| |
Autor | |
ASP / Access proble |
| | beno
| | Napisano 27.06.2006 14:51  
|
| |  Berserker Član od: 14.11.2005
Poruka: 41
| | ERROR::
Data type mismatch in criteria expression.
----
CODE::
broj = Request.QueryString("broj")
intID = CInt(Request.Cookies("korisnik")("id"))
Dim adoCon
Dim rsUpdate
Dim strSQL
if broj > 0 then
Set adoCon = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
adoCon.Open "DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)}; DBQ=" & Server.MapPath("baza.mdb")
Set rsUpdate = Server.CreateObject("ADODB.Recordset")
strSQL = "SELECT * FROM korisnik WHERE korisnik.user_ID ='" & intID & "';"
rsUpdate.CursorType = 2
rsUpdate.LockType = 3
rsUpdate.Open strSQL, adoCon '<---- OVDJE JAVLJA ERROR
(...)
vrijedi = rsUpdate("vrijedi_od")
(...)
rsUpdate.Fields("vrijedi_od") = vrijedi
(...)
Radi se u updateu baze, Znam da taj Error najcesce oznacava gresku kod upisa u bazu polja "Date" ali meni se javlja prilikom otvaranja baze. SQL upit je dobar. Ako i je stvar oko datuma, javlja mi error i kada koristim "CDate"... Vise-manje (naravno) identicna sintaksa za unos novog korisnika radi bez problema.
TNX!!!! |
| | Offline | | PM Profil
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | alienscum
| | Napisano 27.06.2006 16:02  
|
| |  Black Dragon Član od: 29.09.2004
Poruka: 3927
| | mislim da ce se tu Inter morat naslepat Death is but the doorway to new life. |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | beno
| | Napisano 27.06.2006 18:30  
|
| | JA: (...) SQL upit je dobar.(...)
Zbog ove pretpostavke izgubio sam pola dana.
ISPRAVAN SQL: strSQL = "SELECT * FROM korisnik WHERE user_ID =" & intID & ";"
Ako 'kog zanima a ne vidi razliku, razlika je u navodnicima oko intID-a tj trazenog broja (!! broj, a ne string!! )
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. … Time to die. |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | alienscum
| | Napisano 27.06.2006 19:24  
|
| | ne kuzim se u ASP, nikad radio u njemu...
u PHPu malo, al kaze Inter da je php bolji, treba manje pisati
btw: kad u PHPu izbaci neku gresku izbaci ti i redak u kojem je greska, odnosno samo broj reda pa je lakse otlkoniti kvar, tj. gresku Death is but the doorway to new life. |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | beno
| | Napisano 27.06.2006 20:45  
|
| | I ASP error javlja liniju gdje je pogreska, naveo sam da je ispisao pogresku u redu
KOD : rsUpdate.Open strSQL, adoCon '<---- OVDJE JAVLJA ERROR a to mi nije reklo nista osim da nije uspio otvorit bazu.
Sto se tice PHP - ASP: ako nista drugo, PHP je brzi.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser Gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. … Time to die. |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | alienscum
| | Napisano 27.06.2006 21:46  
|
| | error kod - php: Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in D:\wamp\www\proba.php on line 3
kuzis na sta mislim? to nisam vidio u tvom postu, tako nesto
makar vjerojatno ima ali nisi stavio... Death is but the doorway to new life. |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Interghost
| | Napisano 27.06.2006 22:26  
|
| |  Demigod Član od: 06.08.2001
Poruka: 2759
| | beno:
strSQL = "SELECT * FROM korisnik WHERE user_ID =" & intID & ";"
pa u biti to nebi smjelo imat veze...štoviše ono sa navodnicima bi trebalo biti ispravno jer bez navodnika može doć do sigurnosnog propusta ako se kojim slučajem potrefi (slučajno ili namjerno) da se uspoređuje string i broj |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | beno
| | Napisano 27.06.2006 23:25  
|
| | alienscumm:
error:
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING, expecting ',' or ';' in D:\wamp\www\proba.php on line 3
kuzis na sta mislim? to nisam vidio u tvom postu, tako nesto
makar vjerojatno ima ali nisi stavio... Pa nebi ti puno znacilo da sam napisao i in line 33 jer nisam copy/paste cijeli kod. Nije li preglednije ako stavim strelicu i komentar pokraj doticne linije?
Interghost: pa u biti to nebi smjelo imat veze Ima, jer s navodnikom se to, ocito, tumaci kao string i stvar puca u pokusaju usporedbe sa poljem "number".
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Interghost
| | Napisano 28.06.2006 21:28  
|
| |  Demigod Član od: 06.08.2001
Poruka: 2759
| | da, ali SQL je takav da on vrši konverzije po potrebi
...no gledam sam baš malo SQL server, on to i pokuša konvertat i onda izbaci exception da je nemoguće konvertat (što u biti rezultira onim tvojim errorom) tak da u slučaju SQL servera treba bit sa navodnicima
...a ista stvar u MySQL-u bi prošla jer tamo je definirano da se string može pretvarat u broj, premda mi to nema smisla (isto tak i u PHP-u) i onda su to najčešći sigurnosni propusti jer
'bilo kakav text'=0 => ovo vrati TRUE |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |