CroVortex - Igre, filmovi, šifre, recenzije i prodaja
 Zašto se ne učlanite besplatno?
Izbornik
· Home
· Recenzije: pc igre
· Recenzije: filmovi
· Šifre za igre
· Vicevi
· Forum
· Linkovi
· Net Bela
· Besplatne igre
· Članovi

Webshop
· Kontaktirajte nas
· Pregled košarice
· Igre za download
· Igre za PC i konzole
  - CD Keyevi
  - Igre do 69,99 kn
  - Rasprodaja
  - Igre po narudžbi
· Igračke
· EVE Online trial

Webshop newsletter


Načini plaćanja
· Kreditne i debitne kartice:

· Gotovina i ostalo


Druge opcije
· Kontakt
· Popis članova

Pretraživanje






Razno
·
· Video igre - povijest
· Film - povijest
· Optičke iluzije
· Obdukcija
· Top 10
· Preporučite nas
· Impressum i pravila o privatnosti

Članovi

Ukoliko ste već učlanjeni, ulogirati se možete ovdje.

Nemate Account? Možete ga napraviti besplatno. Kao član imate neke prednosti, poput slanja privatnih poruka, konfiguraciju i slanje komentara i članaka sa vlastitim imenom, promjena boje slova...


Tko je online
Trenutno je online:
Posjetitelja: 25
Članova: 3

Vi niste član. Možete se učlaniti besplatno na ovom linku.

Forum
·  16.-17.08. - Moondance Festival 2014 @ Trogir, Croatia
· koje trenutno igrate igre?
· 01.-03.08.2014 - UES Festival 2014 @ Kalypso, Zrće, otok Pag
· 01.-02.08. - Bačvice Beach Festival 2014 @ Bačvice, Split
· 08.-10.08. - Kanegra Beach Festival 2014 @ Umag, Croatia
· 25.-27.7.2014 - ECO Festival 2014 @ Opatje selo, Slovenia
· 11/13-07- Angel Dust Otvorenje w/ Miss Mavrik @ Dubrovnik
· Šta ima?
· 20-06-2014 - FSOZ "15 godina" promo party vol. 1 @ DEPO klub
· 11-07/30-08 - Angel Dust Summer Festival @ Dubrovnik

Pro Evolution Soccer 4 recenzija

NaručiPro Evolution Soccer 4 je novi nastavak uspješnog serijala, koji je došao na PC platformu nakon Playstationa 2. Najšire govoreći, riječ je o simulaciji nogometa, koja se hvata u koštac sa suparnicima iz EA Sportsa i njihove Fife. Iako je Fifa daleko poznatija iz vremena još prošlog tisućljeća, u novije vrijeme Pro Evolution Soccer je stekao itekako velik broj poklonika, što dovoljno govori o kvaliteti simulacije. Igra dolazi na jednom DVD-u i nakon instalacije zauzima nešto manje od jednog GB prostora a za igru je potreban DVD.

Minimalni zahtjevi koje je definirao proizvođač Testna konfiguracija
  • Windows 98SE/ME/XP/2000
  • Intel Pentium procesor III 800 MHz ili AMD
  • 128 MB RAM
  • NVidia GeForce 3 ili ATi Radeon 8500 Video kartica
  • 800 MB slobodnog mjesta na hard disku
  • 4X DVD-ROM
  • DirectX 8.1
  • AMD Athlon 2800
  • NVIDIA GeForce FX 5900XT 128 MB
  • 1024 MB RAM
  • 200 GB HDD WD 7200 RPM 8 MB Cache SATA
  • Windows XP SP2 sa DirectX 9.0c

Na samom početku igre uvodi nas se lijepim filmićem koji pokazuje sve čari ove igre. Načini igre izabiru se na početku i bira se između treninga, brzog igranja utakmice, igranja kupa (tri vrste) i lige. Naravno, najveći užitak je definitivno igranje protiv svog prijatelja ili bolje rečeno neprijatelja.

Ono što najviše oduševljava je realnost nogometa, koja je sigurno podignuta na jedan visoki nivo. Više nije riječ o neuravnoteženoj simulaciji nego sada stvarno znanje i taktika dolaze do izražaja. Vremena kada su se ovakve simulacije igrale sa jednim jedinim igračem koji je pretrčao cijeli teren i dao gol, jednostavno su stvar prošlosti. Sada je raznolikost pasova, kao i dugih nabacivanja jednostavno imperativ bez kojeg nema kvalitetne igre.

Kao što sam već spomenuo, igra je "skinuta" sa Playstationa 2. To najkraće znači da su izbornici dosta loši, odabir tipki za igranje se postiže "mapiranjem" na tipkovnici trokuta, kruga i ostalih tipki joysticka, a najlošije od svega nema u igri miša. Za one koji su se navikli na tzv. normalne PC igre, trebat će vremena i malo živaca naviknuti se na izbornik i način upravljanja igrom. Ipak, za igranje ovakvih simulacija predviđeno je da posjedujete joystick za PC pa ako ga posjedujete biti će se lakše naviknuti.

