| |
Autor | |
kako napraviti forum na web stranici |
| | kumar
| | Napisano 25.03.2007 15:38  
|
| |  Sprite Član od: 24.03.2007
Poruka: 3
| | Vidio sam da neki ovdje imaju svoje forume pa me zanima kako to napraviti. Imam svoju web stranicu i volio bih na njoj napraviti forum. Stranica je rađena u googlepagesu pa se možda forum ne može napraviti, ali ja pitam općenito jer je moja prava osobna stranica (koju radim u dreamweaveru) tek u izradi. Unaprijed hvala!
moja osobna stranica u google pagesu |
| | Offline | | PM Profil
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Yaxyo
| | Napisano 25.03.2007 16:26  
|
| |  Rust Dragon Član od: 15.05.2004
Poruka: 4026
| | Moraš imati pravi hosting koji podržava baze (mysql) i php. Nakon toga skineš besplatni forum phpbb i ftpom ga uploadaš na host. Odeš u dir foldera, nakon toga u install dir i onda tamo imaš sve lijepo napisano što treba napraviti. Ako ti još nešto nije jasno imaš na phpbbovoj stranici tutoriale. Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer novo doba revolucije stiže…
||
CroLyrics |
Email
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | kumar
| | Napisano 25.03.2007 20:06  
|
| | Da li se t-comovom besplatnom web prostoru može to napraviti? |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Oleyum
| | Napisano 27.03.2007 01:27  
|
| |  Crusader Član od: 29.01.2006
Poruka: 290
| | Ovako,osnovni model besplatne stranice kod njih ne podržava baze (bile access,mysql ili mssql tipa) koje su potrebne za forum.Mislim da trebaš ispunit obrazac kod t-coma,barem sam tako vidio na njihovim stranicama.
A kao alternativu je bolje naći neki besplatni hosting sa forumom,je da će ti uvalit neke reklame ali ništa danas nije besplatno |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | kumar
| | Napisano 27.03.2007 21:11  
|
| | Puno hvala |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Dante
| | Napisano 12.11.2007 14:35  
|
| |  Sprite Član od: 12.11.2007
| | Napraviti forum na postoječoj internet stranici možeš napraviti integracijom foruma u neki od već postoječih OS CMS-ova ili se prijaviti za free forum ze jednostavno ubaciti link na svoju stranicu.
Kako bi sam napravio forum potreban je hosting paket od minimalno 10MB sa podrškom za php.2.0 ili novije te naravno podršu za SQL bazu podataka.
Foruma ima raznih i moja preporuka je vBulletin ili SMF, naravno postoje IP, phpbb2, phpbb3 i još puno puno drugih no SMF je najstabilniji i jedostavan je za obradu i integracije sa nekim od danas najkorištenijim OS CMS-ovima popout Joomle.
Hosting paketi se najčešće plačaju no postoje i vrlo dobri besplatni paketi koji imaju potrebnu podršku za forum i to sa malo reklama.
Ako netkome treba hosting neka mi se javi ja dajem podšku za sve tipove bazi i sve skripte sa najnovijim verzijama cpanela uz samo jednu reklamu.
I ako netko treba pomoć oko dizajna slobodno neka postavi pitanje. |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Spurius
| | Napisano 24.05.2008 22:27  
|
| |  Monk Član od: 25.03.2008
Poruka: 199
| | Evo vam sifre pa si radite Forume:
<form>
Web Igre:
<input type="checkbox" name="Igre" value="Web">
</form>
 |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Spurius
| | Napisano 25.05.2008 14:41  
|
| |  Monk Član od: 25.03.2008
Poruka: 199
| | Kak se radi Forum? Please mi recite! Ovo sto sam gore napisao to je samo jedan dio...
 |
Izmjeni
Citiraj
Abuse |
| |
| | Yaxyo
| | Napisano 25.05.2008 15:16  
|
| |  Rust Dragon Član od: 15.05.2004
Poruka: 4026
| | Ovo kaj si napisao nije ništa .
Napisao sam gore kak se radi forum. Pa da mi je i dolinom smrti proći, zla se ne bojim, jer novo doba revolucije stiže…
||
CroLyrics |
Email
Izmjeni
Abuse |