CroVortex - Igre, filmovi, šifre, recenzije i prodaja
 Zašto se ne učlanite besplatno?
Izbornik
· Home
· Recenzije: pc igre
· Recenzije: filmovi
· Šifre za igre
· Vicevi
· Forum
· Linkovi
· Net Bela
· Besplatne igre
· Članovi

Webshop
· Kontaktirajte nas
· Pregled košarice
· Igre za download
· Igre za PC i konzole
  - CD Keyevi
  - Igre do 69,99 kn
  - Rasprodaja
  - Igre po narudžbi
· Igračke
· EVE Online trial

Webshop newsletter


Načini plaćanja
· Kreditne i debitne kartice:

· Gotovina i ostalo


Druge opcije
· Kontakt
· Popis članova

Pretraživanje






Razno
·
· Video igre - povijest
· Film - povijest
· Optičke iluzije
· Obdukcija
· Top 10
· Preporučite nas
· Impressum i pravila o privatnosti

Članovi

Ukoliko ste već učlanjeni, ulogirati se možete ovdje.

Nemate Account? Možete ga napraviti besplatno. Kao član imate neke prednosti, poput slanja privatnih poruka, konfiguraciju i slanje komentara i članaka sa vlastitim imenom, promjena boje slova...


Tko je online
Trenutno je online:
Posjetitelja: 14
Članova: 0

Vi niste član. Možete se učlaniti besplatno na ovom linku.

Forum
·  16.-17.08. - Moondance Festival 2014 @ Trogir, Croatia
· koje trenutno igrate igre?
· 01.-03.08.2014 - UES Festival 2014 @ Kalypso, Zrće, otok Pag
· 01.-02.08. - Bačvice Beach Festival 2014 @ Bačvice, Split
· 08.-10.08. - Kanegra Beach Festival 2014 @ Umag, Croatia
· 25.-27.7.2014 - ECO Festival 2014 @ Opatje selo, Slovenia
· 11/13-07- Angel Dust Otvorenje w/ Miss Mavrik @ Dubrovnik
· Šta ima?
· 20-06-2014 - FSOZ "15 godina" promo party vol. 1 @ DEPO klub
· 11-07/30-08 - Angel Dust Summer Festival @ Dubrovnik

Mafia: The City of Lost Heaven recenzija

NaručiSvi znamo Mafiju i svi ju čekamo već 3 godine! A, nikako da ju zaigramo. Ali, znate kako se kaže, k'o čeka, taj dočeka ili tako nekako... Mafia je pred nama, puna svega što je bilo sadržano u gangsterskom životu tridesetih. Ah, koje li divote! Mafia nije obična igra, Mafia je jednistveni doživljaj u epskom izdanju. Neopisivo! No, dobro - da počnemo... Mafia je po vrsti slična, iako mi je to teško reći, GTA3. Odnosno, kombinacija vožnje i pucačine iz trećeg lica, što se u zadnje vrijeme pokazalo kao dobitna kombinacija u osvajanju gamerskog tržišta. No, ne volim Mafiju uspoređivati sa GTA3, jer je Mafia za tri klase kvalitetnija od GTA3. Nakon prekrasno izvedenog uvoda, koji nalikuje najboljoj maniri Hollywoodskih filmova, počinje priča. Na početku ste jedan obični beznačajni vozač taksija u famoznom City of Lost Heaven gradu. Vozač taksija i nije baš neko profitabilno zanimanje, pa bi se moglo reći da ste financijski nižeg staleža. No, to se ubrzo mijenja. Iz vruće mafijaške potjere stižu dva tipa koji vas prislanjanjem pištolja na zatiljak mole da ih malo provezete. I već nakon nekoliko minuta, pripadnik ste mafije, s već malo dubljim džepom. Pošto ste se dojmili velikog bossa Salierija, dobivate i prve zadatke, sve dok se mafijaški život ne ureže u svaku vašu poru. Učinit ćete sve da pokopate protivničkog Morella. No, neću više otrkrivati priču da vam ne bih uništio užitak igranja. Vjerujem da ste već iz priloženog teksta shvatili da je Mafia nevjerojatno autentična, te je apsolutno možemo usporediti sa najkvalitetnijim filmovima takve tematike.



