Net Bela

Izjava o privatnosti

Ova Izjava o privatnosti odnosi se na povjerljivost osobnih podataka koji su prikupljeni u procesu prijave kupaca prilikom obradi narudžba Internet stranice www.crovortex.com odnosno u procesu prijave korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama Internet stranice www.crovortex.com.

Ova Izjava o privatnosti je sastavni dio Općih uvjeta poslovanja web trgovine www.crovortex.com

Crovortex, obrt za trgovinu kao pružatelj usluga Internetske stranice www.crovortex.com pridržava se važećih propisa sa ciljem zaštite privatnosti svojih Kupaca odnosno Korisnika, a posebice Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka EU (iz 2016. godine). Ovim dokumentom opisan je način kako voditelj obrade Crovortex, obrt za trgovinu, Zagreb, Cenkovečka 5, Zagreb (u daljnjem tekstu Crovortex) obrađuje osobne podatke.

Crovortex se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.

Svi djelatnici Crovortex-a i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Upućuju se kupci Internet stranice www.crovortex.com (u daljnjem tekstu Kupci) odnosno Korisnici primatelji obavijesti o proizvodima i akcijama Crovortex-a (u daljnjem tekstu Korisnici) da pročitaju sve navedeno na ovoj stranici kako bi lakše razumjeli koje podatke.

Crovortex prikuplja i obrađuje, u koju svrhu, temeljem koje pravne osnove, s kime ih i zašto dijeli, koje zaštitne mjere provodi, te koja su vaša prava vezano za pristup osobnim podacima, ispravak, brisanje te vaše pravo na prigovor.

Crovortex štiti privatnost korisnika usluga na način da prilikom realizacije traženih usluga i davanjem obavijesti uz naše usluge, koristimo isključivo podatke koje korisnik pristane dati.

Obvezujemo se da osobne informacije nećemo prodavati, iznijeti ni dati trećim osobama. Svaki Kupac odnosno Korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi osobnih podataka može poslati e-mail poruku na adresu crovortex@gmail.com

Prihvaćanjem ove Izjave o privatnosti klikom prilikom registracije kupca odnosno prijavom na Internet stranici www.crovortex.com od strane Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama www.crovortex.com, Kupac odnosno Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa obradom osobnih podataka kako ih ova Izjava utvrđuje.

Kod obrade narudžbe na www.crovortex.com zatražiti ćemo od kupca određene osobne podatke: Ime i prezime, adresa, e-mail adresa i broj mobitela/telefona. Kupac potvrđuje da se slaže da obradom osobnih podataka klikom na gumb za narudžbu.

Prilikom registracije osobe za Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama www.crovortex.com Internet stranice, Crovortex će od budućeg Korisnika zatražiti unos informacija o sebi (osobnih podataka) i to: Ime i prezime, e-mail adresu.

Davanje osobnih podataka je odluka kupca odnosno korisnika. Ako kupac odnosno korisnik ne pruži tražene obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje u takvu aktivnost, jer bez tih podataka aktivnost neće biti tehnički provediva.

Osim ovih podataka automatski prikupljamo podatke s vašeg računala, što može uključivati IP adresu, a postoje i situacije u kojima automatski prikupljamo druge vrste podataka kao što su datum i vrijeme pristupa na Internet stranicu www.crovortex.com.

Također možemo prikupljati informacije o klikovima i www.crovortex.com stranicama koje su vam prikazane. Crovortex preporuča kupcima da brinu o svojoj ulaznoj lozinki za korisnički račun Internet stranice www.crovortex.com. Preporučamo prilikom odabira kombinacije znakova za lozinku svakako kombinirati velika i mala slova te brojeve, te da svakako upotrijebite lozinku od barem osam znakova. Lozinku preporučamo periodično promijeniti (barem jednom svakih šest mjeseci).

Crovortex prikuplja i obrađuje osobne podatke kupca Internet stranice www.crovortex.com koji pristupaju Internet stranici www.crovortex.com, realizacije ugovora o kupnji robe ili usluga, dostave robe kupcu, komunikacije s kupcem, eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora, te dijelom primjenjujemo i automatizirane procese za obradu kako bismo stalno unaprjeđivali svoje procese u interesu kupaca, kako bi ponuda za Kupca bili individualnija te kako bi svoju ponudu proizvoda i usluga što više prilagodili navikama i potrebama kupaca.

Crovortex prikuplja i obrađuje osobne podatke Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama u svrhu slanja obavijesti, poziva na sudjelovanje u nagradnim natječajima putem emaila, društvenih mreža ili drugih komunikacijskih kanala na koje ste se prethodno prijavili, te eventualnih pravnih postupaka vezanih uz realizaciju ugovora.

