (znanstveni) koji opisuje istraživanje doktora Duvejka na tih 200 pacijenata, da vidimo malo što piše točno i koliko pacijenata pokazuje kakve promjene, sumnjam da njih 90% oboljelih od raka samo tako ozdravi i rak nestane jer jedu laganu hranu i puno nezasićenih masnih kiselina. ne ide to samo tako. a to kako bi trebali jesti, a ne jedemo, pjevaju već i ptice na grani, pa i to da su ljudi prije jeli bolje nego danas. misliš da su samo muslimani imali tu čast znati da je bolje više malih obroka, ili da je riba zdravija, da ne treba jesti previše mesa i da je maslinovo ulje bolje od ostalih biljnih ulja, a od masti pogotovo.

eh, killer killer, neisgurna li je to vjera (tvoja osobna) koja potvrdu boga traži u takvim sitnicama.

alienscum   Napisano 20.01.2009 11:46   

Rust Dragon
Član od:
29.09.2004

@killer - ti vjerujes u to i nemam nista protiv toga ali nema argumenta za vjeru koji ne mozemo pobit ...

We are all atheists about most of the gods that societies have ever believed in. Some of us just go one god further.

Killer   Napisano 20.01.2009 12:52   

Dragon Golem
Član od:
30.10.2003

irisovac:
krhke li i labave vjere, kad ti je dijeta dokaz da postoji bog.

eh, killer killer, neisgurna li je to vjera (tvoja osobna) koja potvrdu boga traži u takvim sitnicama.

A je*oga Cartoon Network, zar vi stvarno kontate da je ovo meni licno neka potvrda za moju religiju? Ovo sam samo htio staviti da vidite sta sve ima u Kur'anu, i sta se sve moze saznati iz njega, a vi ako zelite neku potvrdu o mojoj religiji.... Dolazi uskoro od mene jedan post o tome, iako sam to izbjegavao

irisovac   Napisano 20.01.2009 13:41   

Crusader
Član od:
05.10.2008

ma super je što to ima u kuranu, ali ne vidim zašto bi onda to bilo za nas skeptike i način na koji si napisao, kao to nije slučajnost...
slučajnost s čim??
što si htio time reći ako ne uvjeriti nas da smo u krivu. tj, da naša ne-vjera nije ispravno shvaćanje svijeta?

a nitko nije ni rekao da je kuran samo hrpa glupost i da u njemu ništa nema. samo nije da toga što si sad linkao nema i drugdje, po spisima koji nemaju veze sa kuranom. ne kužim poantu posta i linka.

Killer   Napisano 20.01.2009 13:47   

Dragon Golem
Član od:
30.10.2003

Iris, zar nije malo cudno da je to napisano prije 1400 godina... Onak, samo da se zapitas?

irisovac   Napisano 20.01.2009 14:09   

Crusader
Član od:
05.10.2008

pa ne znam, i nije baš. prvo, način na koji je ovaj doktor došao do svih mogućih omjera je dosta subjektivan i uključuje i neke spoznaje koje je on stekao obrazovanjem, i on si je protumačio spominjanje na način na koji to odgovara današnjim znanjima s područja nutricionizma. to prvo, znači mogao je, da se ova ili ona hrana spominjala manje, opet na kraju dobiti brojeve koje želi, jednostavnim uštimavanjem rezultata.

a drugo, ljudska rasa postoji jako jako dugo, i nije da smo počeli jesti tek prije 1400 godina. sigurno da su neki ljudi jeli drukčije od ostalih, i sigurno da je i puno prije kurana bilo jasno da masna hrana, veliki obroci, alkohol i duhan, itd, imaju poguban utjecaj na ljudsko zdravlje.
ljudi su prije bili jednako intelignenti kao i sad, zar misliš da su bili nesposobni uočiti što je zdravo za njih i napisati to u knjigu?
ne znam zašto bi me to navelo da se zapitam, zapitam o čemu?? postoji li bog jer je prije 1400 godina ljudima bilo jasno da ne treba jesti masno i pretrpavati se mesom i velikim obrocima?? još uvijek ne kužim poantu.
ako si to napisao da bi se netko nešto zapitao, onda si fulao jer prehrana nije dovoljno jak razlog propitkivanja postojanja boga. ako nisi htio da se zapitam o bogu, onda što si htio?? a ako si stavio samo da vidimo što sve ima u kuranu, onda me nemaš što pitati zašto se ne zapitam o bogu, jer je i tebi jasno da je argument preslab da bi izazvao sumnju u meni??