Grad je također vjerno dizajniran, pa se ne može desiti da izgubite dojam tridesetih. Možete se provozati tramvajem ili nadzemnom kroz petnaestak kvartova. Svaki kvart je specifičan, od siromašnog i industrijskog Work Quartera preko bogatijeg Oakwooda do najbogatijeg Oak Hilla koji je smješten na vrlo strmom brijegu. Naime, to je najsmješniji dio u cijeloj igri. Trebate vidjeti te uspaničene vozače kako "ablendaju" svijetlima i trube dok se nekontroliranom brzinom spuštaju niz spomenuti brijeg prelazeći iz jedne u drugu traku. Takvo što će vas, vjerujte, nasmijati do suza. A, da ne spominjem glazbu koja je u svakom kvartu drukčija, te je izvedena u prepoznatljivom "Dixyland" jazz stilu tridesetih. Granice grada su izvedene besprijekorno. Postoji nekoliko izlaza iz grada, nakon čega se loada countryside. Da, selo! Možete se voziti kroz seoske krajeve sve dok ne dospijete kroz neki drugi ulaz ponovno u grad. Genijalno! Život u gradu je nevjerojatno realno izveden, tako da će, primjerice, promet u gradu na samom početku tridesetih biti rijedak i vozit će se stariji "kockasti" auti. No, s vremenom, kako će prolaziti godine, promet će biti sve gušći, te auti noviji, a kad dođe 1938. već će na cestama biti pioniri aerodinamike! Auta ukupno ima oko šezdesetak, s time da je svaki auto dostupan u nekoliko izvedbi, npr. sedan, cabrio, karavan, coupe itd. Treba naglasiti da su oštećenja vrlo precizno napravljena. Neće biti ono u stilu GTA3: rokneš se u zid, zgužva se hauba, još se rokneš u zid, otpadne hauba. Nego, rokneš palicom po svijetlu, a ono otpadne, rešetaš Thompsonicom po kotaču, a on otpadne, bočno se sudariš i cijeli bok se demolira i izgrebe. E, to je prava stvar.



Isto tako, nije moguće raznijeti aute pucanjem u vrata (kao u GTA3) nego samo u motor (neki auti ga imaju sprijeda, a neki odostraga). Također je moguće umrijeti u autu, te isto tako ubiti drugoga! Ako nepažljivo i brzo vozite, neće vam problem biti samo murja. Ako se pri brzini od 80 km/h zaletite u nešto, zasigurno ćete izgubiti oko 30 health pointsa, a ako se sudarite pri npr. 140 km/h možete i umrijeti. A, ako vas tramvaj pokupi, to može biti pogubnije od svega. S obzirom da ste uvidjeli da se Mafia može ponositi i realnom fizikom, od nje se mogu posramiti i mnoge igre žanra vožnje. Rekao sam da možete ubiti drugoga u autu. Da, ako ste precizni, možete ga ubiti s par metaka, a da auto bude oštećen samo za staklo kroz koje ste pucali. Prekrasno! A sada o filmovima. Naime, misije su povezane napetim filmovima koji jednostavno sliče (moram to opet reći) Hollywoodskim hitovima. Nagledat ćete se raznoraznih napucavanja, rešetanja barova, te raznoraznih mafijaških razgovora, naprosto predivno! Grafika lica je gotovo fotorealistična, a pokreti su Motion Capturingom dovedeni do savršenstva. Igra je odlična u bilo kojem načinu igranja. Kada ste izvan auta, čeka vas mlaćenje po mračnim kvartovima, utjerivanje dugova, snajperiranje političara, uništavanje dokaza, pljačka banke, vožnja parobrodom, itd. Čeka vas također pregršt oružja, od karabinera, noževa i palica preko raznoraznih Coltova, Molotovljevih koktela i ručnih granata sve do pumperica i svima nam dragih Thompsonica. No, i kad uđete u auto, niste oprošteni sa oružjem. Dok ste na suvozačevom mjestu, možete pucati iz svega što vas je volja. A, kad sjednete za vozačevo mjesto moći ćete pucati samo iz pištolja, a to ćete raditi tako da kursorima vozite a mišem ciljate i pucate. Da, Mafia je puna takvih genijalnih rješenja od kojih vam jednostavno mozak stane. Kada zaigrate Mafiju, ona će vas uvući u svoj svijet i postat će te zaljubljenik u to doba ljudske povijesti. Zavolit ćete gangstere, šešire, "balonere", "dixyland" jazz i sve ostalo. A, ni hardwareski zahtjevi vas ne mogu spriječiti u tome (ne vjerujte Hackeru). Mafia je igriva (u low detaljima i bez efekata) čak i na Celereonu 600, sa 128 MB RAM-a i sa GeForce 2 MX400 32 MB RAM-a, a ako imate preko "gige" i barem GeForce 2 MX200 64 MB RAM-a, moći ćete bez trzanja uživati u svim prisutnim efektima (bljeskanje vatrenog oružja, frcanje čahura, dim iz auspuha, itd.) Mogao bih o Mafiji pisati još 20 stranica, no kome bi se to dalo čitati. Jednostavno vam ne mogu sve objasniti i reći. Sve možete otkriti igranjem. Pa ću zaključiti!



