Net Bela

Pravi muškarac (9387 pregleda)

Džek se budi sa žestokom glavoboljom poslije prisustvovanja Božićnoj zabavi u svojoj kompaniji. Uglavnom ne pije, ali noćašnje piće uopće nije odavalo ukus alkohola. Čak se i ne sjeća kako je stigao kući sa zabave. Razmišljao je što je mogao učiniti prethodne noći u stanju u kom se nalazio. Morao je natjerati sebe da otvori oči, i prvu stvar koju je vidio je nekoliko aspirina pokraj čaše vode na stolčiću. A pokraj njih crvena ruža!

Džek ustaje i vidi svoju odjeću ispred sebe, čistu i ispeglanu. Pogleda po sobi i vidi savršen red. Takav je bio i ostatak kuće. Uzima aspirin i prepadne se kad u ogledalu kupaone ugleda veliku modricu ispod svog oka. Međutim primjećuje i poruku u kutu ogledala napisanu crvenim ružom i otisak usana njegove žene na ogledalu. 'Dušo, doručak je u pećnici, izašla sam ranije da kupim namirnice kako bih ti napravila tvoju omiljenu večeru. Volim te, dragi!'

Posrčući po kuhinji provjerava da li je doručak spremljen, kad tamo je s toplom kavom i jutarnjim novinama. Njegov sinčić doručkuje za stolom. Džek pita:
'Sine, što se dogodilo sinoć?'
Sin odgovara:
' Pa, vratio si se kući 3 sata poslije ponoći, pijan i izbezumljen. Pao si preko stola i polomio ga, poslije si povraćao u hodniku i dobio si tu modricu kada si udario u vrata.'
Zbunjen pita sina:
'Kako to da je sve u najboljem redu, ruža, doručak.?'
'A, to! Pa, mama te je odvukla u spavaću sobu i kad je pokušala da te skine, ti si povikao 'Ostavi me ženo, oženjen sam!'.