Što se tiče načina igranja, najlakše je odigrati neku utakmicu po želji, bez ulaženja u igranje lige. Ako ste pak tip igrača koji voli način karijere, koji je dugotrajniji i opširniji u opcijama postoji i Master Liga. Tu je uključeno sve što možete zamisliti, od treninga, kupnje igrača i prodaje, do mladih naraštaja i općenito sveg što se tiče menadžerstva u nogometnom klubu. Ta vrsta nekako ima dodirne točke sa dosta boljim Football Managerom 2005 i sličnim, ali dobro je da je uključena u igru. Na početku je moguće i proći kroz trening u kojemu ćete naučiti sve što vam treba u daljnjem igranju, od funkcija tipki, osnovnih poteza i naprednijih driblinga.

Grafika je zaista lijepa i dobra, ne previše naglašena i "ispeglana". Taman je onakva kakva kakva bi trebala biti, jer ipak naglasak treba biti na što realnijoj igri nogometa. Zvuk je također na visini zadatka i dok igrate možete čuti komentatore kako pričaju. Sve u svemu, igra ostavlja pravi dojam nogometne utakmice kako bi i trebala.

Uz DVD u paketu dolazi i jako debela knjižica u kojoj su objašnjeni svi aspekti igre od instalacije do kraja. Vrlo je pohvalno što je uključen opis ne samo svih tipki, nego i njihove kombinacije kako za obranu, tako i za napad i branjenje...

Kako je riječ ponajprije o naglašenoj simulaciji nogometa, kao sastavni dio uključeno je i vođenje svoje momčadi. Svi ti aspekti govore u prilog da se radi o jednoj vrlo dobroj igri koja će zadovoljiti sve ljubitelje nogometa.

Naruči
Napisano: 04.03.2005
Recenziju napisao: Vladimir Kulčar
Ocjena recenzenta: Ocjena: 8 Ocjena: 8 Ocjena: 8 Ocjena: 8 (8/10)
Prosječna ocjena posjetitelja: - (nema dovoljno ocjena)    
Forum: PC igre

[ Povratak na index recenzija | Napiši recenziju | Komentiraj ]


Komentari - Stranica: 1

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 04.03.2005 19:47
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

igra je zakon!!!!!!!

 Pro Evolution Soccer 4
 Taliban- 04.03.2005 21:24
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Nema bolje igre!!!!
Igram pes od prvog nastavka na playstationu

 Pro Evolution Soccer 4
 Undertaker- 06.03.2005 14:51
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

fifa se moze pokopat! zivio PES4!!!

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 02.04.2005 21:40
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

zaronite po kadi

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 24.04.2005 18:58
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

uefa je bolja od ovog japanskog smeća


forza getafe

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 05.05.2005 21:40
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

PES4 je zakonnnnn!!!!!!!


Fifa 1, PES 5!

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 17.05.2005 14:14
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

dobar je pravo, i grafika je pravo solidna

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 30.05.2005 05:14
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

A šta reći, prije ISS sad PES, a kao najbolja nogometna igra slovi još od 96. još u vrijeme SNES-a!

 Pro Evolution Soccer 4
 freak2210- 03.06.2005 18:15
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Najbolja igrica koju sam do sada igrao!!!!!!!!!!!!!!fifa je za prema PES-u

 Pro Evolution Soccer 4
 unity13erwin- 04.06.2005 04:27
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Moja ocjena 10+

 Pro Evolution Soccer 4
 unity13erwin- 04.06.2005 04:29
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Moram priznati da je naj igra koju sam ikada igrao...
Nadam se da cu i San Andreas uskoro zaigrati...

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 14.06.2005 20:53
 Moja ocjena: Ocjena: 8 Ocjena: 8 Ocjena: 8 Ocjena: 8 (8/10)

oNAJ KOJI SI JU NIJE NABAVIO NEKA SI JE NE NABAVLJA. IGRA JE DOBRA ALI NAKON NEKOLIKO PUTA STVARNO IDE NA ŽIVCE. ALI U SVAKOM SLUČAJU JE BOLJA O FIFE.

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 24.06.2005 18:18
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Najkomplesniji nogomet ikad napravljen i usput najbolji

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 02.07.2005 18:02
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

bolji od fife.nema boljeg,ocjena 12

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 09.07.2005 21:15
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

najbolja igrica na svijetu ocjena 20

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 29.07.2005 21:24
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

igra je super mario

 Pro Evolution Soccer 4
 boomer- 31.07.2005 18:23
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Igra je najbolja simulacija nogometa koju sam ikad igro.