Zaključak...

Došao je GTA3 i svi smo mislili da nema igre koja će u toj vrsti biti bolja od GTA3 barem još 3 godine. Ali, to se dogodilo već nakon otprilike 3 mjeseca. Mafia je definitivno pokopala GTA3 u svakom smislu. Elegantn ija je, realnija, raznolikija, zanimljivija, autentičnija, originalija... Mafia je jednostavno savršena igra, ali bih ju ipak u postocim ocjenio sa 98% (zbog sitnijih grafičkih bugova), no pošto je ovdje ocjenjivanje do 10, nema dileme da ju ne ocjenim sa 10! Obavezno zaigrajte! To je remek-djelo i budući benchmark za sve buduće "vožnja-pucačina" igre. Ova igra ima "ono nešto". Bilo bi lijepo i da kupite original (znam da niste svi imućni, ali onima koji jesu se obraćam), tako da poduprete te u zadnje vrijeme sve bolje i vrijednije Čehe! Nadamo se nastavku!

Naruči
Napisano: 01.11.2002
Recenziju napisao: Matija Kovačević
Ocjena recenzenta: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)
Prosječna ocjena posjetitelja: 9.1 (52 ocjena)    
Vezani link: Službeni web-site
Forum: PC igre

[ Povratak na index recenzija | Napiši recenziju | Komentiraj ]


Komentari - Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 25.05.2007 17:26
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

prisa san tu igru u 2 dana igra je super odlicna najludi mi je kraj kad te ubiju u onom vrtlu

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Lem- 12.06.2007 13:22
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Šteta što za ova igra nema nastavak jer je vrhunski napravljena a moglo se napraviti sigurno još 2 nastavka samo u drugom vremenskom razdoblju.

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 10.08.2007 15:44
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Dosao sam do kraja i nemogu ubiti Sama (glupog a) molim vas dajte mi pomozite!!! Igre je zakoooon! ;-)

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 16.08.2007 06:56
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

mafia 2 je izašla već od kad

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 18.08.2007 22:08
 Moja ocjena: Ocjena: 8 Ocjena: 8 Ocjena: 8 Ocjena: 8 (8/10)

Prije nego otiđeš tamo k samu otiđi k Yellow petu i ku pi neko oružje ta ko češ biti spremanj za kraj...
OK.
Ja sam ju već prešo prije nekoliko godina
Peace

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 10.09.2007 20:58
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Ljudi pomoć,

Šta se treba radit u onoj misiji kad si u banci? Mislim da se zove Moonlighting.


U naprjed hvala

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Baron- 16.09.2007 15:32
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Igra nije bas nesto.

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 19.09.2007 20:19
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

da igra je stvarno extra ja sam skoro dosao do samog kraja

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 27.09.2007 21:38
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Pomozite

Kako da pobijedim sve one strazare u Vili ???? Ili ubiju mene ili ubiju kompica .

Molim pomoc

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 28.09.2007 12:17
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

ja sam igru prešo i stvarno je cool jedino me jebalo pobijedit sama ali sam ka koknuo dok je on punio municiju i glupo mi je u njega sam sasuo 50 metaka i nivrag mu nije

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 13.11.2007 15:41
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Igra je dobra nego ne mogu prici onu misiju sta se radi u luci ubijem ih sve ali ne znam gdje je onaj glavni

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 25.11.2007 13:01
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Ma igra je predobra. Vise mi se neda igrat jer sam ju preso vec 5x igra je prezakon iako se je bas i ne sjecamm jer sam ju igro prije oko 2godine. jedva cekam MAFIA II :)

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 26.11.2007 15:20
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

nemogu prići misiju monligting, u banci ubijem sve čuvare, uzmem ključ, otiđem upodrum i ništa. možete li mi pomoči odmah!!!!