Ne prikupljamo podatke o djeci. Uvjerimo li se kako su takvi podaci preneseni nama bez pristanka roditelja ili skrbnika djece mlađe od 16 godina, uklonit ćemo ih bez odgađanja. Maloljetnici mlađi od 16 godina ne smiju koristiti www.crovortex.com Internetsku stranicu u svrhu registracije i/ili naručivanja proizvoda.

Kupac unosom svojih osobnih podataka te potvrdom (klikom) o prihvaćanju Općih uvjeta poslovanja i ove Izjave o privatnosti sklapa ugovorni odnos koji je temelj za kupnju proizvoda i usluga po izboru kupca na Internet stranici www.crovortex.com, a koji je sadržan u Općim uvjetima poslovanja te je stoga obrada tih osobnih podataka zakonita jer se poduzimaju radnje na zahtjev kupca radi realizacije kupnje proizvoda i usluga po narudžbi kupca.

Korisnik koji se prijavljuje za primanje obavijesti o proizvodima i akcijama unosom svojih podataka na Internet stranici www.crovortex.com te dvostrukom potvrdom ispravnosti mail adrese, daje privolu za obradu svojih osobnih podataka. Privolu Korisnik može povući u svakom trenutku obaviješću na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka crovortex@gmail.com.

Crovortex neće dijeliti osobne podatke kupca odnosno korisnika s drugim stranama osim u slučajevima:

Crovortex će kada to zahtijeva realizacija ugovora za kupnju proizvoda ili usluga po narudžbi kupca podijeliti osobne podatke kupca s:

  1. Pružateljima usluga distribucije robe te u tu svrhu za ispunjavanje narudžbi, isporuku paketa, slanje zemaljske pošte i e-mail pošte. Pružatelj usluga distribucije može od Kupca zatražiti na uvid njegovu osobnu iskaznicu u trenutku isporuke paketa prilikom osobnog preuzimanja robe, a sve u svrhu realizacije usluge isporuke paketa i evidencije o tome tko je preuzeo paket. Ako Kupac odbije dati ove podatke, paket mu neće biti uručen.
  2. Pružateljima usluga ovlaštenog servisa u slučaju da Kupac podnese prigovor, reklamira proizvod te je potreban pregled proizvoda ili zatraži uslugu servisiranja proizvoda koji je kupio a sve u svrhu realizacije usluge popravka, servisiranja ili pregleda proizvoda od strane ovlaštenog servisa.

Razdoblje u kojem će osobni podaci biti pohranjeni

Crovortex pohranjuje osobne podatke registriranih kupaca Internet stranice www.crovortex.com na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade. Crovortex pohranjuje osobne podatke registriranih Korisnika primatelja obavijesti o proizvodima i akcijama na razdoblje dok se ostvaruje svrha obrade a to je razdoblje do trenutka do kada je aktivna prijava za primanje obavijesti.

Pristup i ispravak osobnim podacima

Kupac i korisnik može zatražiti i dobiti od Crovortex-a cjelovitu informaciju o osobnim podacima koji su pohranjeni, kao i ispravak istih slanjem e-mail poruke na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka: crovortex@gmail.com

Brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav)

Kupac i korisnik ima pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka (pravo na zaborav). Kupac to može učiniti zahtjevom na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka crovortex@gmail.com i podaci će biti izbrisani bez odgađanja. Korisnik ima mogućnost podnošenja zahtjeva za brisanje u svakoj obavijesti koju primi od Crovortex-a putem maila odnosno može poslati e-mail poruku na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka crovortex@gmail.com u kojoj navodi da se njegovi osobni podaci izbrišu.

Pravo na prigovor

Ako unatoč svim poduzetim mjerama za zaštitu osobnih podataka smatrate da imate osnove za prigovor, javite se na mail adresu službenika za zaštitu osobnih podataka crovortex@gmail.com. Naravno imate pravo na prijavu nadzornom tijelu Agencija za zaštitu osobnih podataka.

Sigurnosne mjere zaštite osobnih podataka

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji enkriptira podatke i tako osigurava da se komunikacija između računala kupca odnosno korisnika i Crovortex-a odvija sigurnim protokolom. Zaštitu podataka Crovortex uzima ozbiljno i poduzima razne mjere opreza kako bi osobni podaci bili zaštićeni. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko Interneta, ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako Crovortex provodi razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka ne može jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s Internet stranice www.crovortex.com te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi. Crovortex se može odlučiti na pohranu osobnih podataka kod pružatelja usluga unutar EU a samo izvanredno izvan EU. To će učiniti samo ako za tu zemlju postoji odluka Europske komisije o primjerenosti i ako je ugovoreno jamstvo te pridržavanje obvezujućih propisa o zaštiti osobnih podataka.