evo, u starom zavjetu spominju se gubavci kao "nečisti" i postoji set pravila (od boga pisanih i određenih) koja opisuju kako se s njima ophoditi ili sa ljudima koji su sa njima u kontaktu. znači li to da potoji bog, ili su samo ljudi iskustvom shvatili da gubavce treba izolirati iz društva, a one koji su bili s njima strapti u karantenu, ne bi li se smanjilo širenje zaraze??? meni se ipak čini logičnije ovo drugo. i naravno da je lakše onda držati zarazu pod kontrolom kad ljudma kažeš, bog je tako odredio. a kad ima kažeš, ja tako kažem, netko će te poslušati, netko neće, pa kud puklo...

ono što je zanimljivo, da je ova "kuran kuharica" zapravo povoljnog utjecaja na društvo, ljudi bi bili puno zdraviji da se toga pridržavaju, pa ajde, tu ti evo 1:0 za argument . mada se sve to zna i bez religije... hmmmm, možda da ne dobiješ bod

eomer13   Napisano 20.01.2009 14:10   

Black Dragon
Član od:
19.08.2005

Poruka: 3345

@killer:
Znači zato što je staro - znači da mora biti pravu... Da i Novi zavjet je star 2000 godina - pa danas ipak znamo da je nemoguće ostati trudan, roditi, i u isto vrijeme biti djevica...

Očito da kad stavljaš neku riječ pod navodnike, u ovom slučaju - riječ slučajnost, da sugeriraš upravo suprotno, da to nije slučajnost... A pošto nije slučajnost onda znači idemo u pravcu mišljenja da je Kuran božja riječ i da tu nema rasprave... Ja sam davno rekao zašto su to po meni teške gluposti...

A ako se već napaljuješ na prehranu - pogledaj malo egipćansku kulturu - tj mogu ti i ja slobodno citirati iz one velike enciklopedije šta mi je cura poklonila, pa da vidiš "slučajnosti" stare 7000 godina...

Samo ne vidim tebe zbog toga da se klanjaš suncu i bogu Ra...

Percy: Only this morning in the courtyard I saw a horse with two heads and two bodies. Blackadder: Two horses standing next to each other?

Killer   Napisano 20.01.2009 14:29   

Dragon Golem
Član od:
30.10.2003

Just open your f*cking mind, that's my point!! Dajte ljudi, pa ko da pricam sa Marxom i Nietzsche-om... Mislim, sta je ovo ovdje, forum komunista i ateista

I give up...

ByteRat   Napisano 20.01.2009 15:50   

Angel
Član od:
18.10.2001

Poruka: 2060

Killer:
Just open your f*cking mind, that's my point!! Dajte ljudi, pa ko da pricam sa Marxom i Nietzsche-om... Mislim, sta je ovo ovdje, forum komunista i ateista

I give up...

"Ako nam gramatika nije besprijekorna ne znači da smo polupismeni,svi smo isti?" RAZNO-tema na podforumu Igre
 Offline  PM  Profil  www    Izmjeni  Citiraj     Abuse

ineedmoney   Napisano 20.01.2009 16:04   

Rust Dragon
Član od:
05.09.2004

Poruka: 5998

fakat, koji kurac! ko da sam došao na slet komunjara, svi moraju bit isti i prekaljeni ateisti... pustite čovjeka da vjeruje u šta oće. jel vam šta srao protiv vašeg agnosticizma/ateizma/deizma/sekularizma? nije! to šta je kur'anska prehrana zdravija od naše ''normalne'' - panonske (koja je počela i u dalmaciju sve više dolazit) je zato jer savjetuje korištenje ribe kao mesn namirnicu (''Vrlo je interesantno da se u Kur'anu uvijek meso životinja iz mora spominje prije mesa kopnenih životinja'' tako kaže članak). a dokazano je i od WHO-a priznato da je mediteranska kuđinica najzdravija (a i najbolja ). Napali nedužnog čoveka ko da vam je neprijatelj

Killer   Napisano 20.01.2009 19:33   

Dragon Golem
Član od:
30.10.2003

Al stvarno, ovo ko da je ful kul biti ateista i pljuvat po religijama

2Furious   Napisano 20.01.2009 19:48   

Devil
Član od:
30.06.2007

Poruka: 1356

Nije da je ful kul,al ima svoja stajališta,svako ima svoja vjerovanja...ak ti voliš recimo jagodu,a neko ne,znači li to da je loša osoba?