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 03.08.2005 23:48
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

da,bolja čak i od nove UEFE!



bob DYLAN

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 11.09.2005 22:57
 Moja ocjena: Ocjena: 9 Ocjena: 9 Ocjena: 9 Ocjena: 9 Ocjena: 9 (9/10)

Ta vrsta nekako ima dodirne točke sa dosta boljim Football Managerom 2005... recenziju napisao netko tko nema pojma o nicemu...kako mozes usporedjivati 2 igrice koje jedna sa drugom nema niti jednu je*enu slicnost osim sto soccer i football na hrv. znace -nogomet- ? tccc.... btw. vi nekako previse volite tu FIFA-u da biste mogli realno ocjenjivati ovu igricu....ljudi koji vole fifu idu mi na ...ne znam zasto...al igra mi se gadi...jos od one 98-ice.... jbg..igrao sam sve nastavke iss-a ili pro-a taman kako su paralelno izlazili sa fifom i uvijek su bili daleko kvalitetniji...

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 09.11.2005 14:45
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Igra je zakon .Čuo sam da izlazi pes 5

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 04.02.2006 23:55
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Pređite na višu stepenicu

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 06.03.2006 12:34
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Igra je dobra.Je li ko igrao PES 5.Igra je savršena.

 Pro Evolution Soccer 4
 Jason- 12.07.2006 18:15
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

koja fifa?
pes 4 rulaaaa!

 Pro Evolution Soccer 4
 Jason- 14.08.2006 14:53
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

yeah!
it rulz!

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 16.08.2006 11:42
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

da li znate sifre za pro evolution soccer 5 jer je bojli od cetvorke.

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 04.10.2006 18:37
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Bolji je socer 5 od 4 ,10000 puta ko kaže da je bolji četri majmun je.znali li itko šifre za pro evolution 5.neka se javi na adresu sarić.brankvtel.net.ba..

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 15.10.2006 21:04
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

ko ima kakve šifre.Ovo je dosadno,ali PES4 je superr!!!!

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 04.01.2007 22:37
 Moja ocjena: Ocjena: 1 (1/10)

igrica je glupa da boli glava znate li vi to !!!! ????


 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 14.01.2007 20:14
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

ima ko sifru za pes5

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 15.02.2007 20:05
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Pes 4 je sto puta bolji od bilo koje fife

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 26.02.2007 11:59
 Moja ocjena: Ocjena: 5 Ocjena: 5 Ocjena: 5 (5/10)

dobra je igrica al bolji ji pes6

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 15.03.2007 20:38
 Moja ocjena: Ocjena: 8 Ocjena: 8 Ocjena: 8 Ocjena: 8 (8/10)

igra je dobra ali malo ljudi glupo izgledaju

 Pro Evolution Soccer 4
 kratos- 25.07.2007 16:02
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

da u početnoj animaciji su ljudi sa velikim tijelima i malim glavama ko kristijano ronaldo:)

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 10.09.2007 18:00
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

svaka čast najbolji nogomet na svijetu

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 20.11.2007 10:46
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

znali neko sifre za pro evolution soccer 4 ako mi neko da te sifre za gta san andreas ... molim vas ako neko zna nek mi kaze jer ce dobiti sve 105 sifri za gta san andreas

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 07.03.2008 15:52
 Moja ocjena: Ocjena: 1 (1/10)

ocjena

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 06.04.2008 11:11
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

najbolja igrica poslije pes2008

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 27.06.2008 20:38
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Zna li tko šifru za instalaciju PES 5???

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 04.08.2008 10:21
 Moja ocjena: Ocjena: 1 (1/10)

zašto nema šifra


 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 06.09.2008 15:01
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

ima li ko šifru za instalaciju pes5.ako neko ima ja ga molim da je napiše na ovaj forum ili na moj blog kao komentar.stranica bloga je http://xxxraperixxxblog.hr

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 07.10.2008 23:48
 Moja ocjena: Ocjena: 7 Ocjena: 7 Ocjena: 7 Ocjena: 7 (7/10)

igro sam ju kod frenda, jednako je dobra kao i PES8

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 30.11.2008 19:03
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

eeee igra je zakon











 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 04.01.2009 00:02
 Moja ocjena: Ocjena: 7 Ocjena: 7 Ocjena: 7 Ocjena: 7 (7/10)

onako nie lose

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 15.06.2009 15:39
 Moja ocjena: Ocjena: 1 (1/10)

bezveze u totalu

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 16.07.2009 09:50
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

ok

 Pro Evolution Soccer 4
 Posjetitelj - 29.01.2011 13:21
 Moja ocjena: Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 Ocjena: 10 (10/10)

Jel itko zna sifru za PES 2005..hitno mi treba..:DD

Komentari - Stranica: 1

[ Napiši recenziju | Komentiraj ]


Webshop - izdvojeno
Model Train Simulator 2011 (PC)
99,00 kn

Simulacija
Kane & Lynch 2 Limited edition (PS 3)
149,00 kn

Akcija
Popis svih igra



Preporučamo korištenje MSIE 6.0, Seamonkey 1.1, FireFox 3 ili novijih uz rezoluciju 1024x768. Pitanja, pohvale ili primjedbe možete slati ovdje.