Izmjena Izjave o privatnosti

Ovu Izjavu o privatnosti, Crovortex može izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o privatnosti na www.crovortex.com Internet stranici. Zato Crovortex poziva Kupce i Korisnike da povremeno pregledaju ovu Izjavu o privatnosti na kojoj će biti označene nove izmjene, ako ih je u prethodnom periodu bilo. Ukoliko se kupac ili korisnik ne slaže s ovom Izjavom o privatnosti, upućujemo kupca i korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi Internetsku stranicu www.crovortex.com. Izmjena izjave o privatnosti stupa na snagu odmah nakon objave na Internetskoj stranici www.crovortex.com. Nastavak uporabe Internetske stranice www.crovortex.com od strane kupca i Korisnika nakon stupanja na snagu izmjena, podrazumijeva da Kupac i Korisnik potvrđuje i prihvaća izmijenjenu Izjavu o privatnosti.

Pravila o postupanju s "kolačićima" (eng. Cookies)

Kolačići i druge tehnologije za praćenje mogu se koristiti na www.crovortex.com Internet stranici na razne načine npr. kako bi Internet stranica www.crovortex.com funkcionirala, za analizu prometa ili u marketinške svrhe.

Kolačić (eng. Cookie) je podatak male veličine koji web stranica pohranjuje u računalo ili mobilni uređaj posjetitelja. Kolačić dozvoljava web stranici da zapamti akcije posjetitelja iz prethodnih posjeta. Većina preglednika dozvoljava upotrebu kolačića, ali korisnik ih u svakom trenutku može obrisati ili u pregledniku postaviti zabranu pohrane istih. Najčešći razlozi korištenja kolačića su: identifikacija posjetitelja, pamćenje specifičnih postavki korisnika, pomoć pri unosu informacija koje su već unesene prilikom prethodnih posjeta, skupljanje podataka za analize te promotivne kampanje.

Kolačići se mogu klasificirati kao:

Kolačić od prve strane - oni dolaze s web stranice koju ste posjetili, a mogu biti privremeni ili stalni. Omogućavaju web stranicama da spreme podatke koji se koriste kada korisnik ponovno posjeti web stranicu.

Kolačići od treće strane - postoji nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće (Youtube, Google Analytics, AdWords i Adsense). Ti kolačići nisu postavljeni od strane Crovortex-a, te najčešće služe kao pomoć pri tumačenju ponašanja korisnika i marketinške svrhe.

Privremeni kolačići (Session cookies) - pohranjuju se na računalu, te se automatski brišu nakon zatvaranja web-preglednika. Na stranici Crovortex koristimo privremeni kolačić kako bi zaštitili posjetitelje od zločudnih linkova kojima bi bilo moguće prevariti posjetitelja da obavi neku radnju na stranici.

Trajni kolačići (Persistent cookies) - Ostaju u vašem web pregledniku i nakon zatvaranja i obično imaju rok isteka. Crovortex koristi trajne kolačiće za spremanje sadržaja košarice koji istječu u roku 8h, te opcionalno za funkcionalnost "zapamti me" prilikom prijavljivanja, (ukoliko korisnik odabere tu opciju) tako da ne morate upisivati korisničko ime i lozinku svaki puta kada posjećujete www.crovortex.com. Ovaj kolačić istječe u roku 7 dana ukoliko ne posjetite stranicu, inače se automatski produžuje ponovno za 7 dana. Također koristimo kolačiće za pohranu vaše suglasnosti za korištenje kolačića sa rokom istjeka od godinu dana.

Koje su Vam opcije dostupne?

U postavkama pretraživača kao što su Internet Explorer, Safari, Firefox ili Chrome možete odrediti koje kolačiće želite prihvatiti, a koje odbiti. Mjesto na kojem možete pronaći postavke ovisi o vrsti Vašeg pretraživača. Putem opcije "pomoć" u Vašem pretraživaču pronađite postavke koje trebate.

Ukoliko odaberete opciju da ne želite prihvatiti određene kolačiće, možda nećete moći koristiti određene funkcije na www.crovortex.com Internet stranici.

Na slijedećoj stranici možete podesiti da li želite da marketinški oglasi koji se prikazuju na web stranicama budu personalizirani Vama:
http://www.youronlinechoices.com/hr/