Killer   Napisano 20.01.2009 19:56   

Dragon Golem
Član od:
30.10.2003

Pa ja ne volim jagodu!

Ma joj, vidis da su svi nabrijani na evoluciju i debatu, a ja bas trentno nemam snage... A kad pogledas, jedino se 2-3 lika zalazu za religiju protiv njih 20-ak...

thrall   Napisano 20.01.2009 19:57   

Bone Dragon
Član od:
19.07.2006

Poruka: 2975

Možete vi citirat što hoćete i čak kod argumentirane rasprave,što se ovog tiče sumnjam da će itko ikog uvjerit da je ono što on vjeruje bolje,istinitije,razumnije itd.. Argumentiranje jeli religija štetna ili korisna argumentima će lako nekom promijenit mišljenje,ali ako sam ja recimo hinduist ili budist,možete vi meni citirat kur'an, bibliju,marxa, sumnjam da će netko nešto promijenit..

-That the thing ain't the ring, it's the play. So give me a... stage..Where this bull here can rage, and though I could fight I'd much rather recite... that's entertainment.

2Furious   Napisano 20.01.2009 20:09   

Devil
Član od:
30.06.2007

Kao što sam reko,svako je na svojem.

alienscum   Napisano 20.01.2009 20:12   

Rust Dragon
Član od:
29.09.2004

nije cilj da mi nekome nametnemo svoje stavove i razmisljanja, cilj nam je, barem meni, navesti vas da malo stanete, ako vec niste, i da se zapitate o svojoj vjeri, sto objektivnije mozete (a tu mi pomazemo ) i da dobro razmislite u sto vjerujete, jer sto god netko rekao vi ste na tu vjeru nauceni, neki nisu ali mislim da ovdje takvih nema. od malih nogu su vas ucili tako i to vam je ostalo u glavi i onda dode vrijeme da samo promotrite sve to pa ako jos uvijek vjerujete u to ok, svaka vam cast, vjernik ste i nemam prigovora, ali uvjeren sam da se vecina nije zapitala o svojoj vjeri ...
neki jesu pa ne vjeruju u boga kako to Crkva nalaze ali vjeruju u neku svoju inacicu boga, neki jesu pa jos uvjek vjeruju u boga po Crkvenoj interpretaciji biblije a neki su evo postali agnostici, ateisti ili nesto drugo ...

a svoje za argumentiranje vjere sam vec rekao ...

2Furious   Napisano 20.01.2009 20:16   

Devil
Član od:
30.06.2007

Ja sam svoje mišljenje i u što vjerujem(zapravo što me više zbunjuje) rekao,ja sam od malih nogu naučen skroz za kršćanstvo,Bog je naš osloboditelj,postoji raj,Isus je sin Božji itd.,ja sam na nekoj sredini,ne zam u kaj da točno vjerujem,u svemu ovome previše je pitanja,a premalo odgovora.

Cesc   Napisano 20.01.2009 20:21   

Venom Spawn
Član od:
16.07.2008

Poruka: 695

Kada ste već spomenuli ateizam, jeste čuli za akcije ateista u Engleskoj i Španjolskoj?

Polijepili su postere po vidljivim mjestima i napisali "Ne brinite se, Bog vjerojatno ne postoji i zato opušteno uživajte u životu!!"