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 01.12.2007 17:59
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

pa,prvo moraš otići u drugu banku i zatim upucati jednog stražara I UZETI MU KLJUČEVE pa, onda otići u ovu banku i zamoliti stražar da te pozove na ples,zatim ga napij i iskoristi i uzmi i njemu ključeve i onda odi u tamnicu i tamo ćeš naći schwarzwaldovu tortu ali, pazi se kako ju jedeš da ona ne bi pojela tebe.

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 05.12.2007 12:48
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Molim VAS da neko pomogne oko nivoa " you luky bastard" jer sve resim pripadnike morelove grupe ali nikako nemogu da nadjem njegovog brata sergia morela, to je deo u luci port of lost haeven! Molim vas pomozi te. Sto pre bolje.

 Mafia: The City of Lost Heaven
 speedy16- 08.12.2007 07:24
 Moja ocjena: Ocjena: 6 Ocjena: 6 Ocjena: 6 (6/10)

ne sviđa mi se!!

 Mafia: The City of Lost Heaven
 seahawk- 08.12.2007 13:07
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

jedna od najboljih igara ako ne i najbolja... odlicna prica, bonus misije... igra je savrsena

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 08.12.2007 13:17
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

E ljudi zapeo sam na misiji u hotel corleone!! Recite mi sta treba!!!

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 10.12.2007 09:54
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

E ljudi ko ce mi rec sta treba u 8-01 misiji to vam je u hotelu corleone plissss sto prije to bolje!!!!

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 14.12.2007 19:14
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

e meni je to najbolja igrica ikad,nivoi su mi zakon ali free ride mi je bolji presla sam cijelu igricu ali nikak nemrem prec jedan zadatak u free ridu extreme a i cd mi se s tak da molim vas ak znate di se moze nabavit? unaprijed HVALA!

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 24.12.2007 16:00
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

igrica je zakon prešo sam je u jedan dan

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 03.01.2008 12:31
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

igrica je odlična, nema bolje. najviše ma zezalo tamo kad moraš ubit one stražare u villi, i ono kad moraš ubit sama, izrešetam ga i on ode tamo iza nakog zida i sačeka me i ubije, al sam ju uspijo preč. igrica je ODLIČNA!!!!

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 03.01.2008 13:52
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

kak je dobra igram je sad i svaki dan.najbolja je

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 03.01.2008 17:08
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Slažem se Men je Mafia I Max Payne Najbolje igre sve ove nove igre imaju samo dobru grafiku a drugo nist

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 07.01.2008 10:16
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

zakon igra!!!!
jel ima šifra za nju????

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 07.01.2008 14:19
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Neznam mozda i ima al ja igram bez zakon je igra

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Croivan- 04.02.2008 17:04
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Igrica je dobra,ali ima i boljih

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 08.02.2008 09:30
 Moja ocjena: Ocjena: 9 Ocjena: 9 Ocjena: 9 Ocjena: 9 Ocjena: 9 (9/10)

Igra je O.K.Zapeo sa na onoj utrci,uh!

 Mafia: The City of Lost Heaven
 741262- 18.02.2008 13:44
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

sifre to jest trainer mozete skinuti na www.cheathappens.com

kada uđete u trainer pokazat će vam se dolje u desnom kutu ikona stisnite desnim klikom na nju i stisnite about ili help sta vec pise samo ne exit igrica je zakon cd mi je izgreban pa moram ponovo nabavit i preborucit cu da je i drugi probaju koji jos nisu

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 22.02.2008 18:43
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Kad izlazi Mafia 2?

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 08.03.2008 22:45
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

ne mogu proći onu misiju poslje sarah oden kod vincenza po oružje pa treba u kinesku četvrt al ne mogu nikako van

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 23.03.2008 22:31
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

igru sam prošao cijelu--znam sve misije --ako što zatrebate javite--kavasaki123@net.hr

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 13.04.2008 14:16
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Hej...Znal' ko kol'ko treba grafičke i rama za Mafia 2 ???
Please odgovorite ako znate !!!



Ćao...MARAC!!!

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 20.04.2008 13:43
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

nema boljeg sranja od ovoga

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 24.04.2008 12:33
 Moja ocjena: Ocjena: 8 Ocjena: 8 Ocjena: 8 Ocjena: 8 (8/10)

igra je za čistu osmicu.

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Viktor53- 02.05.2008 14:05
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Krajem godine 2008 dolazi Mafia 2.
Vrijeme radnje:1950-1960(nisam siguran)
Sve novo!

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 02.05.2008 17:45
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

točnije, viktore53, dolazi u studenom 2008. (ako ne bude odgode).

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 11.05.2008 11:29
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

jedva čekam!

