Net Bela

Urban Jungle

Večeras pišemo o još jednom domaćem proizvodu, riječ je o edukativnoj prometnoj računalnoj simulaciji Urban Jungle.

Igra Urban Jungle biti će dostupna za besplatni javni download putem Interneta počevši od 6. prosinca. Igra je blagdanski poklon za Sv. Nikolu svoj djeci i školama, ali i odraslima koji žele provjeriti i poboljšati svoje znanje prometnih pravila. Urban Jungle je zajednički projekt Autokluba Rijeka i Udruge darovitih informatičara Rijeke (DIR) koji godinama surađuju na projektima sigurnosti u prometu.

Kroz igru se uče prometna pravila u simuliranim uvjetima, a igrač za svaki počinjeni prometni prekršaj biva upozoren i kažnjen. Igra ima "beskonačan" broj zadataka i cilj je što dulje voziti bez prekršaja. Nakon svake uspješno okončane vožnje, igrač se nagrađuje virtualnim novcem kojim može kupiti bolje vozilo. Posebnost ove simulacije jest to da je smještena u virtualni grad Rijeku - cijeli širi centar preslikan je u simulaciju. Igra je prikladna za sve dobne skupine jer je osmišljena u potpunosti bez nasilja - umjesto pješaka, gradom se kreću "crash-test dummies", tj. testne lutke koje se koriste u auto-industriji za ispitivanja sigurnosti.

Preuzimanje igre "Urban Jungle" omogućit će se na Internet adresi http://uj.dir.hr. Veličina datoteke je oko 200 MB što znači da je uz ADSL liniju potrebno oko sat vremena za download. Za sve one koji nemaju brzu vezu, "Urban Jungle" će izaći i na CD-u računalnog časopisa "Bug".

  • Napisano: 05.12.2005. 20:25:42, napisao: admin