ByteRat   Napisano 20.01.2009 20:28   

Angel
Član od:
18.10.2001

Mislim da religija moze imat pozitivan na pojedinca, ali da u vecini slucajeva u globalu ima negativan utjecaj na mase.
Na primjer pojedinci kao Majka Terezija, Gandi i sl. se tesko nadju medju ljudima koji nemaju neku religiju kao pozadinu. Cak bi i pokojnog papu naveo, iako je i on imao svojih bisera, ali je u globalu bio dobar covjek i zalagao se je za jedinstvo koliko su mu to religijski kanoni dopustali. Eh sada, da li bi on mogao vise napraviti da ga Crkva nije ogranicavala? Vjerojatno ne bi posto ne bi imao ni priblizno takav utjecaj kao sto je imao kao papa.
Religija mnogima daje odlucnost i smisao u zivotu da cine dobro. Ali zato itekako moze sluziti kao poticatelj mrznje i zla, sto cesto imamo prilike vidjeti kroz zaista mnogobrojne ratove kroz povijest, koji se i danas odvijaju - primjer Palestine i Izraela ili protestanata i krscana u Sj. Irskoj.
Zato mislim da globalno religija ima negativan utjecaj na ljudski rod i to samo radi ljudi samih koji ju iskoristavaju da koce razvoj ili ogranicavaju mase, ali da moze imat pozitivan ucinak na pojedinca.

Killer, mislim da te ovdje zbilja nitko nije napao vec da ljudi raspravljaju. Nisam vidio da te netko osudjuje ili bilo koga drugoga zbog tvoje vjere, vec radi tvojih argumenata. Evo, znas da ja nisam neki zagrizeni ateista i da nemam problema priznati neke stvari koje nisu u znanstvenoj domeni, ali neki argumenti su ti zbilja slabi. Npr. ona kuharica doista nista ne dokazuje osim sto pokazuje da su poznavali zdravu prehranu, a to su poznavale i civilizacije i vjere puno starije od Islama.
Isto tako oni postovi od tvog buraza su jako losi citati kreacionista koji zbilja nemaju puno veze sa zdravim razumom jer se jako brkaju pojmovi.

Ne mogu reci postoji li Bog, Alah ili isto slicno jer jednostavno ne znam. Ali siguran sam u to da ljudi nisu rasa koja je stara svega 10 000 godina, kako kreacionisti tvrde i siguran sam u postojanje evolucije jer se dokazi jednostavno ne mogu osporiti. Eh, sad sto se ja u nekim stvarima ne slazem ni sa evolucionistima, to je druga stvar. Sad ce me opet eomer kastigat da sam kreacionist, ali neka

I jos jedna stvar ljudi u kojoj grijesite. Nekoliko vas je navelo kako se Isus spominje u 3 povijesna izvora i kako je to cvrst dokaz da je zbilja postojao. Isus se spominje u svega 2 pouzdana izvora i to sa jako kratkim opisom, zbilja ga se ne spominje puno, onaj 3. je jako dvojben jer ga gura Crkva.
Isto tako ti izvori nisu pisali o njemu u njegovo doba vec kasnije.
Tako da povjesnicare dosta zbunjuje tako slabo spominjanje osobe koja bi bila itekako vazna i koja se uopce ne spominje u rimskim zapisima iz tog doba, a za koju bi zasigurno netko nesto napisao da je povela takvu "revoluciju".
Takodjer ih zbunjuje i nacin pogubljenja Isusa, koji je bio striktno za najvece zlocince, pogotovo za izdajice domovine i sl.
"Crucifixion was used for slaves, rebels, pirates and especially-despised enemies and criminals. Therefore crucifixion was considered a most shameful and disgraceful way to die."

"The goal of Roman crucifixion was not just to kill the criminal, but also to mutilate and dishonour the body of the condemned. In ancient tradition, an honourable death required burial; leaving a body on the cross, so as to mutilate it and prevent its burial, was a grave dishonour.

Under ancient Roman penal practice, crucifixion was also a means of exhibiting the criminal’s low social status. It was the most dishonourable death imaginable, originally reserved for slaves, hence still called "supplicium servile" by Seneca, later extended to provincial freedmen of obscure station ('humiles')."

Zbilja vrlo netipican nacin za smaknuce nekoga poput Isusa.

Tako da povijesno gledano, van Biblije, Isus prakticki nije ni postojao. Tako stroga kazna, a tako slabo spominjanje... tesko ide ruku pod ruku.
Ja bi prije rekao da je Isus, kao i mnoge druge stvari uzet kao metafora, bas kao i njegovih 12 apostola i sl. da bi se istaknule vazne poruke za buduce narastaje.