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 11.05.2008 17:40
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

igra je super, nego nemogu nikako prici nivo u luci!!! kao da je neki bug u igrici, pridjem cilu luku, poubijam sve ali nikako nemogu da neadjem tog zadnjeg! molio bih za pomoc

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 17.05.2008 16:22
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Mafia 2 dolazi u travnju 2009. Vrijeme radnje su pedesete godine, a mjesto je, GTA IV prije 60 godina, New York! Mnogi su najavili da nas čeka puno dobre zabave i igre te prelaženja misija!

BLEKO

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 23.05.2008 22:46
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

imam talijansku verziju,dal se moze to kako prevest na eng?

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 30.05.2008 22:07
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

mafia je dobra, mafia 2 predobra igra!

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Mesko2- 19.06.2008 19:43
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Obožavam tu igru al' sam je tek počeo i nemrem dalje jer imam problem.
U misiji Fairplay kad uđem u trkači auto igra mi zašteka al' mogu otvoriti game menu i izaći iz igre.
UPOMOĆ!

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 25.06.2008 18:24
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

jel zna ko kad će izać mafia 2 za pc i koja će bit konfiguracija ???

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 26.06.2008 17:46
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

mafia 2 izlazi na proljece 2009. za PS3, X360 i PC.

 Mafia: The City of Lost Heaven
 FOXMEN- 28.06.2008 23:34
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

mafija je stvarno cool igra prošao sam je 3 puta,ako nešto trebate samo pitajte!

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 12.07.2008 09:35
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

za mafiu 2 cce vam trebat 256-ram i Graficka moze 64 jer je u mafia gravicka moze 32 ali ipak morate imati 64 ili 128 jer 100% moci ce

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 12.07.2008 12:51
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

će qrc...

trebat će ziher grafa s pixel shader 3.0
1gb ram
i dvojezgreni... nemaš pojma šta pričaš bokte onakva grafika da ide na stroju starom 5-6 god...

 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 07.08.2008 22:56
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Piše: Branko Stojković

STRAŠNA ZABLUDA

Narode, vaši stvarni interesi nemaju ništa zajedničko sa pljačkašima i eksploatatorima na vlasti u ovoj zemlji. Zločini naših tlačitelja dosežu vrhunac. Jer vaši najljući neprijatelji su sada postali „Oligarhi“, imperijalistički silnici. Oni su vas 1991. godine gurnuli u besmisleni rat. Tobože da vi branite zemlju od ugnjetavača i okupatora. A oni su dotle pljačkali i bogatili se, a sad vi ponovo želite slobodu. Istina je da u ovoj zemlji se ne može više nitko živjeti, osim „oligarha“ i njihovih pokornih sluga. U 21. stoljeću robovi su opet aktualni na djelu. U Hrvatskoj građani ne rade više za novac, nego svi rade za „obrok“ da bi preživjeli.

OD GOSPODARA RATA DO PREDSJEDNIKA HRVATSKE

Mesić je stresao sa sebe staru komunističku kožu, postavši demokrata. Upravo je tako bila zamišljena demokracija. Mnogi ljudi su u ratu poginuli i nastale su velike materijalne štete, sve je gorilo, a u tome je bila nadzemaljska mudrost vođe Stjepana Mesića. On je shvatio svoj prvi korak, kad je u ostvarenju svojih ciljeva počeo vojna osvajanja. Postavši predsjednikom predsjedništva SFRJ-a i Vrhovnim komandantom JNA. U tom ratu u Jugoslaviji, komunističko carstvo je zauvijek propalo. A na noge je stalo djelovati njegova „lešina“, koja je dobila naziv „komunistički - kapitalizam“.

MESIĆEVE PLANIRANE PLJAČKE NISU SLUČAJNE

Mesić laže beskonačno, i za to ne odgovara, nego nastavlja svoju prljavu igru. A netko kaže samo jednu istinu, dobije otkaz, tj. izgubi posao, ili završi u zatvoru. U mojim očima cijela je stvar bila namještena, isto onako koko je i TITO vladao 40 godina kao diktator. Isto je i sada. Državne odrednice su stvaranje godinama Mesićevih afera; Zagorac, Glavaš, Petrač,.., i.t.d. Sa kojima se zabavlja iovako bijedan i glup puk. Mesić je čovjek kojega je školovala UDB-a, i zato ga nikada nitko nije ulovio u istini. I to je sva njegova tajna društvenog uspjeha. Teško je progledati kroz sve laži, što ih je izrekao Stjepan Mesić. On je i dalje ugledni vojskovođa, političar, poduzetnik,.., i najposlije predsjednik Republike Hrvatske.

ROBSTVO KOJE VOLE LJUDI

Branko Stojković još uvijek razmišlja o tome kako bi napisao knjigu „RAT ZA OLIGARHIJU“, s kojom bi pomogao hrvatskom narodu da shvati svoju poziciju i ulogu u Europi i Svijetu. Hrvatska je sad izmišljena država s kojom upravljaju pljačkaši zvani „Tajkuni“. Hrvatska plovi na „santi leda“, a njeni narodi, svakog časa čekaju da se utope. Na stranicama te knjige opisao bih i razotkrio primjere zla, koji su, bile laži, a maskirani su bile u istinu. Laži u koje vas Mesić i njegova družina uvjerava su vaša bolesna propast. Stjepan Mesić je kao predsjednik SFRJ-a i Vrhovni komandant JNA 1991. godine razarao Jugoslavenske republike, ta tako i hrvatske gradove, danas njegove sve osnovane građevinarske tvrtke obnavljaju i izgrađuju, što je on namjerno porušio. Dakako sve to dobro plača narod.

SVE MESIĆEVO BOGASTVO JE ZAPOČELO OD PRISVAJANJA NAŠIČKE CEMENTARE 1992. GODINE

U bivšoj Jugoslaviji je to tako ispadalo, da je Josip Broz - TITO bio zatočeno božanstvo, jer nitko mu ništa nije mogao. Tako je i danas slično - da Stjepan Mesić u Hrvatskoj radi što hoće, i za to ne odgovara. Za svoje postupke koji imaju krvavu i nepravednu pozadinu. Međutim, ako u Hrvatskoj na čelu sjedi glavni šef Stjepan Mesić, koji zloupotrebljava svoj položaj i ovlasti, odnosno koristi svoje jake veze za stvaranje milijarderskih profita u svom privatnom biznisu. No, sve je počelo to bogaćenje od našičke cementare koju je preuzela 1992. godine njegova kći. Mesić je godinama izvlačio novac iz državnog proračuna za sanaciju i obnovu te tvrtke. Ta taj način je razvio niz svojih privatnih poduzeća.

IZ SJENE MESIĆ UPRAVLJA SA „NEXE GRUPOM „

Od obične cementare nastala je „NEXE GRUPA“, koja se razvila od novaca iz džepova hrvatskih građana. Sad Mesićeve tvrtke posluju u desetak stranih država. I dalje tim tvrtkama u Hrvatskoj se namještaju razni poslovi. Mesićeva grupa u pretvorbi i privatizaciji je došla do drugih ogromnih kapitala – dionica i to u bescjenje. Izgleda nikoga ne zanima pitanje osobnog bogaćenja na račun naroda. Mesić je već sedam godina predsjednik Republike Hrvatske, zahvaljujući njegovim pljačkama, narod je pretvoren u masu siromaha. Smiješno je kada Mesić obećava da će se obračunati sa onima koji su zemlju pokrali. I da će oni morati vratiti novac.

PUNJENJE DRŽAVNOG PRORAČUNA ZA BOGATAŠE

Godinama se novac iz hrvatskog državnog proračuna slijeva u Mesićeve privatne džepove. Od toga novca je stvoreno 300-tinjak Mesićevih poduzeća, što je ogromni kapital. Glavni vlasnik „NEXE GRUPE“ je Stjepan Mesić, čije vlasništvo vrijedi u milijardama kuna. Činjenica je kako Mesić nikada nije odgovarao za svoja zla i kriminale. Tko amnestira Mesića, i tko pokriva sve njegove teške grijehe? To pitanje je isto, kao i pitanje kako je TITO bio veliki zločinac, a proglašavan je velikim čovjekom. Mesić sve želi pretvoriti u politički spektakl, da bi izbjegao – da hrvatska nacija shvati da je on veliki ratni zločinac i profiter. Hrvatski predsjednik Mesić ima dva mandata, i to za nagradu. Ne može postati osumnjičenik, jer hrvatski građani nemaju osobne svijesti i znanja.