"Ako nam gramatika nije besprijekorna ne znači da smo polupismeni,svi smo isti?" RAZNO-tema na podforumu Igre

thrall   Napisano 20.01.2009 20:35   

Bone Dragon
Član od:
19.07.2006

Poruka: 2975

Da,ali ljudi su govorili da je on kralj židovski,što su Židovi smatrali jako velikom uvredom..I da je sin božji..Poncije pilat nije ga htio osudit,ali pobuna protiv njega je bila prevelika..Čak i na križu je pisalo,ono "INRI" i kad su pitali Pilata zašto je napisao kralj židovski(nazaretski ili što već) on je odgovorio:
"Što napisah,napisah.."

Pod uvjetom da je sve ovo istina..

EDIT: ja vjerujem da je on postojao..

Pogledajte Petrove spise(evanđelja,poslanice ili što već je on pisao) jako su jadna ,jer je on bio ribar..A dok su Pavlova,koji je bio obrazovan,stilski vrlo lijepo napisana..

-That the thing ain't the ring, it's the play. So give me a... stage..Where this bull here can rage, and though I could fight I'd much rather recite... that's entertainment.

Killer   Napisano 20.01.2009 20:39   

Dragon Golem
Član od:
30.10.2003

Ama nije ni meni ovo argument sto sam naveo, vec jedna "zanimljivost", jbg, kontam i ja neke stvari... I nisam ja nigdje naveo da je mene neko napao, nego da ljudi napadaju religije ovdje, dakle ne mene, nego religiju... Mislim da je doslo do male zabune

Cesc   Napisano 20.01.2009 21:23   

Venom Spawn
Član od:
16.07.2008

Poruka: 695

Za ta 3 izvora, o.k. sad ovaj Crkvin ne moramo uzeti kao vjerodostojan ali ipak ima dokaza da je Isus postojao dok je moj imenjak aposotol Ivan bio opširno opisao Isusa i otkriva duhovno značenje Isusovih riječi tj. izjava. Dakle i tu ima metafora kako je Byte rekao

ByteRat   Napisano 20.01.2009 21:45   

Angel
Član od:
18.10.2001

Ljudi, dokaza da je Isus bio povijesna osoba ima jednako kao i za postojanje Homera, da se slikovito izrazim. Da je tako cvrsto sigurno da je Isus postojao, zar ne mislite da bi bilo potrebno malo manje dogme u krscanstvu?

I nije li prikladno da se je lik zvao bas Isus Krist cije se ime sastoji od poruka Jahve Spasava i Pomazanik tj. Pomazani ... ? I da se ni jedan lik prije ili nakon njega nije zvao Isus?

Isto tako zgodno je kako je nagovjestaj Isusa u Bibliji pod imenom Emanuel isto vrlo prikladno

""Emmanuel" or "Immanuel" derives from the Hebrew name Immanu-El, which translates as "God (is) with us" and is based on a Messianic interpretation of a verse in the Hebrew Bible, Isaiah 7:14, "They shall call his name Immanuel"."

"Including the Gospels, there are no surviving historical accounts of Jesus written during his life or within three decades of his crucifixion."

Ja mislim da ovo sasvim dovoljno govori o dokazima njegova postojanja. To je isto cisto stvar vjere, ne znanosti posto je znanstveno nedokazivo je li postojao ili nije. Povijesno, za sada ne postoje dokazi, ako se izuzmu religijski spisi.

Po mom osobnom misljenju, to je sve lijepo dizajnirano da prenosi poruku bitniju od jednog pojedinca koji je hodao Galilejom...

ineedmoney   Napisano 20.01.2009 21:59   

Rust Dragon
Član od:
05.09.2004

Poruka: 5998

ček da neš razriješim sebi za dušu, killer koji je tvoj stav o darwinu i evoluciji?

Killer   Napisano 20.01.2009 22:02   

Dragon Golem
Član od:
30.10.2003

Unikatan bre, vjerujem da su ziva bica stvorena, a zahvaljujuci okolini i prilikama, prilagodjavale se... Ali nisu mijenjale rod, broj i padez

Elendil   Napisano 20.01.2009 22:25   

Phoenix
Član od:
07.01.2006

Poruka: 2733

Ma je, al su te prilagodbe postepeno vodile do vecih promijena imo

Nazad na vrhOdi na stranicu: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

Odi na

Ova stranica i njezin sadržaj su copyrighted(©) 2001-2010 by CroVortex. Preporučamo korištenje MSIE 6.0, Seamonkey 1.1, FireFox 3 ili novijih uz rezoluciju 1024x768. Pitanja, pohvale ili primjedbe možete slati ovdje.