KOMUNISTI SU POSTALI PRVI KAPITALISTI

Kada sam istražio istinu o Stjepanu Mesiću, on mi se je zgadio kao čovjek. Mesić je morao poništiti svu konkurenciju svojih neprijatelja; Miroslava Kutle, Ivića Pašalić, i drugih... Sjetimo se samo, kako je Mesić javno optužio Kutlu da on ima 178 poduzeća, kojima i sam nezna sva imena. Danas Mesić ima oko 300-tinjak poduzeća, pa nikome ništa. A da ne govorimo o Ivici Todoriću, i drugim hrvatskim tajkunima. Kojima je rat bio brat. Poslije ovih zadnjih izbora 25.11.2007., za zastupnike u Saboru RH, jasno se je vidjelo – da je „opalila“ ista prijevara, te iste stranke i ljudi su opet ostali na vlasti. U biti nije se ništa promijenilo. Scenarij je ostao stari. Građevinski lobiji na čelu sa Mesićem i Čačićem (HNS), učvrstili su još bolju poziciju. Oni i dalje planiraju ubiranje novca od naroda putem: „NEXE GRUPE“ (Bilokalnik, Slavonija IGM, cementara Našice, Tvornica opeke Sarajevo d.o.o., IGM „Stražilovo“ d.o.o. Sremski Karlovci, Beton MIX – Zagreb,.i.t.d.). Upravljanje trgovinama, izgradnja, prodaja stanova i apartmana... Hrvatska „NEXE GRUPA“ posluje u Keniji, Rusiji, Mađarskoj, Bugarskoj, Sloveniji, BiH, Srbiji, Crnoj Gori,... A nedugo je preuzela i kamenolome od Vlade Zeca i Kamen-Ingrada.

MESIĆ KAO PREDSJEDNIK JE SRAMOTA ZA HRVATSKI NAROD

Kada nam se je Stjepan Mesić u svom govoru obraćao na Hrvatskoj televiziji, u svojoj novogodišnjoj poslanici, izrugao se je narodu: „Kako je učinjen krupan korak unaprijed“, i da kao predsjednik Republike Hrvatske i sam je zadovoljan. On nadalje kaže: „Jer dosta je učinjeno i na dobrom smo putu za EU i NATO.“ Nitko ne pita Mesića kad ide na putovanja u Rusiju i Keniju, što je zapravo on tamo radio i čime se je bavio? Činjenica je da i hrvatski narod ima problema sa pamćenjem, i da je duboko bolestan, kad sve to gleda i šuti. Hrvatska zemlja je Mesićeva prćija. Dva desetljeća tu taloži se „mulj“, a mediji koji su korumpirani i nalaze se u rukama OLIGARHIJE, narodu ispiru mozak. Ljudi svakodnevno bezbolno prihvaćaju „nova poskupljenja“ hrane, energenata, i svega ostaloga. Iako građani su nezaposleni i nemaju nikakva primanja. Narod je sad pod jarmom nasilja, terora i prijevare...

BOGATAŠI PREKO NOĆI U RATU

Bogataši, tj. oligarhija su plod „Domovinskog rata“ i promjene u Hrvatskoj. Jedna od velike nesreće hrvatske povijesti je to, što je Hrvatska ustala u krivo vrijeme demokratskih promjena, i dobila vlast „vašarsku i cirkusantsku“. Možemo beskonačno razglabati o Mesićevim poslovima, a njegovim firmama namještaju se izgradnje: škola, dvorana, i drugih objekata koji se grade od novaca iz državnog proračuna. Dobar je primjer gradnja bjelovarskih srednjih škola i sportske dvorane, i obnova gimnazijske kupole. Sve te radove Mesić je uredno obišao, i nije ga bilo sram što su njegove tvrtke u tome sudjelovale. U našoj Bjelovarsko-bilogorskoj županiji Mesiću su to omogućili gradonačelnica Đ. Adlešić i župan D. Bajs. Zato su bili poželjni da na izborima uđu u Sabor RH. U Hrvatskoj na djelu su organizirane pljačke i svemoguće prijevare. Poskupljuju kruh i mlijeko, a političari i klero-svećenici hoće da se širi populacija novorođene djece.

PARTIJSKA „CRVENA HRVATSKA“ DRŽI NAUK RIMO-KATOLIČKE CRKVE

Ekumenizam krasi „bodljikava žica“ i robovlasnički sistem, jer u Hrvatskoj nema ni slobode, ni građanskih prava, jer je iluzija potpomognuta imunitetom „finih krvnika i đelata“ nad narodom. Mesić je pretvorio Pantovčak u bazu i logistiku za svoje pljačke hrvatskog naroda. Zemlja se nije odmaknula od komunističkog doba. Policija je u rukama partijske stranke, koja štiti ustavno i zakonski bande pljačkaša na vlasti. Na sličan način ČEKA je preimenovana u USKOK. To nam je dokaz kakva nam je država, vlast i policija. Bivši komunisti koji su 45 godina varali, imaju na što sad trošiti novac koji su porezima ubrali od naroda. U napuhavanju lažne države tek sad pojedinci su počeli shvaćati koliko je Hrvatska uništena zemlja, a bila je bogata. Stari komunisti i UDB-aši jedino su oni zaglibili u raskoši. Prevareni i potišteni građani postali su umorni i nevažni.

I OVA JE ISTINA PRESUĆENA DA JE JOSIP BROZ TITO BIO SLUGA

Nikada nigdje ovo nije bilo zapisano, a možda je i namjerno prešućeno, jer nitko nije istražio da je TITO bio sluga na poljoprivredno-gospodarskom imanju kod obitelji Čižmeković u Gornjim Plavnicama nedaleko od Bjelovara. Smatram da je ovo vrlo koristan podatak, koji pokazuje tko je u stvari bio TITO prije nego što je postao velikan, kojemu su čak narodi slavili rođendan i održavali priredbe. U Gornjim Plavnicama kod saborskog zastupnika HSS-a Zvonka Čižmekovića 1923. godine TITO je bio sluga (što potvrđuju i obiteljske fotografije). Kad je TITO došao na vlast u imanje Čižmekovićevih nije dirano, kada se otimala bogatašima i kulacima imovina. To je dokaz da tadašnja pravda i zakoni nisu bili isti za sve. U vrijeme komunizma u Gornje Plavnice dolazili su poznati oficiri JNA (general npr. Martin Špegelj i dr.) i političari. U TITOVOJ biografiji nigdje to nije bilo zapisano. Obitelj Zvonka Čižmekovića: sin Vlado, snaha Ankica,unuk Dražen i unuka Marina dobili su 1989. godine pismeni dopis da se pridruže demokraciji i HDZ-u u Hrvatskoj. U obitelji Čižmeković, negdje prije 1990. godine dogodila se je velika tragedija. Danas ta obitelj i to poljoprivredno gospodarstvo više ne postoje. Moram ovdje reći: Naravno, partija (SKJ) nikada nije imala čistu viziju svog stvaranja, odnosno nikad nije bilo riješeno od samog početka u njoj „nacionalno pitanje“, kao i njen razvoj. U tome ona nije bila osnovica stvaranja jedinstva radničke klase u svijetu, ili bolje rečeno to je bila najstrašnija prijevara zvana socijal-demokratski pokret.

OD SLUGE DO VOĐE

Partija se nikad nije izvukla iz religiozno-sektaške izolacije, da bi se uklopila u čistu organizaciju. To je i dokaz da je TITO 1970. posjetio PAPU u njegovom sjedištu u Vatikanu. No danas se slobodno može reći da je partija imala velike iluzije i da građani su platili, i to na razne načine takvu politiku. Opasne sile uvukle su ih u imaginaciju, kao što ih i danas u to uvlači Mesić. I TITO je u svojim strastima i snovima sanjao revoluciju i prvi korak u ostvarivanju svojih snova da vojno mora porobiti građane i zemlju sa svim njezinim prirodnim bogatstvima i potencijalima. Josip Broz Tito je proveo četrdeset godina na čelu Komunističke partije, odnosno Saveza komunista Jugoslavije, godinama je varao građane (radnike i seljake), kao što to danas čini i Mesić.

U Bjelovaru, 07. 01. 2008.

VOĐA POKRETA „ŠTIT“:
Branko Stojković

www.stit-bjelovar.hr
e-mail: brankostojkovic1@yahoo.com
CROATIA / BJELOVAR
Telefon: 095 / 814-82-90 ; 091 / 797-65-56




----
Branko Stojković


 Mafia: The City of Lost Heaven
 Posjetitelj - 08.08.2008 15:07
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

koji kur.ac je ovo Stojkovicu... nemoj to pricati da ne bi zavrsio na Hagu skupa s Karadzicem!

Komentari - Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13

[ Napiši recenziju | Komentiraj ]


Webshop - izdvojeno
Killer Is Dead: Limited Edition (PS 3)
349,00 kn

Akcija
Angry Birds Star Wars (Xbox One)
279,00 kn

Akcija
Popis svih igra



Preporučamo korištenje MSIE 6.0, Seamonkey 1.1, FireFox 3 ili novijih uz rezoluciju 1024x768. Pitanja, pohvale ili primjedbe možete slati ovdje.